Cheltuieli publice pentru agricultură

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3766
Mărime: 41.67KB (arhivat)
Publicat de: Denis Gherman
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dan Armeanu, Emil Miricescu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE FINANTE, ASIGURARI, BANCI SI BURSE DE VALORI

Extras din proiect

Prezentare generala a sectorului agricol si forestier

Agricultura este una din ramurile cheie ale economiei romanesti.

Contributia agriculturii si silviculturii la formarea PIB, in perioada 1989 – 2000, a fost in mod constant semnificativa, remarcandu-se o crestere a acesteia de la 13,7% in 1989 la 18,6% in 1992. Ponderea a fost mentinuta pana in 1996, dupa care s-a constatat o descrestere la 12,9% in 1999 si, respectiv, la 11,4% in 2000.

Populatia activa ocupata in acest sector a manifestat o tendinta de crestere numerica, in special datorita disponibilizarii de personal din sectoarele industriale restructurate, ponderea in totalul populatiei active reprezentand 40,6% in anul 2000 fata de 27,5% in 1989.

Agricultura a actionat ca tampon ocupational impotriva efectelor socio-economice ale tranzitiei, prin absorbtia fortei de munca eliberata de industriile urbane.

Volumul productiei agricole globale (PAG) s-a redus cu 3% in 1990 fata de 1989. In perioada 1990-2000, productia de cereale a inregistrat fluctuatii cuprinse intre 12 si 22 milioane tone, datorita conditiilor climatice, faramitarii terenurilor, precum si deteriorarii sistemului de irigatii.

In anul 2000, productia vegetala a scazut cu 20,4% fata de anul 1999, datorita, in

principal, secetei care a afectat Romania.

In perioada 1990-2000, efectivele de animale s-au redus la aproape jumatate datorita destramarii cooperativelor specializate in cresterea animalelor si eliminarii subventiilor pentru fermele de stat.

Evolutia descendenta a nivelului productiei animaliere a fost cauzata si de reducerea cererii de carne pe piata interna. Micii producatori au ajustat efectivul de animale la nivel corespunzator nevoilor de consum propriu si la posibilitatile limitate de comercializare a produselor animaliere pe piata interna.

Inainte de 1989, Romania era exportator net de produse agricole. Incepand din 1990, Romania a devenit importator net de produse agricole.

Din 1990 si pana in prezent, s-au evidentiat trei faze mai importante in evolutia schimburilor comerciale cu produse agricole ale Romaniei:

-1990-1993, balanta comerciala agricola a fost puternic negativa;

-1994-1997, balanta comerciala agricola s-a imbunatatit;

-1997-2000, puternice fluctuatii in cadrul balantei comerciale agricole.

In anul 2000, volumul total al schimburilor comerciale ale Romaniei cu produse agricole s-a cifrat la 1270,5 mil.USD, din care exporturile romanesti au reprezentat 338,5 mil.USD iar importurile 932,0 mil.USD. Balanta comerciala cu produse agricole a inregistrat un deficit de 593,5 mil.USD.

Exportul consta, in principal, din produse agricole neprelucrate, cu valoare adaugata redusa, cum sunt animalele vii, cerealele si semintele oleaginoase. Singurele produse agricole prelucrate, exportate in cantitati relativ importante, sunt uleiul de floarea soarelui si vinurile.

Principalul partener comercial al Romaniei, in domeniul comertului cu produse agricole, este Uniunea Europeana, cu care se deruleaza peste 33% din totalul schimburilor comerciale.

Al doilea partener important este CEFTA (Acordul Central European de Comert Liber-reprezinta cel mai important acord multilateral de liber schimb din Europa Centrala si de Sud-est. CEFTA a fost semnat la 21 decembrie 1992 la Cracovia -Polonia si a intrat în vigoare la 1 ianuarie 1993), care detine cca. 20% din comertul exterior cu produse agricole al Romaniei.

Politica agricola – linii generale

Obiectivele prioritare urmarite prin Programul Guvernului pentru perioada 2001 – 2004 sunt cresterea productivitatii si a calitatii, cresterea veniturilor producatorilor agricoli si dezvoltarea durabila a zonei rurale, in concordanta cu cerintele protectiei mediului inconjurator, in scopul crearii unui sector competitiv, care sa raspunda cerintelor pietei comune.

Romania a aplicat o politica de privatizare si restructurare a agriculturii, de sprijinire a productiei agricole, in limitele resurselor bugetare disponibile, si de liberalizare a comertului cu produse agroalimentare.

Privatizarea terenurilor agricole a antrenat crearea de milioane de exploatatii agricole familiale, de mici dimensiuni, care produc, cu randament scazut, in special pentru autoconsum.

Productia agricola a beneficiat in anul 2001 de sprijin intern prin alocarea sumei de 1 milion de lei pentru fiecare ha de teren cultivat, in conditiile utilizarii de seminte certificate si respectarii tehnologiilor de cultura; pentru culturile din sere se acorda suma de 20 milioane lei pe ha.

Statul a acordat sprijin in procent de 50% pentru achizitionarea de seminte, material saditor certificat si in procent de 55% pentru achizitionarea de tractoare si masini agricole.

Alte masuri de sprijin aplicate se refera la: exceptarea agricultorilor individuali de la impozitul asupra profitului, bonificarea dobanzilor la creditele destinate finantarii productiei agricole, suportarea prin bugetul statului a cheltuielilor de stocare si conservare a cerealelor, oleaginoaselor si plantelor proteice.

Sprijinul intern acordat producatorilor agricoli nu a depasit 10% din valoarea productiei agricole totale, conform prevederilor in materie ale OMC pentru tarile in curs de dezvoltare.

Investitiile in agricultura, in anul 1999, s-au ridicat la aproximativ 4000 miliarde lei, din care sectorul privat detine o pondere de 91,6%, iar in perioada 2004-2006 au inregistrat fluctuatii conform tabelului:

Preview document

Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 1
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 2
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 3
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 4
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 5
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 6
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 7
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 8
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 9
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 10
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 11
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 12
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 13
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 14
Cheltuieli publice pentru agricultură - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Cheltuieli Publice pentru Agricultura.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul impozitelor și cheltuielilor publice în ajustarea externalităților

1.Notiuni generale despre externalitati pozitive - negative Se numesc externalitati sau efecte externe consecintele unui proces productiv asupra...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Sistemul Cheltuielilor Publice

Continutul cheltuielilor publice Prin cheltuiele publice statul acopera necesitatile publice de bunuri si servicii considerate prioritare în...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Organizarea Contabilității la Direcția Generală pentru Agricultură și Industrie Alimentară

CAPITOLUL 1 CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND AGRICULTURA ÎN ROMÂNIA 1.1. CAUZELE CRIZEI AGRICULTURII ROMÂNEŞTI Agricultura în România ocupa alături...

Analiza Cheltuielilor Publice în România

1. Cheltuielile publice – concept si trasaturi Conceptul de cheltuieli publice este indisolubil legat de conceptul de sector public, care poate fi...

Cheltuieli pentru agricultură

Capitolul 1. Aspecte generale Agricultura reprezintă o ramură economică de interes strategic naţional, chemată să asigure securitatea hranei...

Relația între Finanțele Publice și Finanțele Private

1.1 Conţinutul şi rolul finanţelor publice şi private în cadrul economiei de piaţă 1.1.1 Finanţele publice Repartizarea unei importante părţi...

Cheltuieli publice în agricultură

Cheltuieli publice pentru agricultura I. Cheltuielile publice exprimã relatii economico-sociale în formã bãneascã,care se manifestã între stat (pe...

Politici bugetare expansioniste și eficiența lor

Capitolul I. 1. Noţiuni referitoare la politica bugetară 1.1 Politica bugetară Politica bugetară, fiind strâns legată cu cea monetar-creditară,...

Eficiența și finanțarea cheltuilelilor publice cu subvențiile

1. Caracterizarea generală a cheltuielilor publice cu subvențiile 1.1 Conceptul de subvenție (locul lor în economie) Cheltuielile publice sunt...

Forme ale cheltuielilor publice cu subvențiile și implicațiile lor asupra activității economice

Cap. 1 : Conceptul de subvenție și clasificarea acestora. 1.1. Definirea subvențiilor și semnificația acestora. Subvențiile sunt o formă de...

Ai nevoie de altceva?