Fundamentarea preturilor produselor pe exemplul Panifcom

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Fundamentarea preturilor produselor pe exemplul Panifcom.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adina Dornean

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

I. PREZENTAREA FIRMEI S.C. PANIFCOM S.R.L 3
II. STRATEGIA FIRMEI ŞI PROCESUL DE STABILIRE AL PREŢULUI 8
III. CONCLUZII 11
IV. BIBLIOGRAFIE 12

Extras din document

I. PREZENTAREA FIRMEI S.C. PANIFCOM S.R.L

Povestea acestei mari companii a debutat în anul 1905 în timp ce Mihail Halicov era pe vaporul de luptă cel mai mare al împărăţiei ruse Potemkin. Echipa alcătuită din 750 oameni, datorită condiţiilor precare de pe vapor, s-a răzvrătit contra regimului. Ca urmare a acestui fapt porturile au fost închise pentru aceştia şi, după o serie de tentative eşuate de întelegere au fost proclamaţi infideli de împărăţia rusă, acostând în portul Constanţa. În acel timp, statul care se afla între împărăţii, Mica Românie, dovedeşte abil prin atitudine, (fără a exista vreun acord de estrădare cu Rusia) , că este un stat european, aprobând persoanele refugiate (fără a le preda ţarului).

Mihail Holicov a reuşit şă ajungă intr-un final pe moşia bogatului om Mişu Ştefănescu, în localitatea Goieşti, judeţul Iaşi, unde a început să lucreze ca mecanic la moara acestuia. Apoi s-a însurat şi a rămas să locuiască în zona Moldovei.

Băiatul acestuia, Petru Holicov, moştenind tradiţia, şi formându-şi o mare faimă în ramura morăritului, în anul 1924, începând cu mica moară a izbutit să evolueze într-un ritm accelerat, reuşind să obţină şi să gestioneze mai multe mori din judeţul Iaşi.

În anul 1994 Liviu Bălănici, împreună cu Ştefan Holicov, au preluat ştafeta, care au sprijinit această afacere din punct de vedere financiar reuşind să creeze ceea astăzi se numeşte Panifcom.

Firma a fost înregistrată ca persoană juridică română în anul 1992, este organizată juridic drept societate pe acţiuni şi îşi derulează activitatea potrivit legislaţiei româneşti. Aceasta a avut un capital social de început în valoare de 78215000 lei, care a fost repartizat în 15643 acţiuni cu o valoare nominală de 5000 lei. În prezent, firma are un capital social de 2052537000 lei, repartizat în 125144 acţiuni în valoare de 16401 lei fiecare. Din cauza concentrării deţinerilor de acţiuni, din momentul înfiinţării şi până astăzi, numărul acţionarilor s-a micşorat, de la 2132 la 1318.

Această societate realizează şi vinde pe piaţa internă aproximativ 7000 de tone de făină pe an, de diferite categorii, 3000 de tone de pâine de diferite forme şi 35 de tone de produse de cofetărie-patiserie.

Firma se adresează în cea mai mare parte unei pieţe locale şi tradiţionale. Aceasta este o piaţă tradiţional-universală, în ceea ce priveşte alcătuirea, situată în oraşul Iaşi. Cu ajutorul unor societăţi private Panifcom realizează vânzări prin lanţul de magazine de pe raza municipiului Iaşi, prin comenzi şi încheiere de contracte.

În decembrie 2002 firma a fost membră a unei licitaţii organizate în Iaşi de S.C. EUROPAN S.A., şi a preluat, cu ajutorul unui împrumut bancar, întreaga societate Europan, ce cuprindea:

• 17 magazine de vânzare a mărfurilor alimentare;

• O patisserie-pizzerie;

• Un atelier de panificaţie;

• O moară de grâu.

Potrivit statutului, firma are ca şi obiect de activitate:

a) producerea, aprovizionarea, şi importul pentru producţie şi vânzare pe piaţa internă şi externă a mărfurilor realizate prin prelucrarea industrială a pastelor făinoase, cerealelor şi produselor de panificaţie;

b) prestări de servicii în diferite domenii, cum ar fi mijlociri imobiliare şi mobiliare pe bază de consignaţie sau comision şi sucursală comercială, transport de persoane şi produse pe plan intern şi internaţional;

c) operaţii perfecţionate de comerţ exterior, cum ar fi leasing, intermediere, licitaţii magazine, sucursale, depozit, alte operaţii de import-export, altele decât cele menţionate la punctul a;

d) comerţul cu amănuntul şi ridicata a mărfurilor şi produselor alimentare dar şi nealimentare prin intermediul magazinelor personale sau închiriate, situate în anumite locuri special amenajate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea preturilor produselor pe exemplul Panifcom.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA “AL.I.CUZA”, IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR MASTER FINANȚE - ASIGURĂRI