Studiu de Caz Asistenta Sociala

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Studiu de Caz Asistenta Sociala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 24 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Filosofie

Extras din document

Cazul Dianei a intrat in atentia asistentului social in momentul in care situatia copilului a fost referita de catre doamna diriginta.Doamna diriginta descrie o schimbare semnificativa a comportamentului copilului dupa plecarea tatalui. Inainte Diana era o fata comunicativa, cu performante scolare, cu foarte multi prieteni. Dupa plecarea tatalui situatia Dianei s-a schimbat.Doamna diriginta cunoscand situatia, impreuna cu mama fetei au apelat la Serviciul Public de Asistenta Sociala.

1.Istoricul Social

a.Date privind indentificarea beneficiarului:

• Numele si prenumele: Munteanu Diana

• Locul si data nasterii: 10 martie 1998, judetul Bacau

• Statut juridic/stare civila: persoana fizica/ necasatorita

b. Date privind familia beneficiarului

Numele şi prenumele Vârsta Ocupaţia Domiciliul

Munteanu Madalina 35 casnica str.Viorelelor, nr.8, bl.8,sc.A, apt.25, Bacau.

Munteanu Dan 38 zugrav Italia

Preda Maria 63 pensionara Comuna Izvorul Berheciului, nr.585

Preda Gheorghe 70 pensionar Comuna Izvorul Berheciului, nr.585

Tanase Cristina 28 menajera Italia

• Date relevante privind familia:

Familia Dianei este formata din 3 membrii: tatal Munteanu Dan in varsta de 38 ani, mama Munteanu Madalina in varsta de 35 ani si beneficiarul Munteanu Diana in varsta de 13 ani. Mama a lucrat ca confectionera la o fabrica de textile unde isi are domiciliu, dar de un an de zile este casnica. Tatal a plecat de acasa la munca in strainatate pentru a aduce bani in casa, dar de 4 luni de zile nu a mai dat nici un telefon acasa si nici nu a mai trimis bani. De asemenea, Diana este bolnava de sifilis, pentru care nu si-a mai continuat tratamentul din lipsa de resurse financiare. Mama mai face curat ocazional prin casele cunoscutilor, atfel reusind sa stranga bani pentru mancare si rechizitele fetei. Cele doua locuiesc impreuna intr-un apartament cu doua camera, locuinta personala.Conditiile sunt in general bune, familia facand investiti in apartament pe timpul cand tatal Dianei era acasa.Familia Munteanu se regaseste cu multe datorii la intretinere, acum doua saptamani le-a fost taiat si curentul electric, fata fiind nevoita sa invete mai mult ziua, sau la lumina lumanarii atunci cand vine seara. Diana si mama sa mai au noroc de bunica Dianei, Preda Maria in varsta de 63 ani, mama Madalinei care le mai ajuta din cand in cand cu bani si mancare ea traind in cadrul rural.Relatia cu rudele din partea sotului nu mai exista, parintii fiind amandoi morti, iar cei doi frati pe care ii are sunt stabiliti in strainatate. Din partea Madalinei, relatia dintre rude este una destul de buna.Ambii parintii ai ei traiesc, iar sora pe care o are este casatorita si stabilita in strainatate.Diana a inceput sa lipseasca de la scoala, nu isi mai face temele si incepe sa se simta din ce in ce mai rau din cauza bolii, ea intrerupandu-si tratamentul in momentul in care tatal ei nu a mai trimis nici un ban in tara.

c.Date privind evolutia beneficiarului

• Informatii despre nastere si dezvoltare

Munteanu Diana s-a nascut in Judetul Bacau. Sarcina a evoluat normal. Nasterea a fost la termen si fara complicatii. Este un copil dezvoltat pentru varsta de 13 ani spre 14 ani.

• Informatii medicale

Starea actuala de sanatate a copilului nu este una foarte buna. Boala pe care fata o are si anume sifilis, a luat-o de la o seringa nesterilizata in urma unui vaccin antiraceala la varsta de 11 ani.Diana are de urmat un tratament prescris de medicul implicat in cazul ei, dar din cauze financiare ea a fost nevoita sa intrerupa pentru moment tratamentul. Copilul este inscris la medicul de familie.

• Activitate scolara

Inscrisa in Scoala Generala “ Petru Poni”, Bacau, in clasa aVIIa. Performanta scolara din ultima perioada este una modesta, in scadere evidenta de cand a intrerupt tratamentul si de cand tatal ei nu s-a mai intors acasa. A inceput sa obtina note din ce in ce mai scazute la unele materii fiind chiar in pericol de corigenta, dar cu indulgenta profesorilor si faptul ca majoritatea profesorilor ii cunosc cazul a reusit sa treaca.Diana nu se mai implica la fel de mult in activitatiile scolare si extrascolare, nu mai e la fel de comunicativa si a devenit din ce in ce mai retrasa in ceea ce priveste prietenia ei cu colegii.

• Surse de venit

Sursele de venit ale familie sunt in momentul de fata alocatia fetitei , ajutorul ocazional al bunicii si ceeea ce mai castiga mama din cand in cand din menajul pe care il face in casele cunoscutilor. Au datorii la intretinere in valoare de 500 de lei. Cheltuielile familie sunt cele pentru intretinere, mancare, haine; rechizite scolare si tratament. Din toate aceste cheltuieli si din resursele pe care familia le detine nu le ajung decat pentru mancare si minim de rechizite scolare.

• Relaţia cu sistemul de protecţie/asistenţă socială

Diana este institutionlizata in cadrul Centrului de plasament din Bacau de aproximativ un an, aproximativ dupa plecarea tatalui ei. Motivul pentru care a fost institutionalizata a fost lipsa de resurse financiare, motiv pentru care ea a fost nevoita sa-si intrerupa si tratamentul si era cat pe ce sa abandoneze si studiile, lipsa unui tata a fost cel de-al doilea motiv.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz Asistenta Sociala.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA “AL.I.CUZA” FACULTATEA DE FILOSOFIE SPECIALIZAREA: ASISTENȚĂ SOCIALĂ