Analiza surselor de finantare ale intreprinderii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza surselor de finantare ale intreprinderii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

1. Prezentarea generală a firmei SC „Antibiotice” SA 3
2. Structura surselor de finanțare ale SC „Antibiotice” SA 4
3 . Analiza mutațiilor în structura capitalului propriu și a factorilor de influență 6
4. Analiza mutațiilor în structura resurselor împrumutate 16
Activitățile de exploatare și financiare 19
Analiza surselor de finanțare din punct de vedere a echilibrului financiar 23
Analiza echilibrului surselor de finanțare pe baza datelor financiare 24
Concluzii 26
Bibliografie 27

Extras din document

Denumire societate: Antibiotice SA Adresa: Str. Valea lupului, nr.1, Iași Pagină internet: www.antibiotice.ro Domeniul de activitate: fabricarea produselor farmaceutice

S.C. Antibiotice S.A.

1. Prezentarea generală a firmei SC „Antibiotice” SA

Compania „SC Antibiotice SA” s-a înființat în decembrie 1955, fiind prima companie farmaceutică din țară. Inițial, a avut denumirea de „ Fabrica Chimică nr. 2 Iași”. Datorită calităților sale superioare, a ajuns una dintre cele mai cunoscute companii, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Producând o largă gamă de produse, aproximativ 150 medicamente, acestea acoperind diverse arii terapeutice (clasele cardiovasculare, oncologice, antiinfecțioase, tractului digestiv și sistemului nervos central), societatea a devenit, ulterior, cel mai puternic producător de medicamente antiinfecțioase din țară.

În România, societatea e unul dintre cei mai importanți exportatori de medicamente antiinfecțioase și unicul producător de medicamente obținute din substanțe active prin biosinteză, cu denumirea de Nistatină.

Cu toate că fabrică produse de calitate superioară, accesibile și sigure, situate la standarde internaționale, scopul companiei este de a-și depăși limitele, astfel încât, prin extinderea gamei de produse, să poată oferi pacienților posibilitatea de a avea acces la alternative noi și accesibile din domeniul medicinei. Dorința companiei este evidențiată și prin simbolul „ a+”.

Investițiile în cercetare pentru o calitate cât mai bună, precum și cele în modernizarea tehnologiilor de fabricație a produselor, au condus la performanța companiei, devenind una profitabilă și atractivă pentru diverși investitori. Pe o perioadă de 3 ani (2006, 2007, 2008), SC Antibiotice SA a fost poziționată in Top 100 al celor mai importante și valoroase companii active din țară.

Misiunea companiei constă în valorificarea medicamentelor, oferind astfel un mijloc mai accesibil de îngrijire a sănătății, vizând medicii, farmaciștii și pacienții.

Viziunea este fabricarea de produse cu calitate superioară, care nu sunt neapărat scumpe, astfel încât pacienții să le poată achiziționa la un preț convenabil. Prin urmare, compania va avea un câștig rezonabil, iar acționarii vor fi motivați să își continue activitatea.

Organizația se bazează pe oameni onești, cu spirit de cooperare, interesați de modernizarea produselor și de investirea continuă în tehnologie, care să ducă la dezvoltarea performanțelor și a parteneriatelor.

Plusul companiei rezultă din echilibrul diverșilor factori, respectiv resursele și rezultatele, cât și dorința permanentă de a îmbunătăți lucrurile importante pentru clienți.

Piața internă Societatea este liderul pieței interne în fabricarea de produse topice (unguente, creme, geluri), supozitoare, comprimate, medicamente antiinfecțioase. De asemenea, ocupă locul 1 în producția de pulberi injectabile. În privința producției de medicamente generice cu prescripție, destinate spitalelor, ocupă locul 4, dintre cei 251 de producători. Se remarcă, în egală măsură, și prin întreaga gamă de produse antituberculoase esențiale.

Piața externă Antibiotice se află, printre alte companii, în fruntea celor mai importanți exportatori de medicamente în formă finită și de substanță activă (Nistatină) din țară. 24% din cifra de afaceri este reprezentată de export. Strategia companiei este de a dezvolta afaceri pe piața Comunității Europene, Rusiei, SUA, Africii de Nord și statelor CSI.

Concurența Cei mai importanți competitori sunt: TERAPIA Cluj Napoca, SICOMED București, GSK EUROPHARM Brașov.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza surselor de finantare ale intreprinderii.docx

Bibliografie

Filip, Gh. ,Suport curs Finanțe, an II
Bucătaru, D. , Finanțele întreprinderii
Site-ul oficial Bursa de Valori București: http://www.bvb.ro/ListedCompanies/SecurityDetail.aspx?s=ATB&t=5
Site-ul oficial SC ANTIBIOTICE SA, Raport anual:
http://www.antibiotice.ro/~antibiotice/UserFiles/Antibiotice_RA2012_RO(1).pdf