Calitatea

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Calitatea.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Filosofie

Extras din document

1. Definitii privind calitatea, controlul calitatii, asigurarea calitatii, managementul calitatii, managementul calitatii totale:

Calitatea reprezintă ansamblul de caracteristici ale unei entităţi care îi conferă acesteia aptitudinea de a satisface necesităţi exprimate şi implicite. Calitatea înseamnă satisfacerea continuă a cerinţelor clientului. Dacă un produs realizează tot ce se aşteaptă de la el, sau serviciul satisface aşteptările, atunci calitatea a fost atinsă.

Controlul calităţii reprezintă tehnicile şi activităţile cu caracter operaţional utilizate pentru satisfacerea condiţiilor referitoare la calitate.

Asigurarea calităţii reprezintă ansamblul de acţiuni planificate şi sistematice, implementate în cadrul sistemului calităţii şi demonstrate atât cât este necesar, pentru furnizarea încrederii corespunzătoare că o entitate satisface condiţiile referitoare la calitate.

Managementul calităţii reprezintă ansamblul de activităţi ale funcţiei generale de management care determină politica în domeniul calităţii, obiectivele şi responsabilităţile, şi le implementează prin mijloace ca planificarea calităţii, controlul calităţii, asigurarea calităţii, îmbunătăţirea calităţii în cadrul sistemului calităţii.

Managementul calităţii reprezintă responsabilitatea tuturor nivelelor de management, dar rolul de coordonare revine conducerii de vârf, aşa-numitul “top-management” a întreprinderii, implementarea managementului calităţii realizându-se cu participarea tuturor membrilor organizaţiei.

Managementul calităţii totale (TQM) reprezintă managementul unei organizaţii, concentrat asupra unei calităţii, bazat pe participarea tuturor membrilor acesteia şi care vizează asigurarea succesului pe termen lung prin satisfacerea clientului şi obţinerea de avantaje pentru toţi membrii organizaţiei şi pentru societate.

Managementul calităţii totale se bazează pe conceptul îmbunătăţirii continue a calităţii. Implementarea principiilor TQM necesită de multe ori modificări importante în “cultura” unei organizaţii. Fundamentală pentru aceste modificări este recunoaşterea faptului că fiecare salariat joacă un rol în realizarea calităţii şi că participarea tuturor salariaţilor este crucială.

2.Contributii aduse de Joseph Moses Juran la dezvoltarea calitologiei

Contributiile la dezvoltarea stiintei calitologiei:

Cartea Arhitect al Calităţii: Autobiografia lui Joseph M. Juran (McGraw-Hill, 2003)... "Juran, în vârstă de 99 de ani îşi începe povestea sa cu umilele origini de ţăran român ale lui şi ale familiei sale, nevoită să emigreze în Statele Unite. Îşi aminteşte cum a depăşit sărăcia, antisemitismul, amărăciunea şi disperarea... Aceasta este o poveste despre felul în care educaţia învinge ignoranţa, persistenţa triumfă în faţa comodităţii, iar mai mult şi mai mult, despre cum credinţa (în Dumnezeu, familie, umanitate şi visul american) este recompensată."

despre felul în care educaţia învinge ignoranţa, persistenţa

triumfă în faţa comodităţii, iar mai mult şi mai mult, despre cum credinţa (în Dumnezeu, familie, umanitate şi visul american) este recompensată."

Şablonul de muncă grea a vieţii lui Juran şi devotamentul au fost cultivate de mic. "Am crescut fără teama orelor lungi de muncă grea" scria el. "Am acceptat responsabilitatea construirii propriei plase de siguranţă. Prin îndurarea căldurii furnalelor arzătoare, am câştigat o etică a muncii care ne-a servit tot restul vieţii".

Când era copil, Juran a îndurat pierderea mamei preaiubite, un tată indiferent, ierni amare şi teroarea antisemitismului. Mulţi locuitori ai satului său de origine din România au murit în lagărele de concentrare naziste sau striviţi de sărăcie. Ca rezultat, a intrat în lumea muncii amărât şi inadaptat social, găsind totuşi drumul spre success.

Povestea vieţii lui Juran este similară multor altor evenimente ale secolului XX. Prima sa slujbă a fost la Western Electric, care era o companie în plină dezvoltare în anii 20. A supravieţuit Marelui Crah, a servit ţara adoptivă în cel de-al doilea război mondial, a ajutat reconstrucţia Japoniei şi a economiei sale devastate şi a arătat manufacturierilor americani cum să lupte cu succes pe pieţele lumii.

Quality Digest a scris un articol "Nimeni în ultima sută de ani nu a influenţat practica mondială în domeniul calităţii mai mult decât Dr. Joseph Juran... În cartea Arhitect al Calităţii, Juran rememorează fascinanta sa poveste de viaţă, dezvăluind cum a învins sărăcia lucie şi tragediile copilăriei, reuşind să aibă un impact profund asupra afacerilor şi societăţii. Juran reface inspirata călătorie de viaţă - de la sărăcie, copilărie tragică la omul respectat, care a ajutat la inventarea sistemelor de management al calităţii, uneltelor calităţii şi echipe, cu mult înainte de a deveni practici curente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Calitatea.docx

Alte informatii

Facultatea de Inginerie Aerospatiala