Finantarea dezvoltarii imobiliare in Spania

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Finantarea dezvoltarii imobiliare in Spania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

Capitolul I. Piata imobiliară din Spania 2
Capitolul II. Piaţa proprietăţilor comerciale 3
Concluzii 16

Extras din document

Capitolul I. Piaţa imobiliară din Spania

Piaţa imobiliară din Spania a cunoscut în ultimii ani o evoluţie interesantă. Începând cu anul 2007, preţurile proprietăţilor imobiliare de aici cresc în permanenţă. O dată cu începutul crizei din 2007 şi sub influenţa afluxului de investitori străini - în special britanici -, preţurile imobilelor din anumite proiecte au scăzut semnificativ. Este vorba în primul rând despre proiecte de calitate redusă, amplasate în locuri neatractive, care au avut şi au probleme cu găsirea de cumpărători. Însă în ultima vreme, preţurile şi piaţa s-au stabilizat, cumpărătorii revin în Spania şi investesc în imobilele de calitate de la mare.

Spania include o mulţime de zone interesante din punct de vedere al agrementului şi investițiilor imobiliare. Însă interesul cel mai mare se îndreaptă asupra sudului Spaniei (Andaluzia, Costa del Sol), litoralul Costa Blanca şi insula Mallorca.

Spania, una dintre destinaţiile preferate de investitori în ultimii ani, şi-a pierdut această poziţie preferinţială. Cu toate că piaţa imobiliară este, în continuare, demoralizată, luminiţa pare să apară la capătul tunelului: ultimele studii arată investitori optimişti, care vorbesc de achiziţii în următorul an.

Astfel că oamenii de afaceri au declarat că intenţionează ca, în următorul an, să revină cu sume importante pe piaţa de investiţii. Segmentul rezidenţial este cel mai jos în topul preferinţelor, pe când sectorul spaţiilor de birouri este cel mai promiţător :

• 7% dintre investitori vor să plaseze bani în segmentul rezidenţial

• 40% dintre oamenii de afaceri vor investi în centre comerciale

• 50% vor investi în clădiri de birouri

Capitolul II. Piaţa proprietăţilor comerciale

În urma crizei economice din 2007 nu au fost îmbunătățiri semnificative în economia Spaniei, însă pe parcursul ultimului an sfârșitul crizei economice prelungite pare aproape. Cu toate acestea, investitorii rămân precauți iar șansele unei redresări sunt încă slabe iar dezavantajul riscurilor rămâne.

Schimbarea situației a venit în primul rând pe spatele îmbunătățirilor în climatul economic internațional și de pe urma percepției monedei Euro, ajutând Spania să iasă din criza de încredere la care a fost supusă în ultima perioada.

Deși costul de finanțare pentru gospodării, firme, instituții de credit și autoritățile publice continuă să fie ridicat, economia spaniolă a fost stimulată de îmbunătățiri de pe piața muncii, deoarece a avut loc o scădere a șomajului, lucru care a deschis calea pentru o redresare în consumul privat. Consolidarea datoriilor din sectorul privat și fiscal sunt de asemenea în curs de desfășurare, și va continua să ajute cererea și activitatea economică.

Incertitudinea redusă și îmbunătățirea rezultatelor pentru instituțiile de credit ar trebui să creeze condiții financiare mai favorabile de-a lungul întregului sector de afaceri sector de afaceri.

Piața imobiliară a beneficiat de o revenire a încrederii în sectorul de afaceri de-a lungul jumătății a doua a anului 2013 și interesul investitorilor în dobândirea de proprietăți comerciale a crescut semnificativ. Proprietarii care au fost mai rapizi și mai flexibili în redefinirea strategiilor lor au avut un avantaj când au pus pe piață proprietățile lor .

În anul 2013, investițiile în activele imobiliare non-rezidențiale din Spania au depășit 3 miliarde de euro, cu mult peste volumul de investiții înregistrat în 2012

Fisiere in arhiva (1):

  • Finantarea dezvoltarii imobiliare in Spania.docx

Bibliografie

1) http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/piata-imobiliara-din-spania-isi-va-reveni-cat-de-curand-investitorii-se-arata-optimisti-18032.html
2) http://content.knightfrank.com/research/537/documents/en/2014-1763.pdf
3) http://retiratejovenyrico.com/razones-para-invertir-en-bienes-raices-comerciales.html
4) http://blogs.cfainstitute.org/insideinvesting/2013/11/28/why-spanish-real-estate-has-become-so-popular-all-of-a-sudden/
5) http://www.ieseinsight.com/doc.aspx?id=1675&ar=7