Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 7168
Mărime: 275.95KB (arhivat)
Publicat de: Norica Tamaș
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. univ. dr. Florin Buhociu
Universitatea „Dunărea de Jos”, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Galaţi

Cuprins

  1. CAP. I Prezentarea domeniului în care 3
  2. S.C. STAER INTERNATIONAL S.A 3
  3. îşi desfăşoară activitatea cu referire la contextul naţional şi european 3
  4. CAP.II. Prezentarea firmei 5
  5. S.C. STAER INTERNATIONAL S.A 5
  6. 2.1. Descrierea afacerii curente 6
  7. 2.2. Istoricul întreprinderii 6
  8. 2.3. Managementul întreprinderii 7
  9. 2.4. Resursele umane implicate 7
  10. 2.5. Analiza pietei 8
  11. 2.6. Diagnosticul economico-financiar 9
  12. CAP.III Prezentarea proiectului de investiţii la 12
  13. S.C. STAER INTERNATIONAL S.A. 12
  14. 3.1. Denumirea şi tipul proiectului de investiţie 12
  15. 3.2. Oportunitatea realizării proiectului de investiţie 12
  16. 3.3.Descrierea şi explicarea produselor ce fac obiectul investiţiei 13
  17. 3.4.Prezentarea modului în care tehnologiile noi, moderne vor fi utilizate în producerea, menţinerea , dezvoltarea produsului / produselor 14
  18. 3.5.Evidenţierea calităţilor şi avantajelor produsului /produselor firmei, comparativ cu cele ale competitorilor 14
  19. 3.6.Enumerarea / descrierea produselor viitoare 15
  20. 3.7.Precizarea modului în care vor fi asigurate utilităţile, avizele şi acordurile necesare, cum se vor obţine aceste acorduri şi devizul total al investiţiei 15
  21. 3.8. Graficul de realizare a proiectului de investiţie 18
  22. 3.9. Estimarea veniturilor şi costurilor aferente activităţii de exploatare a proiectului 19
  23. 3.10. Finanţarea proiectului de investiţie 19
  24. CAP.IV. Eficiența proiectului 20
  25. 4.1. Indicatorii statici de fundamentare a eficienţei economice a investiţiei 20
  26. 4.2. Indicatorii imobilizărilor 22
  27. 4.3. Indicatori actualizaţi 23
  28. 4.4. Indicatorii Băncii Mondiale 28
  29. CONCLUZII 32

Extras din proiect

CAP. I Prezentarea domeniului în care

S.C. STAER INTERNATIONAL S.A

îşi desfăşoară activitatea cu referire la contextul naţional şi european

România, ţară europeană cu 21,6 mil. locuitori şi o suprafaţă de 238.391 km2, parţial acoperită de păduri şi-a dezvoltat de peste un secol un sector industrial complex care prelucrează materialul lemnos.

Principala specie lemnoasă este fagul, urmată de răşinoase, stejar şi diferite esenţe moi.

Bazată pe un fond forestier diversificat şi pe o îndelungată experienţă în domeniu, industria lemnului din România s-a dezvoltat şi s-a restructurat continuu. Majoritatea unităţilor de producţie mai mari din industria lemnului au fost construite între anii 1960-1980, iar modernizarea lor a început după anul 1990 şi continuă şi în prezent. După anul 1990 au luat fiinţă numeroase întreprinderi noi independente, cu activităţi de producţie şi de comercializare în domeniul produselor finite din lemn, care aduc un aport însemnat în realizările obţinute de acest sector industrial, an de an.

Producţia de mobilă reprezintă cea mai complexă activitate din industria lemnului, fiind totodată recunoscută drept cea mai performantă formă de valorificare a lemnului sub aspectul mărimii valorii adăugate la un metru cub de lemn brut.

Exigenţele impuse produselor de mobilier în privinţa prelucrărilor şi finisajului au determinat în ultimii ani o restructurare profundă a managementului fabricilor de mobilă, susţinută de un progres tot mai remarcabil al complexului de maşini implicate în tehnologiile de fabricaţie. Tehnologiile şi utilajele performante adoptate în marea majoritate a fabricilor de mobilă au condus la creşterea competitivităţii produselor de mobilier, fapt esenţial în susţinerea exportului, căruia îi este destinată peste 60% din producţia realizată.

Principalele sortimente de mobilă produse în România acoperă aproape toată gama de mobilier pentru amenajarea locuinţelor (dormitoare, dressinguri, sufragerii, livinguri, bucătării, mobilier tapiţat, scaune de diferite tipuri şi în diferite stiluri etc), a birourilor, a spaţiilor comerciale şi social-culturale, a pensiunilor şi hotelurilor, a caselor de vacanţă etc.

Forţa de muncă folosită în industria fabricării mobilierului este calificată, reuşind să modeleze lemnul în produse complexe şi elegante, care reuşesc să dea satisfacţie deplină atât consumatorilor interni, cât şi celor din afara graniţelor.

Exportul de mobilă românească în ultimii 10 ani a fost destinat îndeosebi pieţei ţărilor din Uniunea Europeană.

În fiecare an producătorii de mobilă din România îşi completează gama sortimentală cu numeroase modele noi. România exportă în principal mobilier care încorporează o valoare adăugată ridicată, respectiv: sufragerii şi dormitoare clasice, artă-stil sau moderne, executate la nivel european (rafinamentul este cuvântul-cheie), din specii valoroase (fag, stejar, cireş, tei, paltin, nuc etc.), sculptate sau cu intarsii, dar şi moderne cu forme rectangulare, cubiste şi finisate cu materiale de calitate. În multe cazuri lemnului i se asociază în construcţia mobilierului şi alte materiale (granit, sticlă transparentă fazetată, sticlă opacă simplă sau cu model, vitralii, cristal, oglinzi, plăci ceramice, fier forjat, inox, bambus, trestie, ratan etc). Piesele separate, aşa-numitul "mic mobilier" completează gama produselor, executate impecabil, de tâmplari pricepuţi şi talentaţi.

Mobilierul tapiţat fabricat în ţara noastră, clasic sau modern, din piele în culori diferite (depinzând în principal de tendinţele fiecărei pieţe de destinaţie) sau realizat cu materiale de acoperire din textile alese cu mult bun gust, se bucură deja de ani buni de multă atenţie din partea clienţilor externi şi interni.

Sunt apreciate în egală măsură şi scaunele care vin să completeze garniturile de sufragerii sau solicitate ca atare (piese individuale) şi, din ce în ce mai mult, şi seturile de mese cu scaune. Se exportă scaune tâmplăreşti, tapiţate sau nu, scaune mulate, simple sau în combinaţie cu alte materiale, scaune pliante din lemn şi metal, scaune şi fotolii ergonomice, executate cu accesorii din import etc.

Industria mobilei este în esenţă o industrie de asamblare, care foloseşte diverse materii prime pentru fabricarea produselor sale. Acestea variază de la panouri de lemn şi pe bază de lemn la metale, materiale plastice, textile, piele si sticla. Există multe tipuri diferite de mobilier (de exemplu scaune, canapele, mese, dulapuri, bucatarii, saltele), cu utilizări foarte diferite (de exemplu gospodării, şcoli, birouri).

În prezent, industria mobilei UE are un nivel ridicat al calităţii producţiei în tehnice, design estetic, şi legate de termeni de moda şi are o imagine puternică la nivel mondial.

Sectorul european al mobilei cuprinde aproximativ 150.000 de companii, generează o cifră de afaceri de aproape 126 miliarde de euro şi o valoare adăugată de 38 miliarde de euro şi are în jur de 1,4 milioane de persoane (UE27, 2006). Principalii producători (în funcţie de valoarea producţiei) sunt Italia şi Germania, urmate de Marea Britanie, Franţa şi Spania şi, într-o măsură mai mică, Polonia.

Sectorul este dominat de către întreprinderile micro (86% din întreprinderile de mobilă din UE au mai puţin de 10 angajaţi), dar există şi câţiva producători mari. Companiile mici de multe ori acţionează în calitate de subcontractanţi pentru firmele mari care produc, de exemplu, componente şi produse semi-finite pentru finisarea si asamblarea de mobilier. Mobila din lemn folosit în dormitoare, sufragerii, camere de zi şi alte spaţii, împreună cu mobilier din plastic şi metal sunt produsele dominante fabricate în UE (38% din valoarea totală a producţiei de mobilă). Alte subsectoare importante de producţie sunt scaune şi mobilier de birou (29% şi respectiv 17%), precum şi mobilă de bucătărie (12%).

De-a lungul anilor şi ca un răspuns la presiunea concurenţială, în special concurenţa internaţională, firme producătoare de mobilier au întreprins un proces îndelungat de restructurare şi modernizare şi volumele de producţie a mers în jos. Din 2005 volumul producţiei a crescut uşor, dar în 2008 această tendinţă pozitivă a fost inversat şi producţia a scăzut din nou. Factorii majori de competitivitate pentru sectorul acesta consta în cercetare şi inovare, competenţe şi calitate, design şi valoare adăugată, cunoştinţe şi know-how, împreună cu un acces mai bun la pieţele ţărilor terţe.

Preview document

Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 1
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 2
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 3
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 4
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 5
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 6
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 7
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 8
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 9
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 10
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 11
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 12
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 13
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 14
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 15
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 16
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 17
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 18
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 19
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 20
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 21
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 22
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 23
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 24
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 25
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 26
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 27
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 28
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 29
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 30
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 31
Evaluarea și finanțarea unui proiect de dezvoltare la SC Staer Internațional SA - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea si Finantarea unui Proiect de Dezvoltare la SC Staer International SA.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?