Analiza surselor de finantare ale intreprinderii Zentiva

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza surselor de finantare ale intreprinderii Zentiva.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

Introducere 3
Capitolul 1 4
1.1. Cadrul general de organizare 4
1.1.1. Obiect de activitate 4
1.1.2. Structură si acționariat 5
1.2. Piața și concurența 6
1.2.1. Piața 6
1.2.2. Concurenta 6
Capitolul 2 - Structura surselor de finanțare 7
2.1. Descrierea surselor de finanțare 7
2.2. Evoluții în structura surselor de finanțare 12
Capitolul 3 - Analiza capitalului propriu și a factorilor de influență 14
3.1. Structura capitalurilor proprii 14
3.2. Analiza evoluției structurii capitalurilor proprii 18
Capitolul 4 - Analiza resurselor împrumutate 21
4.1. Structura resurselor împrumutate 21
4.2. Analiza evoluției structurii resurselor împrumutate 25
Concluzie 28
Bibliografie 29

Extras din document

Introducere

In acest proiect se vor analiza principalele surse de finanțare a întreprinderii ZENTIVA S.A.

Este necesar sa avem resurse in cadrul unei societăți care întreprinde o activitate productiva atât când are de făcut investiții, cat si atunci când își desfășoară activitatea de exploatare, capitalul jucând un rol important in dezvoltării firmei.

In vederea satisfacerii echilibrului atât pe termen scurt cat si pe termen lung sunt necesare capitalurile permanente si resursele temporare care sa îndeplinească nevoile întreprinderii.

In prima etapa, ne propunem sa prezentăm cadrul general de organizare și desfășurare a întreprinderii, piața și concurența, urmând apoi sa ne focusam asupra structurii surselor de finanțare a întreprinderii din perioada 2014-2017.

Conform celor mentionate, se va realiza un studiu de caz privind modalitatea in care societatea S.C. ZENTIVA S.A. isi finanteaza activitatea, ulterior analizandu-se eficienta acestei entitati pe parcursul celor patru exercitii financiare.

La finalul acestui proiect, studentii vor dobandi capacitatea de a face diferentieri intre categoriile de resurse financiare, vor putea reprezenta valorile grafic sau tabelar, dar si sa identifice factorii ce determina fluctuatiile aparute la resursele de finantare.

Capitolul 1

1.1. Cadrul general de organizare și desfășurare a întreprinderii

1.1.1. Obiect de activitate

Istoricul societății își are rădăcinile in anul 1962, când a fost înființată la București având ca obiectiv producerea medicamentelor. Ulterior a fost redenumita in: Întreprinderea de medicamente București, iar in anul 1990 denumita Sicomed si a fost listata la Bursa de Valori București cu opt ani mai târziu, in 1998 acțiunile acesteia fiind printre cele mai tranzacționate titluri.

Domeniu principal de activitatea al societății este: Fabricare de produse farmaceutice de baza.

Zentiva S.A este o societate farmaceutica internațională care pune accent pe dezvoltarea, producerea, comercializarea de produse farmaceutice generice.

In Romania reprezentanta Zentiva a luat naștere in anul 2000, obținând o cifra de afaceri de 1,8 milioane dolari cu o creștere de 10%, in anul 2003 estimându-se o cifra de afaceri de 2 milioane dolari. Cu ajutorul a 10 distribuitori sa face importul si distribuția produselor la nivel național si regional.

Societatea își desfășoară activitatea in Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina, Romania. Grupul Zentiva are unități de producție in 4 state: Slovacia, Republica Ceha, Romania si Turcia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza surselor de finantare ale intreprinderii Zentiva.docx

Bibliografie

1. https://ro.wikipedia.org
2. https://www.zentiva.ro
3. https://www.bvb.ro