Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2633
Mărime: 139.11KB (arhivat)
Publicat de: Nelu Mitroi
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Scurtă introducere a companiei. 3
  2. 2.Competentele de baza ale companiei si modul in care au fost valorificate 4
  3. 3. Actiuni strategice implementate de catre companie 5
  4. 4. Moddelul lui Porter. 7
  5. 5. Strategia implementată la nivelul afacerilor. 10
  6. 6. Strategia de restructurare la nivelul companiei. 11
  7. 7. Schimbări viabile pe următorii ani. 13
  8. BIBLOGRAFIE 14

Extras din proiect

1. Scurtă introducere a companiei.

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA ,cu sediul central în Mediaș, este cel mai mare producător de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare din anul 2013 pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra . Acționar principal este statul român cu o participație de 70%.

Compania are o experiență vastă in domeniul explorării si producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani in 1909, când a fost descoperit primul zăcământ de gaze naturale in Bazinul Transilvaniei la Sărmășel.

Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale si operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic.

În 2013 Romgaz și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furinizor de energie electrică.

Compania se dezvoltă prin implementarea de tehnologii de ultimă oră in domeniul explorării geologice, producției și a înmagazinării subterane a gazelor, finanțate din surse proprii sau externe. Poziția economică și financiară a companiei este caracterizată prin stabilitatea profitului și lichiditate. Astfel, Romgaz se numără printre companiile deținute de stat care au indeplinit toate condițiile de creștere economică devenind una dintre cele mai mari companii din România.

2.Competențele de baza ale companiei și modul în care au fost valorificate

Organizațiile de succes posedă capacități care le diferențiază de concurență și le ajută să-și atingă obiectivele strategice.

Oferirea de servicii și produse înalt calitative

Managerii și angajații sunt conștienți de importanța relațiilor cu clienții și acționează astfel încat toți beneficiarii produselor și serviciilor companiei să se bucure de un tratament corect la standarde înalt calitative. Romgaz este preocupat permanent de imbunătățirea calitații pentru creșterea satisfacției clienților și stabilirea unor relații parteneriale cu aceștia.

Responsabilitate socială

Comportamentul social responsabil este strâns legat de standardele etice ale Romgaz care se desprind din valorile, misiunea și obiectivele companiei.

Pentru armonizarea eforturilor de îmbunătățire a calității vieții și bunăstării generațiilor prezente și viitoare, Romgaz acționeaza pentru drepturile clienților, echitatea economică și socială, tehnologii care nu dăunează mediului ambient, tratarea justă a forței de muncă, relații transparente cu autoritațile publice, integritate morală și contribuții pentru comunitate.

Responsabilitatea socială și respectul față de mediul înconjurător sunt recunoscute de către Romgaz ca principii etice ale acțiunii sale corporatiste, făcând parte din valorile sale asumate, ce se regăsesc în cultura și managementul organizațional. Romgaz pune accent pe domeniile de interes pentru comunitate, urmând direcțiile principale ale strategiei de responsabilitate socială stabilite în urma dialogului activ cu părțile interesate, pentru armonizarea eforturilor de articulare a unui scop comun în favoarea sustenabilității: mediu, comunitate, sănătate, educație, cultură și sport.

Număr mare de piețe potențiale

Romgaz se poziționează ca o companie importantă pe piața europeană a gazelor naturale. Compania și-a continuat politica de abordare comercială, insistând pe dezvoltarea metodelor de identificare a nevoilor și satisfacerea cererilor de pe piață gazelor naturale. Efortul de diversificare a surselor de import și creșterea cantităților de gaze înmagazinate permit companiei Romgaz să ofere un nivel de securitate și siguranță în furnizarea gazelor naturale, superior față de concurență.

Bibliografie

https://www.romgaz.ro/ro

https://ro.wikipedia.org/wiki/Romgaz

https://www.anre.ro/ro/gaze-naturale/informatii-de-interes-public/piata-gazelor-naturale

https://www.zf.ro/companii/romgaz-petrom-si-transgaz-verificate-pentru-presupuse-intelegeri-privind-piata-gazelor-telefoanele-boardului-petrom-au-fost-confiscate-transgaz-punem-la-dispozitie-toate-documentele-15447475

https://www.zf.ro/romania100/ce-se-va-intampla-cu-gazele-naturale-ale-romaniei-totul-depinde-de-capacitatea-intelectuala-a-autoritatilor-17148649

https://www.romgaz.ro/ro/content/strategie-romgaz-0

https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-22838008-romgaz-anunta-productie-tot-mai-mare-gaze-odata-sporirea-productiei-din-zona-caragele.htm?nomobile=&fbclid=IwAR3eipGhlhrrNibjCVroAo7cycnF8UkbTbXRMUMiimau12wBKZc4AiKxY9M#self

https://www.zonebourse.com/?fbclid=IwAR1DnPFj2pKRgUBeAav_H45IWsefBufK6thCJ1EXf-o-Z4FBDn4CQKo1-vs

Preview document

Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 1
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 2
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 3
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 4
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 5
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 6
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 7
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 8
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 9
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 10
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 11
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 12
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 13
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 14
Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Mangemnetul Strategic - societatea ROMGAZ.docx

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?