Lucrare de Practica la Banca Comerciala Romana SA - Sucursala Libertatii-Bucuresti

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Lucrare de Practica la Banca Comerciala Romana SA - Sucursala Libertatii-Bucuresti.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 50 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cristina Prodan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domenii: Finante, Banci

Cuprins

1. Descrierea generala a Bancii Comerciale Romane S.A.
2. Acte normative cu continut financiar-bancar
3. Structura organizatorica a sistemului bancar
4. Structura organizatorica a sistemului bancar pe verticala
5. Structura organizatorica a BCR S.A. pe orizontala
6. Sistemul informational
7. Conturile bancare
8. Circuitul instrumentelor de plata
9. Stabilirea unei relatii de credit
10. Discutii preliminare in vederea acordarii creditului
11. Solicitarile de credite
12. Riscuri de creditare
13. Controlul bancar exercitat in procesul creditarii
14. Acordarea si rambursarea creditelor
15. Modul de utilizare al creditelor si garantarea acestora cu valori materiale
16. Evaluarea garantiilor
17. Controlul financiar-preventiv

Extras din document

Mesajul Presedintelui

Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si planul de afaceri pentru anii 2003-2004. Aceste rezultate si modul în care banca gandeste redefinirea prioritatilor de dezvoltare viitoare, potrivit tendintelor pietei locale si internationale, ne dau speranta ca vom fi în masura sa facem fata marilor provocari ale acestui început de mileniu: extinderea globalizarii economice, accelerarea dereglementarii si a fluxurilor internationale de capital, explozia tehnologiei si a inovatiilor în domeniul finantarii companiilor.

Unul dintre obiectivele fundamentale ale Bancii Comerciale Romane îl reprezinta consolidarea pozitiei sale ca furnizor de servicii financiare integrate. Întarirea structurilor de Grup, prin cresterea complementaritatii între entitatile acestuia pe linia dezvoltarii produselor, procesarii si vanzarilor, constituie o parghie importanta pentru mai buna exploatare a oportunitatilor de afaceri si imbunatatirea capacitatilor de profit atat la nivelul bancii mama cat si la nivelul subsidiarelor.

Anul 2003 este al doilea an cand Banca Comerciala Romana prezinta bilant consolidat, rezultatele financiare ale Grupului B.C.R. fiind imbucuratoare. Activele totale au insumat 72.657 miliarde lei (2.957 milioane USD), profitul net 2.634 miliarde lei (circa 102 milioane USD). Rentabilitatea capitalurilor proprii medii a fost de 20,08 %, iar rentabilitatea activelor medii de 3,40%.

Rezultatele obtinute certifica succesul eforturilor depuse de management si intregul personal pentru atingerea parametrilor de eficienta proiectati prin planul de afaceri. In egala masura, insa, ele se datoreaza clientilor nostri si relatiilor pe care le-am stabilit cu acestia, de parteneriat si sprijin reciproc in domeniul afacerilor si al impartirii castigului si riscurilor.

La finele anului 2003, Banca Comerciala Romana avea peste 2,3 milioane clienti si administra aproape 4 milioane de conturi . Banca detinea o cota de circa 30 % pe piata creditelor si depozitelor, fiind lider în sistemul bancar romanesc si una dintre cele mai mari banci din Europa Centrala si de Est (locul 9 dupa capitalul de rang I).

Strategia noastra pentru perioada imediat urmatoare se concentreaza în mai mare masura asupra clientilor, urmarind sa gasim cele mai bune solutii la solicitarile si asteptarile acestora.

Ne propunem, astfel, ca prin promovarea marketingului personalizat sa ne îmbunatatim capacitatea de ajustare a ofertei în timp real la cerintele diferitelor categorii de clienti, pentru satisfacerea nevoilor acestora si întarirea fidelitatii fata de banca. În scopul unei mai bune apropieri fata de clienti, dorim sa utilizam canalele multiple de distributie, punand accent – în functie de evolutia mediului de afaceri – pe extinderea activitatilor de home banking, telephone banking, Internet banking.

Asigurarea calitatii prestatiilor noastre la nivel înalt de exigenta continua sa fie un obiectiv strategic important, cu atat mai mult cu cat cresterea constanta a standardelor de servire a clientilor a constituit un argument decisiv pentru impunerea noastra pe piata romaneasca.

Principalul mijloc de sustinere a strategiei bancii il va reprezenta infrastructura informatica si capacitatea de inovatie în domeniul tehnologiei informatiei. Realizarea unui sistem informatic performant , prin alocarea unei cote importante din cheltuielile de investitii, este o conditie fundamentala pentru dezvoltarea ofertei noastre de produse si servicii, utilizarea canalelor multiple de distributie si imbunatatirea raportului cost/ venit.

Reteaua interna de unitati bancare, a doua ca marime din Romania, o retea modernizata, este pregatita sa asigure clientilor nostri atat serviciile de baza, cat si servicii periferice.. În scopul cresterii profitabilitatii bancii, indeosebi a rentabilitatii

capitalului propriu, toate unitatile sunt organizate ca centre de profit.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare de Practica la Banca Comerciala Romana SA - Sucursala Libertatii-Bucuresti.doc