Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2687
Mărime: 581.25KB (arhivat)
Publicat de: Pompiliu Crăciun
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA” IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR SPECIALIZAREA-FINANŢE ASIGURĂRI

Cuprins

  1. CAP 1. DESCRIEREA FIRMEI 3
  2. CAP 2.PROCESUL DE STABILIRE AL PRETURILOR 5
  3. CAP 3. STRATEGIA APLICATA A PRETULUI 8
  4. BIBLIOGRAFIE 12

Extras din proiect

CAP 1. DESCRIEREA FIRMEI

Firma S.C. LUXOR COMPUTERS. S.R.L. activeaza in unul din cele mai noi si mai dinamice sectoare economice, si anume IT – Tehnologia Informatiei.

In ultima jumatate de secol, IT-ul si-a facut intrarea si s-a dezvoltat in toate economiile nationale, indiferent de complexitatea, anvergura si amploarea acestora.

SC LUXOR Computers SRL a fost înfiinţată în ianuarie 2000. Ea are sediul în Timişoara şi obiectul principal de activitate este producţia calculatoarelor electronice, inclusiv consultaţii în domeniul echipamentelor de calcul şi întreţinerea şi reparare calculatoarelor şi a masinilor de birou.

LUXOR Computers SRL are capital în întregime privat şi îşi propune să satisfacă cerinţele clienţilor săi, oferindu-le produse şi servicii de calitate, la un preţuri care le aduc acestora economii importante la buget. FirmA oferă, la cele mai atractive preţuri de pe piaţa românească, calculatoare într-o gamă variată de configuraţii de bază, menite să satisfacă orice pretenţie şi orice buget. La cerere, pe bază de antecalculaţie, firma poate realiza şi alte configuraţii. LUXOR Computers SRL furnizează, la preţuiri incredibile, componente de calculator al căror raport preţ/calitate este deosebit de favorabil clienţilor.

Firma noastra încarcă cartuşe de imprimante ink-jet, cu materiale originale, cu tehnici şi instrumente profesionale - remanufacturează cartuşe toner pentru imprimante laser, cu materiale originale, la preţuri fără concurenţă. LUXOR Computers SRL garantează toate lucrările şi produsele sale.

Obiectul de activitate principal al firmei este:“Consultanta si furnizarea de alte produse software” (7222 – cod CAEN);Fabricarea calculatoarelor si a altor echipamente electronice (3002); Comert cu amanuntul in magazine specializate al altor produse n. c. a. (5248); Prelucrarea informatica a datelor (7230); Activitati ale bancilor de date (7240); Intretinerea si repararea masinilor de birou si a calculatoarelor (7250); Alte activitati informatice (7260).

Certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului inrefistrata pe data de 28.01.2000 si are numarul J35/8/2000 iar codul fiscal este RO 12607210.

Cifra de afaceri a companiei a crescut incontinuu, astfel: - 14.696,20 RON in 2000, 108.327,40 RON in 2001, 222.855,90 RON in 2002, si 125.610,60 RON in 2003.

Profitul net al companiei a inregistrat urmatoarele fluctuatii: -326,60 RON profit in 2000, 1.689,50 RON profit in 2001, -1.136,70 RON pierdere in 2002 si -8.750,80

RON pierdere in 2003.

Numarul de salariati a crescut constant de la 2 angajati in 2000 la 4 in 2004 ( 3 in 2002 si 2003).

In principal, majoritatea cifrei de afaceri a fost realizata in activitatea de retail. Dea lungul timpului, firma a inceput sa ofere produse si solutii personalizate si pentru agentii economici. Ca si proportie in cifra de afaceri a firmei, clintii persoane fizice ating 65 %, iar persoanele juridice 35 %.

Majoritatea produselor comercializate sunt achizitionate de pe piata interna, firma avand incheiate contracte si intelegeri cu majoritatea jucatorilor importanti de pe piata de distributie. Putem aminti firme ca: RHS Company, Asesoft Distribution, Skin Media, Elko, IT Direct,Proca, Caro in ceea ce priveste componentele IT si perifericele, Scop Computers, Tornado Sistems, Genesys in ceea ce priveste laptopurile si sistemele brand, MB Distribution, RAL Computers in ceea ce priveste retelistica.

Toate produsele comercializate in present de firma Mario Soft apartin unor branduri internationale renumite, dintre care: Asus, Gigabyte, Abit, Epox, MSI, DFI, AMD, Intel, Microsoft,Maxtor, WD, eagate, Hitachi, Corsair, Kingston, Kingmax, Geil, LG, Samsung, Benq, Leadtek, AG Neovo, Philips, Sony, Saphire, Teac, HIS, Gecube, Enermax, Antec, Arctic Cooling, APC, Logitech, A4tech, Altec Lansing, Lexmark, ALPS, Genius, Gainward, Tagan, Xerox, XFX, Vantec, Toshiba, Allied Telesyn, Fujitsu Siemens, Acer, MIO, BFG.

Activitatea in domeniul comercializarii produselor IT prezinta o particularitate – si anume putem spune ca este aproape sezoniera – prezinta perioade de varf din luna octombrie pana in martie , cu accent pe luna decembrie in care cifra de afaceri poate reprezenta de 3 ori volumul de vanzari dintr-o alta luna, si perioada slaba, din luna aprilie pana in septembrie.

Preview document

Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 1
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 2
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 3
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 4
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 5
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 6
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 7
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 8
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 9
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 10
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 11
Fundamentarea prețului produselor SC Luxor Computers SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Fundamentarea Pretului Produselor SC LUXOR COMPUTERS SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Fundamentarea și realizarea veniturilor bugetare la SC Negura SRL

Capitolul I ORGANIZAREA SI FUNCŢIONALITATEA AGENTULUI ECONOMIC Negură S.R.L 1.1. SCURT ISTORIC Societatea Comercială NEGURĂ S.R.L. a fost...

Eficiența politicilor fiscal bugetare keynesiste

Capitolul I Conținutul politicii fiscal-bugetare 1.1 Conceptul de politică fiscal-bugetară Politica fiscal-bugetară cuprinde ansamblul...

Fundamentarea prețurilor produselor la SC Boromir Prod SA Buzău

Capitolul I. Prezentarea firmei S.C. BOROMIR PROD S.A. Grupul Boromir, cel de-al doilea mare jucător pe piaţa produselor de panificaţie şi...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?