Fundamentarea pretului produselor la Compania Ford Motors

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Fundamentarea pretului produselor la Compania Ford Motors.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adina Dornean

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

1. Scurtă prezentare a companiei FORD MOTOR 3
2.Procesul de stabilire a preţului 5
3.Strategia aplicată 9
Bibliografie 12

Extras din document

1. Scurtă prezentare a companiei FORD MOTOR

Ford Motor Company a fost fondată în anul 1903, iar relațiile cu Romania le-a început în anul 1928, atunci când Andrei Popovici, secretarul Legaţiei Române la Washington, îi decernează lui Henry Ford un înalt ordin al Casei Regale ca “binefăcător al omenirii, pentru dezvoltarea industriei, a relaţiilor sociale şi internaţionale”.

În anul 1931, Ford a deschis prima firmă de vânzări în România, iar în anul următor, în 1932, Guvernul Romaniei oferă acordul filialei Ford din Anglia (cea care patrona firma din România) să deschidă în București o linie de asamblare.

Astfel, ca urmare a acestei invitaţii, în anul 1935, compania Ford a achiziţionat un teren în cartierul bucureştean Floreasca, unde a construit o uzină modernă, dotată cu prima linie de montaj operaţională din Europa de Est, şi peste 100 de muncitori, care putea ansambla anual 2.500 de automobile şi camioane.

Ford România organiza cursuri de specializare pentru inginerii săi. Astfel se urmărea ca piesele să fie fabricate şi montate în intregime în fabrica din Floreasca sub stricta observaţie a specialiştilor. Pregătirile pentru acest pas important au început din 1939 când mostre de tapiţerie, acumulatori, şuruburi, vopsea şi alte repere, fabricate în România, fuseseră trimise la Detroit spre examinare şi sosiseră înapoi cu observaţiile corespunzătoare; sub acest aspect, investiţiile Ford se ridicau la zeci de milioane de lei.

Răspândirea automobilelor Ford pe glob s-a datorat fiabilităţii, preţului şi, nu în ultimul rând, versatilităţii extraordinare. Astfel, modelul Ford A putea fi uşor adaptat pentru rularea pe zăpadă, iar camioanele Ford puteau deservi brigăzile de pompieri prin adaptarea unei scări acţionate hidraulic.

Fiind o companie globală, este important pentru Ford Motors să aibă un set de standarde prin care să se poată evalua - şi, de asemenea, prin care sa poată fi evaluati de altii. Compania le numește "viziunea noastră", "misiunea noastră" şi "valorile noastre":

• “Viziunea noastră”: să devenim lider mondial în domeniul produselor şi serviciilor din industria de automobile.

• “Misiunea noastră”: suntem o familie diversificată, la nivel global, cu o moştenire de care suntem mândri, o familie care s-a dedicat cu pasiune furnizării de produse şi servicii remarcabile.

• “Valorile noastre”: facem ceea ce e corect pentru oamenii noştri, mediul nostru şi societatea noastră, dar mai presus de toate pentru clienţii noştri.

Orice companie care doreşte să aibă succes pe piaţa actuala trebuie să înţeleagă diversitatea societatăţii în care funcţionează. De asemenea, trebuie să continue să îşi dezvolte propria diversitate a aptitudinilor, oferind în acelaşi timp angajaţilor săi toleranţă zero pentru comportamentul discriminatoriu.

Angajamentul ferm al Ford faţă de diversitate este esenţial, pentru a crea baza pe care să construim viitoare optimizari. Dezvoltarea permanentă a politicii noastre cu privire la diversitate reprezintă o componentă-cheie a obiectivelor progresive pe care ni le-am stabilit.

Diversitatea implică fiecare angajat Ford, personalul din reteaua autorizata de dealeri şi fiecare client. Presupune abordarea tuturor oamenilor ca personalităţi individuale şi tratarea acestora cu respectul şi demnitatea pe care toţi le meritam. Pentru a ne asigura că fiecare "simte diferenţa", nu este suficient să îndeplinim cerinţele oamenilor, ci trebuie să le depăşim aşteptările cu fiecare ocazie.

Compania Ford, timp de șase ani consecutive s-a aflat în topul celor mai etice 132 de companii din lume, conform unui clasament întocmit de institutul de renume Ethisphere.

În prezent, Compania Ford Motors este lider mondial în industria auto, cu sediul în Dearborn, Michigan, iar producția sau distribuția de automobile are loc pe șase continente. În cadrul companiei sunt aproximativ 166.000 de angajați și aproximativ 70 de fabrici în toată lumea.

Analiza SWOT a Companiei Ford Motors prezintă următoarele caracteristici:

Puncte tari Puncte slabe

- Poziția puternică pe piață;

- Inițiativa de a produce autovehicule ecologice;

- Buna performanță financiară;

- Abordarea folosită de Ford;

- Creștere semnificativă pe piața din China. - Încadrarea în mediul sărac al pieței de autovehicule;

- Structura costurilor este ridicată;

- Operațiuni Europene neprofitabile.

Oportunități Amenințări

- Atitudine pozitivă față de vehiculele ecologice;

- Creșterea prețului la combustibili;

- Noi standarde de emisie;

- Creșterea prin achiziții. - Scăderea prețurilor la combustibili;

- Creșterea prețurilor materiilor prime;

- Competiție intensă;

- Fluctuațiile ratelor de schimb valutar.

Sursa: date preluate și prelucrate www.strategicmanagementinsight.com

Ford Europa se ocupa cu productia, comercializarea si operatiunile de service ale vehiculelor marca Ford pe 51 de piete individuale si are aproximativ 66.000 de angajati. Pe lânga Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Servicii pentru Clienti si 22 de unitati de productie, inclusiv intreprinderi mixte. Primele masini Ford au fost livrate in Europa in 1903 – in acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput in 1911.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea pretului produselor la Compania Ford Motors.doc

Bibliografie

1. http://www.at.ford.com/news/Publications/
2. http://www.ford.ro/
3. http://www.strategicmanagementinsight.com/
4. http://www.agerpres.ro/