Mix de marketing bancar - Banca ING

Proiect
7.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 5 fișiere: doc, pdf
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 8988
Mărime: 1.67MB (arhivat)
Publicat de: Roxana R.
Puncte necesare: 9
FACULTATEA DE ŞTIINŢE SPECIALIZAREA FINANŢE BĂNCI

Extras din proiect

ING România face parte din ING Group, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume. De-a lungul anilor, ING şi-a câştigat şi pe piaţa românească reputaţia de grup financiar ce oferă cele mai complexe produse şi servicii pentru o largă paletă de clienţi: corporaţii, instituţii şi persoane fizice.

ING Wholesale Banking, divizia bancară a ING Group este dedicata clienţilor corporativi, oferind acestora o gamă completă de servicii şi produse cu valoare adaugată.

ING Wholesale Banking România oferă o gamă completă de produse şi servicii instituţiilor şi companiilor din România.

În prezent peste 70% din companiile multinaţionale şi 60% dintre cele mai bine cotate companii locale lucrează cu ING în România. Poziţia de lider pe pieţele financiare, precum şi în domeniul serviciilor de consultanţă pe piaţa de capital şi finanţare structurată o clasează în rândul celor mai competitivi concurenţi de pe piaţa serviciilor bancare destinate companiilor.

ING Bank România oferă clienţilor săi o securitate financiară excelentă, fapt certificat de ratingul AA acordat de agenţia internaţională Standard & Poor’s.

Aflată sub supravegherea Băncii Centrale Olandeze, ING Bank România, oferă o limită de garantare a depozitelor de 100.000 EUR, compartiv cu 50.000 de EUR la celelate bănci din România.

Din 1994, când ING Bank a intrat pe piaţa bancară din România, eforturile de a oferi servicii la cele mai înalte standarde au fost recompensate an de an, dovada performanţelor fiind o listă impresionantă de premii.

Mixul de marketing al băncii

I. Politica de produs

A. Produse bancare pentru companii

Divizia ING Wholesale Banking oferă o gamă diversificată de servicii bancare pentru companii cuprinzând Produse de Creditare, Trezorerie, Plăţi şi Cash Management, Finanţări Structurate, Securitizare şi Sindicalizare, Leasing, Factoring, Corporate Finance, Servicii pe Pieţe de Capital şi Servicii de Custodie şi Depozitare.

Creditare

Finanţări pe termen scurt (finanţarea capitalului de lucru)

Această formă de finanţare include facilităţi de overdraft, avansuri pe termen scurt (de la 1 la 12 luni), scrisori de credit sau scrisori de garanţie, precum şi facilităţi pentru scontarea titlurilor de creanţă şi răspunde necesităţilor clienţilor ce se află într-o criză temporară de lichidităţi. Alternativ, aceşti clienţi au posibilitatea de a obţine condiţii de creditare mai bune pentru furnizorii lor, punându-le la dispoziţie linii de credit pentru emiterea de scrisori de garanţie şi de credit.

Finanţări pe termen lung

Oferim împrumuturi pe termen mediu şi lung pentru companiile cu planuri de expansiune (care doresc să investească sau să achiziţioneze alte corporaţii).

Aceste facilităţi de finanţare sunt puse la dispoziţia clienţilor după ce specialiştii noştri previzionează fluxurile de lichidităţi şi studiază viabilitatea planurilor de afaceri. În cazul în care clientul decide să utilizeze alte forme de împrumuturi pe termen lung (emiterea de obligaţiuni corporative, împrumuturi sindicalizate etc) putem intermedia împrumuturi - punte până în momentul în care finanţarea poate fi angajată.

Trezorerie

Oferta departamentului Trezorerie se adresează în special clienţilor corporativi şi instituţionali fără a exclude însă celelalte categorii de clienţi.

Departamentul se bazează pe o echipă specializată în iniţierea, promovarea şi marketarea de produse/ instrumente cu venit fix, dar şi în sindicalizare, tranzacţii pe piaţă, vînzări şi cercetare. Astfel, departamentul Trezorerie oferă clienţilor corporativi şi instituţionali acces la pieţele financiare majore - atât dezvoltate cât şi emergente - punându-le la dispoziţie o gamă largă de produse, de la obligaţiuni guvernamentale şi corporative până la produse derivate, tranzacţii de schimb valutar la termen şi produse structurate.

Cele mai importante produse pe care departamentul Trezorerie le oferă sunt:

• Obligaţiunile guvernamentale şi corporative

• Derivatele de credit

• Produsele de trezorerie (inclusiv emitere de REPO şi CP/CD)

• Produsele derivate pe rata dobânzii

• Tranzacţiile de schimb valutar şi produsele derivate

• Produsele structurate

• Finanţările structurate

Plăţi şi Cash Management

Departamentul Plăţi şi Cash Management a fost creat pentru a oferi o gamă completă de produse şi servicii financiare, care să permită clienţilor nostri o maximă optimizare şi administrare a fondurilor disponibile.

Pornind de la obiectivele generale ale activităţii de gestionare a plăţilor şi fluxurilor de disponibilităţi, de planificare, monitorizare şi administrare a circulaţiei fondurilor, oferta noastră de produse şi servicii urmăreşte în permanenţă:

• Îmbunătăţirea lichidităţilor clienţilor asigurând atât disponibilitatea fondurilor prin scheme eficiente de colectare cât şi capacitatea de efectuare a plăţilor scadente cât mai eficient

• Reducerea nevoilor de finanţare şi a costurilor corelate, prin scurtarea perioadei de încasare

• Creşterea rentabilităţii fondurilor disponibile printr-o administrare adecvată a conturilor şi a soldurilor, precum şi prin obţinerea de produse investiţionale eficiente.

Finanţări structurate, securitizări şi sindicalizări

Departamentul Finanţări Structurate, Securitizări şi Sindicalizări este divizia specializată a ING Wholesale Banking România ce oferă soluţii creative printr-o gamă extinsă de produse de finanţari structurate. Echipa departamentului se asigură de iniţierea, structurarea tranzacţiilor şi execuţia acestora.

Finanţări structurate

• Finanţarea proiectelor de investiţii: finanţare cu recurs limitat sau fără recurs a sponsorilor (iniţiatorilor proiectelor) în special în domenii precum energia, telecomunicaţiile, media, resursele naturale sau infrastructura. Structurile de creditare pot finanţa investiţii în proiecte noi sau de dezvoltare şi extindere a unor facilităţi existente, ce urmează a fi folosite pentru proiecte independente, sursa de refinanţare fiind fluxurile de lichidităţi generate de aceste proiecte.

• Finanţarea exporturilor: finanţarea exporturilor de bunuri de capital provenind din ţări membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) către pieţele emergente, precum şi exporturi provenind din România către state în dezvoltare. Putem structura tranzacţii complexe şi putem oferi clienţilor pachete de finanţare ce acoperă valoarea totală a contractelor comerciale, integrând creditele de export cu asigurare din partea Agenţiilor de Creditare a Exporturilor (Export Credit Agencies) cu facilităţi de finanţare pentru plata avansurilor.

• Finanţarea comerţului de materii prime: o gamă de finanţări structurate (pre-finanţarea exporturilor, barter, finanţarea procesării materiilor prime - tolling etc) pe baza înlocuirii riscurilor de plată relativ ridicate ale producătorilor/exportatorilor cu capital privat sau aflate în proprietatea statului (în ţările în curs de dezvoltare) cu riscuri de performanţă acceptabile asupra acestora, în combinaţie cu riscul de plată asupra clienţilor acestora din ţările dezvoltate.

• Finanţarea achiziţiilor de companii: finanţarea cumpărărilor de pachete de capital în diferite companii din România sau finanţarea creşterilor de capital din partea acţionarilor (în general fonduri de investiţii cu capital privat) direct sau prin intermediul unor companii de investiţii controlate direct de către aceştia.

Preview document

Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 1
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 2
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 3
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 4
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 5
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 6
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 7
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 8
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 9
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 10
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 11
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 12
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 13
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 14
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 15
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 16
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 17
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 18
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 19
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 20
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 21
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 22
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 23
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 24
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 25
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 26
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 27
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 28
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 29
Mix de marketing bancar - Banca ING - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Mix de Marketing Bancar - Banca ING.doc
  • rate_dobanzi.pdf
  • taxe_comisioane.pdf
  • taxe_comisioane_economisire.pdf
  • taxe_comisioane_webcard.pdf

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Marketingul Bancar în România și Perspectivele Sale

I N T R O D U C E R E În cadrul sectorului financiar, băncile joacă un rol crucial, fiind un sistem indispensabil al sectorului economic fără de...

Strategii de marketing în mediul concurențial

CAPITOLUL I Elemente conceptuale Pentru a ilustra importanţa marketingului financiar-bancar şi amploarea tot mai mare a acestuia este necesarã o...

Perfecționarea Sistemului de Vânzări al Băncii Comerciale Române

CAPITOLUL 1. DE CE PERFECȚIONAREA SISTEMULUI DE VÂNZĂRI AL BĂNCII COMERCIALE ROMÂNE ? Motivul pentru care am ales această lucrare este acela de a...

Analiza mixului de marleting la Orange România

INTRODUCERE Mixul de marketing poate fi definit ca un instrument de realizare a politicii de marketing a firmei, care constă dintr-o combinaţie...

Analiza Conturilor de Economii de la ING Bank România

I. Configurarea generală şi prin prisma mixului de marketing a conturilor de economii de la ING Bank România 1. Informaţii generale ING Bank...

Prețul - element al mixului de marketing bancar - ING Bank

Prezentarea firmei ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare,...

Strategii de Preț în Sectorul Financiar Bancar

Tema proiectului realizat este „Preţul financiar bancar – strategii de preţ în sectorul financiar bancar”. Lucrarea începe cu o scurtă introducere...

Strategii de comunicare în Marketing - ING

ING Romania face parte din ING Group, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din lume. De-a lungul anilor, ING și-a câștigat și pe piața...

Ai nevoie de altceva?