Descrierea unei Societati de Asigurari si a Produselor pe Care Aceasta le Ofera - BCR-Asigurari

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Descrierea unei Societati de Asigurari si a Produselor pe Care Aceasta le Ofera - BCR-Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc, pdf, ppt de 56 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Finante

Extras din document

INTRODUCERE

NOILE TEHNOLOGII ISI SPUN CUVANTUL :

La o recenta conferinta, specialistii au apreciat ca piata asigurarilor este intr-o continua dezvoltare si ca la aceasta contribuie, in mod evident, si tehnologiile utilizate.

Caracteristicile asigurarilor moderne si factorii care le influenteaza au determinat companiile de asigurari sa adopte noi tehnologii care au rolul de a reduce costurile si de a creste eficienta.

Cele trei noi tehnologii care detin un rol major atat in vanzarea de asigurari, cat si in activitatea de gestionare a daunelor sunt: Sistemele Video, Internetul si Telefonul.

Sistemele video pot fi folosite pentru a evalua daunele. Exemplu de eficacitate: inregistrarea unui accident auto.

De exemplu, o camera de vederi plasata intr-un atelier auto poate ajuta specialistii unei companii de asigurari sa evalueze din propriile lor birouri daunele. Acest fapt conduce la scaderea costurilor de deplasare si centralizeaza, intr-o oarecare masura, activitatea de evaluare a daunelor.

Telefonul ofera o securitate sporita, la costuri mici, un control al riscurilor mai eficace. Cu toate acestea, el nu este un sistem care poate functiona independent, fiind nevoie ca, in prealabil, termenii politelor ce vor fi incheiate prin telefon sa ajunga la cunostinta publicului prin intermediul mass-media. Totodata, e necesar ca in spatele intregului sistem sa existe o echipa de specialisti bine pregatiti care sa sustina acest suport.

De asemenea, prin telefon, se pot rezolva probleme legate de managementul daunelor, avantajul fiind acela de a castiga timp si de a evita birocratia, dar cu dezavantajul de a nu putea evalua in mod corect daunele.

Telefonul reprezinta un instrument de lucru vital in acest domeniu, in special pentru agentul de asigurari, pentru ca, de cele mai multe ori, primul contact pe care il are cu un potential client se realizeaza prin telefon. Cheia succesului sau este sa cunoasca si sa foloseasca cu abilitate arta conversatiei la telefon.

Internetul detine cel mai mare potential ca modalitate de a vinde asigurari. Cu toate acestea, nu este folosit inca pe scara larga, avand in vedere aplicatiile utilizate si accesul limitat si destul de costisitor al populatiei.

Exista, insa, speranta ca Internetul va detine, intr-un viitor apropiat, cel mai important loc, fiind folosit in continuare alaturi de celelalte forme traditionale de vanzare a politelor de asigurare, prin filialele societatilor de asigurare sau prin sistemul bancassurance.

Toate mijloacele prezinta o serie de avantaje si dezavantaje. Concluzia este ca societatile de asigurare ar trebui sa se intereseze si sa evalueze noile tehnologii, fara a renunta insa la cele traditionale. Se pare ca varianta optima consta in utilizarea metodelor mai vechi si a tehnologiilor moderne.

BCR Asigurari

PREZENTAREA COMPANIEI

BCR ASIGURARI a fost infiintata in 2001 si face parte dintre societatile ce apartin Grupului Banca Comerciala Romana, cel mai important furnizor de servicii financiare integrate din Romania si primul furnizor care aplica cu succes conceptul modern de „one – stop – shopping” prin intermediul unui „supermaket financiar”.

Cu un capital social de 73.69 mil RON structura actionariatului este urmatoarea:

• BCR (direct si indirect prin subsidiarele sale): 88,56%

• Angajatii Grupului BCR: 11,44%

BCR ASIGURARI are calitatea de membra a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurari si Reasigurari din Romania (UNSAR), a Asociatiei de Leasing din Romania (ASLR) si de participant la Biroul de Credit. De asemenea, a devenit si membra a Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R).

MISIUNEA NOASTRA

BCR ASIGURARI, prin echipa sa de profesionisti devotati furnizarii de servicii de asigurari complete clientilor sai, stabileste relatii de parteneriat cu acestia, oferind in acelasi timp angajatilor sai posibilitatea de promovare in cadrul organizatiei.

Angajamentele companiei sunt:

• sa dezvolte un parteneriat pe termen lung cu clientii;

• sa ofere consultanta si nu doar sa vanda;

• sa formeze o echipa de profesionisti;

• sa acorde atentie activitatilor zilnice;

• sa informeze permanent clientii;

• sa ofere disponibilitate maxima pentru clienti.

OBIECTIVELE STRATEGICE GENERALE

Nivelul de profitabilitate al companiei permite ca munca noastra sa fie orientata spre realizarea urmatoarelor obiective:

• satisfacerea clientilor prin furnizarea de servicii de calitate in domeniul asigurarilor, marketingului si rezolvarii dosarelor de daune;

• cresterea volumului de afaceri si consolidarea pozitiei companiei prin majorarea cotei de piata;

• cresterea volumului de subscrieri;

• asigurarea solvabilitatii;

• administrarea eficienta a activelor si asigurarea de lichiditati curente;

• motivarea angajatilor.

Fisiere in arhiva (3):

  • Proiect Asigurari Comerciale.ppt
  • Proiect Asigurari.doc
  • Raport_fin_2008.pdf

Alte informatii

Universitatea “Stefan cel Mare”, Suceava, Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica, Specializarea :Finante Banci