Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți

Proiect
6.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 74 în total
Cuvinte : 16802
Mărime: 141.09KB (arhivat)
Publicat de: Minodora Șerban
Puncte necesare: 12
UNIVERSITATEA “ŞTEFAN CEL MARE” SUCEAVA FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ

Extras din proiect

PREZENTAREA INSTITUŢIEI

Şcoala cu clasele I - VIII BĂLCĂUŢI, este unitatea şcolară din comuna Bălcăuţi judeţul Suceava, cu personalitate juridică, care are in subordine şi şcolile din alte 2 localităţi din comună, respectiv şcoala cu clasele I-VIII Negostina şi Şcoala cu clasele I-IV Gropeni.

Cursurile la Şcoala cu clasele I - VIII Bălcăuţi, se desfăşoară pe 3 nivele de invăţământ, astfel:

- învăţământ preşcolar ;

- învăţământ primar;

- învăţământ gimnazial.

Şcoala cu clasele I-VIII Balcăuţi este unul din centrele de execuţie bugetară subordonate Primăriei Comunei Bălcăuţi.

Principala sursă de finanţare a centrului bugetar este bugetul local , alături de finanţarea din veniturile proprii realizate de instituţie ( sponsorizări, donaţii etc.), dar şi bugetul de stat.

Şcoala cu clasele I-VIII Bălcăuţi îşi organizează şi conduce contabilitatea proprie în conformitate cu normele legale în vigoare în ceea ce priveşte contabilitatea instituţiilor publice.

Normele contabile în vigoare atribuie răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la instituţiile publice ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării organizaţiei respective. Conducătorul instituţiei Şcoala cu cl. I-VIII Bălcăuţi este ordonator terţiar de credite, ordonatorul principal fiind Primaria Bălcăuţi, prin intemediul căreia se obţin fondurile repartizate ca sume defalcate din TVA, destinate plăţii salariilor tuturor angajaţilor instituţiei şi calculate conform ordinului 1618/2009, cu completările si modificările ulterioare, privind finanţarea cheltuielilor de personal.

Cheltuielile materiale şi cele cu bursele şcolare se obţin din fondurile primăriei, din venituri proprii sau primite de la Consiliul Judeţean pentru echilibrarea bugetelor locale.

Chetuielile cu investiţiile se realizează, ori din fondurile primăriei, ori din sume provenite de la Bugetul se stat prin hotărări de guvern.

Astfel, din banii alocati printr-o hotărăre de guvern in anul 2007, s-a construit o noua aripă la Şcoala cu clasele I - VIII Negostina, iar Şcoala cu clasele I - VIII Bălcăuţi, a intrat intr-un program de reabilitare, finanţat de Banca Mondială, care este în derulare în prezent.

Conform legii contabilităţii, contabilitatea se ţine în limba română şi în monedă naţională.

Directorul coordonator al şcolii, are cursuri de management, iar conducerea unităţii este asigurată de un consiliu de administraţie format din :

-directorul coordonator;

-contabilul unităţii;

-profesorii coordonatori ai şcolilor subordonate;

-un reprezentant ai părinţilor;

-un reprezentant al primăriei;

-un reprezenant al consiliului local.

Consiliul de administraţie se intruneşte cel puţin odata pe luna, in cadrul acestor şedinte luandu-se cele mai importante hotărări pentru instituţie.

Activitatea managerială este dinamică şi creatoare si datorită faptului că unitatea coordonatoare are un post de contabil şef, care ofera informaţii de importanţă majoră, preluând orice mişcare patrimonială a instituţiei publice şi prezentăndu-le managerului.

Contabilul unităţii transpune intr-un mod corect şi complet mişcările patrimoniale în informaţii ce sunt lunar raportate organelor fiscale, acelor de la Casa judeţeană de pensii,Casa de sănătate si AJFMOP.

Instituţia publică ne pune la dispoziţie umatoarele documente contabile pentru a putea analiza situaţia economico-financiară:

- Bilanţul;

- Contul de rezultat patrimonial;

- Situaţia modificării activelor/note capitalurilor proprii;

- Situaţia fluxurilor de trezorerie;

- Contul de execuţie bugetară;

- Notele la situaţiile financiare anuale.

Instituţia publică utilizează sisteme de prelucrare automată a informaţiilor contabile, care sunt stocate pe suport magnetic şi permit în orice moment reconstituirea elementelor şi conţinuturilor conturilor, a listelor şi a conţinuturilor supuse verificării. Instituţia utilizează un program de prelucrare automată a datelor din contabilitatea sintetică, un program de evidenţă a stocurilor şi unul de evidenţă a obiectelor de inventar şi mijloacelor fixe şi de calcul al amortizării.

Inventarierea patrimoniului se efectuează, în conformitate cu legea contabilităţii nr.82/1991 şi Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr.1753/2004, de către comisiile de inventariere numite prin decizie scrisă, emisă de ordonatorul de credite. Aceste comisii răspund de efectuarea tuturor lucrărilor de inventariere potrivit prevederilor legale.

În procesul execuţiei bugetare cheltuielile bugetare parcurg cele 4 faze:

- angajare;

- lichidare;

- ordonanţare;

- plată.

Contabilitatea sintetică se ţine pe „Fişe de cont pentru operaţii diverse”, deschise pentru fiecare cont sintetic.

Evidenţa analitică a creditelor bugetare, plăţilor de casă şi cheltuielilor efective se ţine cu ajutorul „Fişei pentru operaţii bugetare”.

IMPORTANŢA DOCUMENTELOR CONTABILE

În cadrul instituţiei publice, importanţa documentelor contabile se poate concretiza prin:

1. Documentele contabile sunt sursã de date pentru înregistrãri în conturi a operatiilor economice şi financiare.

2. Prin intermediul documenetelor contabile se infãptuieşte controlul economic şi finanaciar , ele constituind mijlocul pentru descoperirea unor nereguli în gestionarea patrimoniului şi asigurã respectarea disciplinei financiar-contabile.

3. Documentele contabile sunt sursã de informare operativã a organelor de conducere asupra operaţiilor economico-financiare ce au loc în unitate.

4. Documentele contabile au importanţã juridicã –în cazul litigiilor sunt folosite ca probã în justiţie pentru stabilirea adevãrului .De aici rezultã importanţa deosebita pe care o are cunoaşterea documentelor contabile de cãtre jurişti.

Procedura P01: Iniţierea auditului

INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI SUCEAVA

Compartimentul de Audit Public Intern

Nr. 208 /20.08.2011

ORDIN DE SERVICIU

În conformitate cu prevederile art. 8, litera c. din Legea nr. 672/2002 privind auditul public intern, a OMFP nr. 38/2003 de aprobare a normelor metodologice generale privind exercitarea activităţii de audit intern, cu modificările si completările ulterioare şi a Planului de audit intern pentru anul 2012, se va efectua misiunea de audit intern privind Activitatea financiar-contabilă, în perioada 25.08.2012 – 31.10.2012.

Scopul misiunii de audit este de a da asigurări asupra modului de desfăşurare a activităţii financiar-contabile, în conformitate cu cadrul legislativ şi normativ, iar obiectivele acestuia au în vedere:

Analiza situaţiilor financiare anuale

Menţionăm că se va efectua un audit de conformitate al modului de organizare a sistemului privind activitatea financiar-contabilă.

Auditor,

Popescu Marian

Procedura P02: Iniţierea auditului

INSPECTORATUL ŞCOLAR AL JUDEŢULUI SUCEAVA

Compartimentul de Audit Public Intern

DECLARAŢIA DE INDEPENDENŢĂ

Nume şi prenume: Plecan Bianca

Misiunea de audit: Activitatea financiar-contabilă Data: 20.08.2012

Incompatibilităţi în legătură cu entitatea/structura auditată DA NU

Aţi avut/aveţi vreo relaţie oficială, financiară sau personală cu cineva care ar putea să vă limiteze măsura în care puteţi să vă interesaţi, să descoperiţi sau să constataţi slăbiciuni de audit în orice fel? - X

Aveţi idei preconcepute faţă de persoane, grupuri, organizaţii sau obiective care ar putea să vă influenţeze în misiunea de audit? - X

Aţi avut/aveţi funcţii sau aţi fost/sunteţi implicat(ă) în ultimii 3 ani într-un alt mod în activitatea entităţii/structurii ce va fi auditată? - X

Aveţi responsabilităţi în derularea programelor şi proiectelor finanţate integral sau parţial de Uniunea Europeană? - X

Aţi fost implicat în elaborarea şi implementarea sistemelor de control ale entităţii/structurii ce urmează a fi auditată? - X

Sunteţi soţ/soţie, rudă sau afin până la gradul al patrulea inclusiv cu conducătorul entităţii/structurii ce va fi auditată sau cu membrii organului de conducere colectivă? - X

Aveţi vreo legătură politică, socială care ar rezulta dintr-o fostă angajare sau primirea de redevenţe de la vreun grup anume, sau organizaţie sau nivel guvernamental? - X

Aţi aprobat înainte facturi, ordine de plată şi alte instrumente de plată pentru entitatea/structura ce va fi auditată? - X

Aţi ţinut anterior contabilitatea la entitatea/structura ce va fi auditată? - X

Aveţi vreun interes direct sau unul de fond financiar indirect la entitatea/structura ce va fi auditată? - X

Dacă în timpul misiunii de audit, apare orice incompatibilitate personală, externă sau organizaţională care ar putea să vă afecteze abilitatea dvs. de a lucra şi a face rapoartele de audit imparţiale, notificaţi şeful Serviciului de audit intern de urgenţă?

Preview document

Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 1
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 2
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 3
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 4
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 5
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 6
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 7
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 8
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 9
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 10
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 11
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 12
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 13
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 14
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 15
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 16
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 17
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 18
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 19
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 20
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 21
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 22
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 23
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 24
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 25
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 26
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 27
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 28
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 29
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 30
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 31
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 32
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 33
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 34
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 35
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 36
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 37
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 38
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 39
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 40
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 41
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 42
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 43
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 44
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 45
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 46
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 47
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 48
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 49
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 50
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 51
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 52
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 53
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 54
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 55
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 56
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 57
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 58
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 59
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 60
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 61
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 62
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 63
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 64
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 65
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 66
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 67
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 68
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 69
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 70
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 71
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 72
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 73
Misiune de Audit Intern la Școala cu Clasele I-VIII Bălcăuți - Pagina 74

Conținut arhivă zip

  • Misiune de Audit Intern la Scoala cu Clasele I-VIII Balcauti.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul Ordonatorului de Credite

Bugetul de Stat este forma concreta de manifestare a finantelor si de înfaptuire a politicii financiare a statului, constituind mijlocul principal...

Misiune de Audit Intern la Liceul Stefan cel Mare

PREZENTAREA INSTITUŢIEI Suceava, focar de tradiţie şi simţire românească, veche capitala Muşatină, legată de numele şi faptele marelui voievod...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?