Transportul și distribuție energiei electrice

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Energetică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 2626
Mărime: 152.13KB (arhivat)
Cost: 9 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bogdan Neagu
Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” IASI Facultatea de Electrotehnica

Extras din document

Sa se proiecte reteaua publica de distributie de medie, respectiv joasa tensiune pentru alimentarea cu energie electrica a unui cartier nou de locuinte.

Principalele obiective din cartierul propus analizei si care urmeaza a fi alimentate cu energie electrica sunt urmatoarele:

- Blocuri de locuinte realizate in varianta constructiva parter + 4 nivele prevazute cu termoficare pentru incalzire si apa calda menajera iar pentru prepararea hranei sunt prevazute cu gaze naturale la bucatarie.

In cartierul propus pentru analiza exista 2200 apartamente cu 1-2-3-4 camere.Tipurile de blocuri de locuinte existente in cartier sunt urmatoarele:

a) Blocul de tip A prezinta 3 scari si va avea 3 firide de alimentare.Pe fiecare scara exista 20 apartamente si anume apartamente cu 2 si 3 camere.

b) Blocul de tip B prezinta 2 scari si respectiv 2 firide, avand 15 apartamente pe scara, apartamente cu 4 camere.

c) Blocul tip C prezinta o scara si respectiv o firida de alimentare,avand 35 apartamente pe scara ,apartamente cu o singura camera.

Observatie: In cartierul de locuinte analizat care contine 2200 apartamente este obligatoriu sa existe toate categoriile de blocuri de locuinte A,B,C.

- In cartier exista doua zone comerciale construite in varianta parter + 1 nivel, fiecare din aceste zone comerciale avand o suprafata de 4000 mp.De mentionat faptul ca fiecare zona comerciala va prezenta 2-3 firide de alimentare.

- Un spital realizat in varianta constructiva parter + 2 nivele cu o suprafata totala de 5200 mp.Spitalul respectiv va avea pentru alimentare cu energie electrica 2 firide.De asemenea numarul de paturi existent in spital va fi de 200.

- Doua licee sau scoli medii realizate in varianta parter + 3 nivele fiecare avand o suprafata de 3200mp.Pentru alimentarea cu energia electrica a scolilor va exista 2 firide.

- Un hotel prevazut cu restaurant si o suprafata totala de 1800mp.Hotelul este construit in varianta parter + 3 nivele cu o suprafata de 2600mp avand in total 125 camere.

- In cartier exista doua gradinite sau crese construite in varianta constructiva parter + 1 nivel fiecare gradinita avand o suprafata utila de 800 mp si fiind prevazuta fiecare cu o firida de alimentare.

- Pentru satisfacerea incalzirii si a apei calde menajere exista un punct termic cu o suprafata de 220mp si o singura firida de alimentare.

Alimentarea cu energie electrica a cartierului de locuinte se va realiza de la o statie de transformare coboratoare de 110/10 kV. Statia de transformare coboratoare este situata la o distanta de 2,5 km de extremitatea estica a cartierului.

Statia de transformare coboratoare este echipata cu un transformator cu putere aparenta trifazata nominala Sn=25 MVA si prezinta o tensiune de scurtcircuit Usc%=17%. Puterea de scurtcircuit pe barele de inalta tensiune ale statiei de transformare coboratoare deci pe barele de 110 kV.

S =3200MVA

Amplasarea in teren a obiectivelor din cartier care urmeaza a fi alimentata cu energie se va realiza pe hartie milimetrica la o scara de 1:2000 .

Stabilirea puterii de calcul ceruta de cartier la varful de sarcina si anume puterea activa si respectiv aparenta.

Puterea activa ceruta de cartier la varful de sarcina se determina ca suma a puterilor active cerute de diferite categorii de consum stabilite in cartierul propus pentru analiza.

Preview document

Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 1
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 2
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 3
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 4
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 5
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 6
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 7
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 8
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 9
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 10
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 11
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 12
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 13
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 14
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 15
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 16
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 17
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 18
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 19
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 20
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 21
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 22
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 23
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 24
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 25
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 26
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 27
Transportul și distribuție energiei electrice - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Transportul si Distributie Energiei Electrice.doc

Alții au mai descărcat și

Curbă zilnică de sarcină

Curba zilnica de sarcina -este o reprezentare grafica a modului de variatie a puterii electrice consummate pe parcursul unei zile Forma curbei de...

Mărimi și unități de măsură

AMPER (A) - unitate (fundamentala) de intensitate a curentului electric - Amperul este intensitatea unui curent electric constant, care mentinut in...

Determinarea Caracteristicilor și Pierderilor în Meterialele Magnetice

Scopul lucrarii : In lucrare se urmareste obtinerea experimentala a unor caracteristici ; B(H) , µ(H) , µm(f) Si pierderilor in procesul de...

Te-ar putea interesa și

Transportul și Distribuția Energiei Electrice

1.Analiza variantelor schemelor de interconexiune a zonelor de amplasare a consumatorilor,pentru asigurarea continuitãtii în alimentare cu...

Producerea, Transportul si Distributia Energiei Electrice

1. ARGUMENTUL TEMEI Datoritǎ calitǎţilor deosebite ale energiei electrice în ce priveşte producerea, transportul şi distribuţia, cât şi...

Instalatii de Producere, Transport si Distributie a Energiei Electrice

1. INSTALAŢII DE PRODUCERE, TRANSPORT Si DISTRIBUŢIE A ENERGIEI ELECTRICE 1.1. Generalităţi Pentru a se putea realiza producerea, transportul si...

Transportul și Distribuția Energiei Electrice

1. Enunţul problemei Se consideră un subsistem electroenergetic în zona localităţii A, B, C constituit din: - o centrală electrică îndepărtată...

Transportul și distribuția energiei electrice

ARGUMENT Descoperirea electricitatii, cu aplicatiile ei, a revolutionat tehnica industriala si viata oamenilor. Societatea de astazi nu poate fi...

Sistemul energetic național - producerea transportul și distribuția energiei electrice

1.Introducere Energetica este ramura ştiinţei care se ocupă cu: studiul surselor şi resurselor de energie; studiul metodelor de conversie a...

Transportul și distribuția energiei electrice

Tema proiectului: ETAPA1. Sa se proiecteze reteaua publica de dsitributie de medie tensiune, respective de joasa tensiune pentru alimentarea cu...

Transportul si Distributia Energiei Electrice - Proiectarea unei Retele Electrice

INTRODUCERE Sistemul electroenergetic (SEE) sau sistemul electric de putere reprezintă ansamblul instalaţiilor destinate producerii,...

Ai nevoie de altceva?