Asociația Sufletul Tău

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Filosofie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 5113
Mărime: 46.43KB (arhivat)
Publicat de: Vlad Luca Burcea
Puncte necesare: 9
Universitatea “ Al. I.Cuza “ Iasi Facultatea de Filosofie Departamentul de Sociologie si Asistenta Sociala

Cuprins

  1. II. Proiectul
  2. 1.Descrierea
  3. 1.1 Titlul proiectului: Asociatia “Sufletul tau”
  4. 1.2 Locul de desfasurare: judetul Iasi, orasul Iasi
  5. 1.3 Suma totala a proiectului:
  6. % din suma totala
  7. Contributia partenerilor
  8. Contributia solicitata
  9. Total
  10. 1.4 Rezumat

Extras din proiect

Asociatia “Sufletul Tau” are ca scop principal reducerea numarului de avorturi din judetul Iasi.Pentru a-si indeplini acest scop, Asociatia va realiza un Program de educatie sexuala in randul tinerilor, precum si consilierea tinerelor care se confrunta cu o sarcina nedorita. Datorita faptului ca perioada cea mai vulnerabila din viata unei persoane este 15-25 ani, ne propunem ca grupul tinta sa se incadreze in aceasta categorie.

Programul educativ va fi sustinut de catre asistentul social responsabil de acest program, pe parcursul a 4 ore, si vor fi abordate urmatoarele teme: Adolescenta, Boli cu transmitere sexuala, Avortul si Contraceptia/Consecintele implicarii in relatii sexuale.

Consilierea tinerelor care se confrunta cu o asrcina nedorita si care nu au suport familial si nici din partea partenerului, se va realiza de catre cei 3 asistenti sociali ai Asociatiei “Sufletul Tau”. Acestia vor incerca sa prezinte tinerei care sunt etapele dezvoltarii intrauterine, care sunt procedurile de realizare a avortului, riscurile sale si optiunile avortului (adoptia, plasamentul si pastrarea copilului).

Pentru toate aceste activitati vom avea nevoie si de voluntari. Acestia vor putea participa la activitatile desfasurate in cadrul Asociatiei, in urma participarii la trainingurile sustinute de catre asistentul social coordonator de voluntari. Activitatile in care vor putea fi implicati acestia sunt: pliat pliante, tehnoredactari, traduceri, afisaj, programul educativ.

1.5 Obiective

Nr.crt Obiectiv

1. Reducerea numarului de avorturi din judetul Iasi

2. Consilierea tinerelor care se confrunta cu o sarcina nedorita

3. Educatie sexuala- informarea corecta a tinerilor in ceea ce priveste consecintele implicarii in relatii sexuale

1.6 Justificare

1.6.1 Necesitatea proiectului

In Romania avortul este cea mai cunoscuta si mai utilizata metoda de control a nasterilor. In medie, o romanca face 3-4 avorturi, in timp ce in celelalte tari europene se inregistreaza mai putin de un avort pe toata durata vietii unei femei.

Judetul Iasi este pe primul loc dupa capitala, inregistrand anual cca 15-16000 de avorturi.

Tinerele cu varsta cuprinsa intre 15-25 ani sunt foarte vulnerabile si, avand in vedere ca aceasta este perioada in care majoritatea dintre ele isi incep viata sexuala, se pot confrunta oricand cu o sarcina nedorita si prima solutie viabila pentru “problema” lor este avortul. Ele au nevoie sa li se acorde o atentie deosebita, un suport moral si nu in ultimul rand informatii adecvate in ceea ce priveste realizarea si riscurile avortului, alternativele acestuia si dezvoltarea intrautrina a fatului.

1.6.2 Relevanta proiectului in raport cu domeniile propuse

Avortul, la fel ca si celelalte teme propuse, este o problema sociala si prezinta o importanta maxima in domeniile asistentei sociale.Dar, avand in vedere faptul ca, spre deosebire de celelalte probleme sociale, avortul este o crima,am considerat ca merita o atentie sporita.

Din cauza practicarii avortului la scara larga, in judetul Iasi natalitatea a scazut foarte mult.

Tinerele care recurg la avort pentru a “scapa” de o sarcina nedorita, sunt distruse din punct de vedere psihic si nu-si mai orienteaza atentia spre viitorul lor.Ce se va mai alege de viitorul tarii noastre, daca tinerii din ziua de azi, nu vor mai putea fi conducatorii de maine, din cauza problemelor psihice?

1.7 Prezentarea problemei

1.7.1 Identificarea cauzelor care au dus la aparitia problemei

1) Lipsa educatiei sexuale in scoli sau chiar o educatie prost inteleasa

De cele mai multe ori parintii refuza sa discute cu adolescentii problemele sexuale care apar la aceasta varsta. Nici profesorii nu le ofera educatia necesara sau de multe ori, aceasta educatie este inteleasa gresit de adolescenti.

2)Unele adolescente isi incep viata sexuala la o varsta frageda, de cele mai multe ori confruntandu-se cu o sarcina nedorita. Singura cale pe care o aleg( pentru a-si putea continua studiile, din cauza parintilor sau a partenerului) este avortul.

Preview document

Asociația Sufletul Tău - Pagina 1
Asociația Sufletul Tău - Pagina 2
Asociația Sufletul Tău - Pagina 3
Asociația Sufletul Tău - Pagina 4
Asociația Sufletul Tău - Pagina 5
Asociația Sufletul Tău - Pagina 6
Asociația Sufletul Tău - Pagina 7
Asociația Sufletul Tău - Pagina 8
Asociația Sufletul Tău - Pagina 9
Asociația Sufletul Tău - Pagina 10
Asociația Sufletul Tău - Pagina 11
Asociația Sufletul Tău - Pagina 12
Asociația Sufletul Tău - Pagina 13
Asociația Sufletul Tău - Pagina 14
Asociația Sufletul Tău - Pagina 15
Asociația Sufletul Tău - Pagina 16
Asociația Sufletul Tău - Pagina 17
Asociația Sufletul Tău - Pagina 18
Asociația Sufletul Tău - Pagina 19
Asociația Sufletul Tău - Pagina 20
Asociația Sufletul Tău - Pagina 21
Asociația Sufletul Tău - Pagina 22
Asociația Sufletul Tău - Pagina 23
Asociația Sufletul Tău - Pagina 24
Asociația Sufletul Tău - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Asociatia Sufletul Tau.doc

Alții au mai descărcat și

Eseu - două concepte despre libertate

Sunt foarte multi factori in jurul nostru care ne influenteaza deciziile, de orice natura ar fi acestea. Societatea este fara indoiala in oarecare...

Generalități despre politică

Ceea ce este si mai grav este sfidarea opiniei publice prin prezentarea denaturata a realitatii. In acest domeniu descrierea realitatii este un...

Adevăr și Cunoaștere

Sfântul Apostol Pavel nu evita sa vorbeasca despre cunoastere. Dimpotriva, el cere aceasta lui Dumnezeu pentru neofitii sai ( cf. Efes. 1, 17 – 18;...

Ai nevoie de altceva?