Asigurarile Aviatice

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Asigurarile Aviatice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Carmen Lacatus

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Finante, Asigurari

Cuprins

1.Asigurarile istoric, definitie & criterii de clasificare 1
1.1Aparitia ideii de asigurare 1
1.2Aparitia asigurarilor in adevaratul sens al cuvantului 1
1.3 Asigurarea in zilele noastre 2
2.Asigurari de aviatie in Romania 4
2.1.Despre asigurarea aeronavelor 4
2.2.Asigurarea aviatică in ţara noastră 6
2.2.1Allianz Tiriac 7
2.2.2 BT Asigurari 8
2.2.3.Ardaf asigurari 9
2.2.4 Astra Asigurari-uniqa 10
2.2.5 Omniasig 10
3.Concluzii 12
4.Studiu de caz : Asigurarea din jurul tragediei aviatice de la 1 iunie 2009 12
4.1Evenimentele aviatice din acest an majoreaza primele de asigurare 12
4.2 AXA a asigurat aeronava AIR France disparuta in aceasta saptamana 13

Extras din document

Asigurarile Aviatice

1.Asigurarile istoric, definitie & criterii de clasificare

1.1Aparitia ideii de asigurare

Putem spune, intr-un fel, ca asigurarea a aparut odata cu aparitia societatii umane. Avem cunostinta de doua tipuri de economii care au caracterizat societatea de-a lungul timpului: economiile de schimb (realizate cu elemente corespunzatoare: piete de schimb, bani, instrumente financiare diverse) si economiile naturale, in lipsa acestor elemente, acestea datand din timpuri mult mai vechi decat primele.

Intr-o astfel de economie naturala, putem privi conceptul de asigurare ca pe o forma de ajutorare intre indivizii din societate. De exemplu, daca o casa sufera un incendiu devastator, membrii comunitatii respective vor ajuta impreuna la reconstruirea casei; altfel, nu vor primi nici ei ajutor in viitor. Acest tip de asigurare a suprevietuit pana in zilele noastre in regiunile in care economiile de schimb moderne nu au patruns decat superficial (de exemplu in unele tari de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice).

1.2Aparitia asigurarilor in adevaratul sens al cuvantului

Spre sfarsitul secolului al XVII-lea, cresterea importantei Londrei ca si centru comercial a dus, de asemenea, la aparitia unei cereri reale pentru asigurare (mai precis de asigurare maritima). La finalul anilor 1680, Edward LLOYD a deschis o cafenea care nu peste mult timp a devenit cel mai popular local printre proprietarii de nave, negutatori si capitanii de nave, si, automat, o importanta sursa de informatii in domeniu. Acesta era locul principal de intalnire dintre partile care doreau sa-si asigure navele si cele care erau dispuse sa subscrie riscurile aferente.

1.3 Asigurarea in zilele noastre

Astazi Asigurarea este o activitate economico-socială care constă în protecţia persoanelor fizice şi juridice în calitate de asiguraţi împotriva diverselor riscuri şi este realizată de către societăţi specializate, în calitate de asigurători.

Totodată asigurarea reprezintă o operaţiune economico-financiară prin care partea denumită asigurător despăgubeşte, în cazul producerii unui eveniment nefast, partea denumită asigurat, printr-o sumă de bani ( îndemnizaţia de asigurare sau suma asigurată). Asiguararea are la bază principiul mutualităţii, potrivit căruia fiecare asigurat contribuie cu o sumă (primă de asigurare) relativ modestă la crearea fondului de asigurare din care sunt acoperite daunele suferite

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarile Aviatice.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Bucuresti