Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3838
Mărime: 20.00KB (arhivat)
Publicat de: Olimpiu Boboc
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Alexandru Tasnadi
a fost prezentat la ASE in cadrul Facultatii de Economie Generala

Extras din proiect

Infiintata in decembrie 2006, IMPULS-Leasing Romania IFN SA este filiala in Romania a companiei elvetiene IMPULS-Leasing International AG, avand drept unic finantator de grup Raiffeisenlandesbank Oberosterreich AG.

Inca din primele zile de activitate, IMPULS-Leasing Romania si-a demonstrat dorinta si capacitatea de a oferi clientilor sai servicii caracterizate de calitate si rapiditate la cel mai inalt nivel. Compania a primit autorizatia de functionare din partea Bancii Nationale a Romaniei in aprilie 2007 ceea ce a marcat inceputul activitatii. Solutiile de finantare ale IMPULS-Leasing Romania se caracterizeaza prin adaptarea perfecta la nevoile clientilor, fiind oferite in termen scurt de la solicitare.

IMPULS-Leasing Romania este una din cele 5 filiale nationale ale grupului elvetian IMPULS-Leasing International AG, infiintata in cadrul unui plan de dezvoltare regionala pe termen lung a grupului.

Compania romaneasca a fost infiintata in decembrie 2006, odata cu extinderea vertiginoasa a grupului IMPULS-Leasing International AG in Europa de Est. Filiala din Romania a fost deschisa concomitent cu cele patru filiale din Croatia, Polonia, Slovacia si Ungaria. Anii 2007/2008 vor marca intrarea grupului si pe pietele de leasing din Bulgaria, Serbia si Ucraina.

In succesiune rapida compania a deschis in doar doua luni birourile din Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov si Iasi. In perioada imediat urmatoare au mai aparut alte 4 sucursale in Constanta, Craiova, Ploiesti si Pitesti.

Ce inseamna leasing?

Leasingul este un acord prin care locatarul cedeaza locatorului in schimbul unei plati sau serii de plati dreptul de a utiliza un bun pentru o perioada convenita de timp.

Leasing financiar

Leasing financiar este operatiunea care transfera in mare masura toate riscurile si avantajele aferente dreptului de proprietate asupra bunului. Titlul de proprietate poate fi transferat la finalul contractului de leasing sau nu.

Leasing operational

Leasing operational este operatiunea de leasing ce nu intra in categoria leasingului financiar.

Activitatile de leasing sunt reglementate in Romania de urmatoarele norme legislative:

- ordonanta nr. 28 din 26 ianuarie 2006 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale;

- legea nr. 287 din 6 iulie 2006 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing;

- legea nr. 241 din 12 iulie 2007 pentru abrogarea unor reglementari prin care sunt acordate scutiri sau exonerari de la plata taxelor vamale ale unor bunuri

De ce leasing ?

Motivul pentru care a fost ales acest domeniu, vine tocmai dintr-o atenta observare si deplina intelegere a complexitatii mecanismelor economiei de piata: nu dreptul de proprietate asupra mijloacelor fixe genereaza profituri pentru companie ci utilizarea cu maxim de randament a acestora.

Folosirea in mod corespunzator a resurselor de capital, investirea continua a disponibilitatilor in noi “oportunitati” de afaceri, alocarea de fonduri pentru marketing si publicitate, instruirea continua si pregatirea superioara a personalului, reprezinta strategii si politici ce determina progresul unei companii.

Leasing-ul este solutia ce permite companiilor obtinerea dreptului de folosinta, cu eforturi financiare initiale minime, asupra unor masini, utilaje, echipamente tehnologice ce le permite cresterea productivitatii, rentabilizarea activitatii, ceea ce conduce la cresterea profitului.

Preview document

Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 1
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 2
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 3
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 4
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 5
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 6
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 7
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 8
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 9
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 10
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 11
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 12
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 13
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 14
Impuls Leasing România IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Impuls Leasing Romania IFN - Gestiunea Crizelor de Imagine.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Comunicare financiar bancară

CAPITOLUL I. MILENIILE COMUNICĂRII FINANCIAR-BANCARE 1.1 Comunicarea. Afirmarea unei noi puteri În contextul în care marile crizele financiare...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?