Analiza surselor de finantare ale intreprinderii SC Aerostar SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza surselor de finantare ale intreprinderii SC Aerostar SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 25 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

1.Prezentarea generala a S.C. AEROSTAR S.A. 3
1.1 Profilul general 3
1.2. Istoric 3
1.3. Obiectul de activitate 4
1.3.1. Produse și Servicii 4
1.4. Piața internă 5
1.5.Piața externă 5
2.Structura surselor de finanțare a companiei Aerostar 6
3.Analiza mutațiilor în structura capitalului propriu și a factorilor de influență 9
4. Analiza mutațiilor în structura resurselor împrumutate 13
Bibliografie 14
BILANT la data 31.12.2011 15
BILANT la data 31.12.2012 18
BILANT la data 31.12.2013 21

Extras din document

1.Prezentarea generala a S.C. AEROSTAR S.A.

1.1 Profilul general

S.C. AEROSTAR S.A. Bacău, este persoană juridică română având forma juridică de societate pe acţiuni de tip deschis conform Actului Constitutiv şi reglementarilor aplicabile.Funcția de președinte și director general al companiei o dețtine Grigore Filip.Sediul social se afla pe strada Condorilor, nr. 9, bacău 600302, România. Compania are capitalul social de 37.483.689, 60 lei, un numar total de actiuni de 117.136.530 actiuni cu o valoare nominala de 0,32 lei.Principalii actionari sunt S.C. IAROM S.A. Bucuresti si SIF MOLDOVA S.A.

Misiunea companiei Aerostar este cea de a-și menține statutul de prin rang al Ministerului Apărării Naționale al României în domeniul sistemelor de aviație și sistemelelor terestre.De asemnea tinde sa devina subfurnizor major pentru industria de aviație globalizată și sa obțină statul de furnizor de prim rang de mentenanță pentru avioanele de conversie/modernizare a avioanelor civile.

1.2. Istoric

Compania Aerostar a fost înființată în anul 1953.Înainte de 1989,producția firmei era orientată spre aviația militară,ca mai târziu sa se să se îndrepte spre cea civilă.

AEROSTAR este o companie privata, listata la Bursa de Valori Bucuresti din anul 1998. Actiunile Aerostar sunt nominative, ordinare, de valoare egala, emise in forma dematerializata si evidentiate prin inscriere in Registrul Actionarilor. Acesta este gestionat de catre S.C. Depozitarul Central S.A. Bucuresti.

În februarie 2000,compania a fost privatizată,când Fondul Proprietății de Stat a vândut pachetul majoritar de acțiuni companiei IAROM,firmă ce se ocupa cu acordarea de consultanță și studii de strategie în industria aeronautică,pentru suma de 55 miliarde lei vechi.

În anul 2012 actiunile AEROSTAR s-au plasat in Topul celor 10 actiuni de la Bursa de Valori Bucuresti cu randamentele cele mai profitabile.

În anul 2013, AEROSTAR a aniversat 60 de ani de la înfiinţare.

1.3. Obiectul de activitate

Obiectul principal de activitate al companiei este fabricarea de aeronave si nave spațiale.

Principalele linii de afaceri dezvoltate de AEROSTAR sunt:

- Fabricaţia de produse aeronautice

- Mentenanta avioane comerciale

- Sisteme aero si terestre pentru apărare, productie si integrari

1.3.1. Produse și Servicii

În domeniul aviaţiei civile

- Compania si-a consolidat pozitia ca furnizor de nivel superior de aerostructuri şi ansambluri de aviaţie pentru lanturile globale de furnizare.

- Baza de mentenanţă AEROSTAR pentru avioane comerciale este un centru regional de excelenta pentru furnizarea de servicii de intretinere de baza si complexe pentru avioane din familia AIRBUS 320, pentru aeronave de tip Boeing 737 de toate seriile si avioane BAe-146/ RJ, ca si pentru componente.

În domeniul apărării

AEROSTAReste furnizor major de produse si servicii din categoria sistemelor defensive aero si terestre pentru aparare.Compania furnizeaza servicii de reparaţii, modernizări, modificări şiintegrări de sisteme avansate pentru diverse platforme aeriene, precum şi suportul logistic aferent.AEROSTAR furnizează echipamente şi sisteme, precum şi integrări de sisteme de identificare, comunicaţii şi control.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza surselor de finantare ale intreprinderii SC Aerostar SA.docx