Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 9236
Mărime: 59.81KB (arhivat)
Publicat de: Miza S.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. REGLEMENTARE
  2. 2. FORMATUL BILANTULUI
  3. 3. PREVEDERI REFERITOARE LA ELEMENTELE DE BILANŢ
  4. 4. REGULI GENERALE DE EVALUARE
  5. 5. CONŢINUTUL NOTELOR EXPLICATIVE LA SITUAŢIILE FINANCIARE ANUALE
  6. 6. CONŢINUTUL RAPORTULUI ADMINISTRATORILOR
  7. 7. AUDITAREA SAU VERIFICAREA SITUAŢIILOR FINANCIARE ANUALE
  8. 8. APROBAREA, SEMNAREA ŞI PUBLICAREA SITUAŢIILOR FINANCIARE ANUALE
  9. 9. STUDIU DE CAZ. S.C. M UNU G S.R.L. TURNU MAGURELE

Extras din proiect

1. REGLEMENTARE

Incepand cu data de 01.01.2006, contabilitatea se va tine in conformitate cu directivele europene, lucru aprobat prin ORDINUL nr. 1.752 din 17 noiembrie 2005 emis de ministerul finantelor publice pentru aprobarea reglementărilor contabile conforme cu directivele europene.

Art. 3 din acet ordin prevede urmatoarele :

(1) Persoanele juridice care la data bilanţului depăşesc limitele a doua dintre următoarele 3 criterii, denumite în continuare criterii de mărime:

- total active: 3.650.000 euro;

- cifra de afaceri neta: 7.300.000 euro;

- număr mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 50 întocmesc situaţii financiare anuale care cuprind:

- bilanţ;

- cont de profit şi pierdere;

- situaţia modificărilor capitalului propriu;

- situaţia fluxurilor de trezorerie;

- note explicative la situaţiile financiare anuale.

(2) Persoanele juridice care la data bilanţului nu depăşesc limitele a doua dintre criteriile de mărime prevăzute la alin. (1) întocmesc situaţii financiare anuale simplificate care cuprind:

- bilanţ prescurtat;

- cont de profit şi pierdere;

- note explicative la situaţiile financiare anuale simplificate. Optional, ele pot întocmi situaţia modificărilor capitalului propriu şi/sau situaţia fluxurilor de trezorerie.

(3) Potrivit legii contabilităţii, situaţiile financiare anuale trebuie însoţite de o declaraţie scrisă de asumare a răspunderii conducerii persoanei juridice pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale în conformitate cu Reglementările contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene.

(4) Persoanele juridice care au întocmit situaţii financiare anuale simplificate vor întocmi situaţiile financiare anuale prevăzute la alin. (1) numai dacă în doua exercitii financiare consecutive depăşesc limitele a doua dintre cele 3 criterii de mărime prevăzute la alin. (1). Persoanele juridice care au întocmit situaţiile financiare anuale prevăzute la alin. (1) vor întocmi situaţii financiare anuale simplificate numai dacă în doua exercitii financiare consecutive nu depăşesc limitele a doua dintre cele 3 criterii de mărime prevăzute la alin. (1).

In conformitate cu acest articol cea mai mare parte a persoanelor juridice vor intocmi situatii anuale simplificate.

Dintre acestea in lucrarea de fata vom prezenta bilantul prescurtat.

Situaţiile financiare anuale simplificate sunt verificate potrivit legii.

Pct. 3 alin. (2) din reglementări nu se aplica de către entitatile ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementată, asa cum aceasta este definită de legislaţia în vigoare privind piata de capital.

O entitate care a întocmit situaţii financiare anuale simplificate va întocmi situaţiile financiare anuale prevăzute la pct 3 alin. (1) numai dacă, în doua exercitii financiare consecutive depăşeşte limitele a doua dintre cele trei criterii prevăzute la pct. 3 alin. (1).

- Situaţiile financiare anuale se întocmesc în mod clar şi în concordanta cu prevederile prezentelor reglementări.

9. - Situaţiile financiare anuale oferă o imagine fidela a activelor, datoriilor, poziţiei financiare, profitului sau pierderii entitatii.

10. - Dacă aplicarea prevederilor prezentelor reglementări nu este suficienta pentru a oferi o imagine fidela în înţelesul pct. 9, trebuie prezentate informaţii suplimentare.

11. - Dacă, în cazuri excepţionale, aplicarea unei prevederi din prezentele reglementări se dovedeşte contrară obligaţiei prevăzute la pct. 9, trebuie sa se facă abatere de la acea prevedere, în vederea oferirii unei imagini fidele, în înţelesul pct. 9. Orice astfel de abatere trebuie prezentată în notele explicative, împreună cu o explicaţie a motivelor acesteia şi o situaţie privind efectele abaterii asupra activelor, datoriilor, poziţiei financiare şi a profitului sau pierderii.

12. - Subunitatile fără personalitate juridică, care aparţin persoanelor juridice cu sediul sau domiciliul în România organizează şi conduc contabilitatea proprie la nivel de balanţa de verificare, fără a întocmi situaţii financiare.

Activitatea desfasurata în străinătate de subunitatile fără personalitate juridică, şi care aparţin persoanelor juridice cu sediul sau domiciliul în România, se include în situaţiile financiare ale persoanei juridice romane şi se raportează pe teritoriul României, potrivit prezentelor reglementări.

13. - În cazul asocierilor în participaţie încheiate între o persoana juridică romana şi o persoana juridică străină, contabilitatea se tine de către persoana juridică romana, care răspunde potrivit legii.

14. - Autorităţile de reglementare pot solicita prezentarea în situaţiile financiare anuale a unor informaţii suplimentare fata de cele care trebuie prezentate în concordanta cu prezentele reglementări.

15. - Formatul bilanţului şi al contului de profit şi pierdere, în special în ceea ce priveşte forma adoptată pentru prezentarea acestora, nu poate fi modificat de la un exerciţiu financiar la altul.

16. - În bilanţ şi în contul de profit şi pierdere, elementele prevăzute la pct. 22, 23 şi 37 trebuie prezentate separat, în ordinea indicată. O subclasificare mai detaliată a elementelor se poate face numai în notele explicative.

17. - Formatul, succesiunea şi terminologia elementelor din bilanţ şi din contul de profit şi pierdere care sunt precedate de cifre arabe trebuie adaptate, în cazul în care natura specifica a unei entităţi impune acest lucru. Astfel de adaptari trebuie efectuate atunci când sunt cerute prin reglementări speciale emise de Autorităţile de reglementare.

18. - (1) Pentru fiecare element de bilanţ, de cont de profit şi pierdere şi, după caz, din situaţia modificărilor capitalului propriu şi/sau situaţia fluxurilor de trezorerie trebuie prezentată valoarea aferentă elementului corespondent pentru exerciţiul financiar precedent.

(2) Dacă valorile prevăzute la alin. (1) nu sunt comparabile, absenta comparabilitatii trebuie prezentată în notele explicative, însoţită de comentarii relevante.

19. Un element de bilanţ, din contul de profit şi pierdere şi, după caz, din situaţia modificărilor capitalului propriu şi situaţia fluxurilor de trezorerie pentru care nu exista valoare nu trebuie prezentat, cu excepţia cazului în care exista un element corespondent pentru exerciţiul financiar precedent, în înţelesul pct. 18 alin. (1).

20. - Bilanţul este documentul contabil de sinteza prin care se prezintă elementele de activ, datorii şi capital propriu ale entitatii la sfârşitul exerciţiului financiar, precum şi în celelalte situaţii prevăzute de lege.

21. - (1) În bilanţ elementele de activ şi datorii sunt grupate după natura şi lichiditate, respectiv natura şi exigibilitate.

(2) În înţelesul prezentelor reglementări:

a) un activ reprezintă o resursa controlată de către entitate ca rezultat al unor evenimente trecute, de la care se asteapta sa genereze beneficii economice viitoare pentru entitate şi al cărui cost poate fi evaluat în mod credibil;

b) o datorie reprezintă o obligaţie actuala a entitatii ce decurge din evenimente trecute şi prin decontarea căreia se asteapta sa rezulte o ieşire de resurse care incorporeaza beneficii economice;

(c) capitalurile proprii reprezintă interesul rezidual al actionarilor în activele unei entităţi după deducerea tuturor datoriilor sale.

2. FORMATUL BILANŢULUI

Formatul bilanţului este următorul:

A. Active imobilizate

I. Imobilizari necorporale

1. Cheltuieli de constituire

2. Cheltuieli de dezvoltare

3. Concesiuni, brevete, licenţe, mărci comerciale, drepturi şi active similare, dacă acestea au fost achiziţionate cu titlu oneros

4. Fondul comercial, în măsura în care acesta a fost achiziţionat cu titlu oneros

5. Avansuri şi imobilizari necorporale în curs de execuţie

II. Imobilizari corporale

1. Terenuri şi construcţii

2. Instalaţii tehnice şi maşini

3. Alte instalaţii, utilaje şi mobilier

4. Avansuri şi imobilizari corporale în curs de execuţie

Preview document

Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 1
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 2
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 3
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 4
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 5
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 6
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 7
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 8
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 9
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 10
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 11
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 12
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 13
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 14
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 15
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 16
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 17
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 18
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 19
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 20
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 21
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 22
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 23
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 24
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 25
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 26
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 27
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 28
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 29
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 30
Bilanț contabil cu studiu de caz la SC M Unu G SRL Turnu Măgurele - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Bilant Contabil cu Studiu de Caz la SC M Unu G SRL Turnu Magurele.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza economico-financiară la SC Altur SA

1. Analiza economico - financiara a unei intreprinderi – aspecte teoretice 1.1 Importanta analizei financiare Analiza financiara reprezinta un...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?