David R. Dupper

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza David R. Dupper.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 84 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Carmen Palaghia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Filosofie

Extras din document

Capitolul I

În acest capitol vom discuta despre:

- Perspectiva ecologică ca și cadrul organizatoric pentru practica asistenților sociali în școală.

- Dimensiunile etice ale practicii de asistență socială școlară.

- Rolurile și sarcinile asistenților sociali din școli și a altor cadre de sprijin profesional.

- O scurtă istorie a activității sociale a școlii, inclusiv legislația educațională majoră și cazurile judiciare.

Exemplu: Susan, asistenta socială a școlii de la Anderson High School, a primit o sesizare de la o eleva de 16 ani, Becky, care din cauza absentelor excesive și a luptelor din interiorul școlii a fost suspendata o perioada de la activitatea școlară. În timpul mai multor sesiuni cu Becky, Susan a aflat că Becky a fost diagnosticată cu depresie, a trăit cu o mamă alcoolică aflată în afara controlului și a fost abuzată sexual de către tatăl ei, care este în închisoare pentru infracțiune. Becky a identificat-o pe mama ei ca fiind singura ei sursă de sprjin si de multe ori acesta nu mergea la scola pentru ca nu se putea trezii din somn deoarece cu o seara inainte aceasta a ingrijit-o si transportat-o pe mama ei aflata in stare de ebrietate. Sentimentul profund al lui Becky de neîncredere în alții a înstrăinat-o de colegii de la școală. Această neîncredere a dus, de asemenea, la lupte frecvente atunci când este provocată.

În calitate de avocat al lui Becky, Susan a adoptat mai multe roluri în următoarele săptămâni pentru a spori încrederea în sine al lui Becky și pentru a-și îmbunătăți prezența în școală. Cu consimțământul lui Becky și a mamei sale, Susan a inițiat mai multe întâlniri atât cu Becky cât și cu mama ei pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare de bază. Susan a oferit, de asemenea, mamei numerele de telefon ale centrelor de tratament din zonă și reuniunilor AA. În plus, Susan a lucrat individual cu Becky o dată pe săptămână pe abilitățile de gestionare a furiei și a început să investigheze capitolele Al-Anon și Ala-Teen locale. Când Susan a descoperit că nu există întâlniri Ala-Teen disponibile în județ, ea a sunat la Serviciul Mondial al Serviciului Al-Anon pentru a întreba despre începerea unei întâlniri în liceul lui Becky.

Un numar sporit de asistenți sociali oferă servicii direct în școli. Există peste 9.000 de asistenți sociali care deservesc elevii în toată țara. (Torres, 1996)

Introducere

După cum sa ilustrat în cazul de față, Susan a îndeplinit numeroase roluri în procesul de ajutorare a clientului. La momente diferite, ea și-a asumat rolul de broker, referent, avocat, consilier, educator și organizator comunitar. Toate aceste roluri variate și abilitățile însoțitoare fac parte dintr-un set de instrumente eficiente pentru asistentul social școlar . Folosind perspectiva ecologică ca cadru organizatoric, discutăm diferitele roluri pe care și-le asumă asistenții sociali în abordarea gamei largi de probleme întâlnite în școală. Discutăm, de asemenea, câteva dimensiuni etice ale practicii de asistență socială școlară și comparăm și contrastăm asemănările și diferențele dintre rolurile și funcțiile asistentilor sociali școlari, ale consilierilor de orientare și psihologilor școlari.

Acest capitol se încheie cu un scurt istoric al muncii sociale școlare și o privire de ansamblu asupra legislației majore federale educaționale și a ordinelor judecătorești care au influențat și continuă să influențeze practica socială a școlii.

Perspectiva ecologică ca și cadrul organizatoric pentru practica asistenților sociali în școală.

Asistenții sociali din școli trebuie să fie echipați cu o tema de intervenție care să nu se înțeleagă în mod izolat problemele de comportament greșit al elevilor sau de învățare. Perspectiva ecologică se concentrează în mod unic asupra interacțiunilor reciproce ale studenților cu factoriide mediu. În cadrul unei perspective ecologice, fiecare copil este privit ca o parte inseparabilă a diferitelor sisteme sociale (de exemplu, școală, casă, vecinătate, grup de egali) în care trebuie să funcționeze (Apter & Propper, 1986). Această perspectivă permite asistenților sociali din școală să-și extindă conceptualizarea problemelor elevilor și săidentifice potențiale ținte de intervenție. În loc să vădă problemele ca perturbări situate în interiorul copilului, problemele pot fi văzute ca o lipsă de "bunătate a potrivirii" între copil și mediile înconjurătoare ale acestuia. Această viziune presupune că sarcinile academice și sociale ale mediului școlar prezintă provocări formidabile pentru copii și tineri cu probleme de comportament și de învățare. Adică, în cadrul școlii, problemele cu care se confruntă copiii și tinerii sunt privite ca o discrepanță între sarcinile academice și sociale ale mediului școlar și competențele academice sau comportamentale ale copiilor și tinerilor (Schinke & Gilchrist, 1984). Pentru a rezolva această discrepanță,asistenții sociali școlari trebuie să se concentreze în mod dual în intervențiile lor. Adică trebuie să abordeze factorii de stres specifici mediului, precum și să îmbunătățească abilitățile de abordare a elevilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • David R. Dupper.docx