Monogafie RCS-RDS

Proiect
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 90 în total
Cuvinte : 21414
Mărime: 158.76KB (arhivat)
Publicat de: Viorel Nechita
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: S. Lazar
PREZENTAT IN CADRUL FEAA

Extras din proiect

CAPITOLUL I ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA AGENTULUI ECONOMIC S.C. RDS&RCS S.A.

1.1. Scurt istoric

RCS & RDS este un important operator de servicii de telecomunicaţii din Romania. Compania a fost înfiinţatǎ în 1994. Doi ani mai tîrziu, grupul RCS s-a consolidat si a fost pregatit pentru noi investiţii.

Grupul RCS & RDS a fost înfiinţat în 1994, fiind prezent în peste 67 de orase din ţarǎ, oferind clienţilor sǎi servicii profesionale de televiziune prin cablu şi internet la standarde internaţionale. RCS & RDS este unul dintre cei mai mari furnizori de televiziune prin cablu de pe piaţa est-europeanǎ.De serviciile de televiziune prin cablu beneficiazǎ peste 1.200.000 de utilizatori din România, Slovacia şi Ungaria. Dar în mare mǎsura se poate spune cǎ succesul brand-ului este dat de încrederea pe care fiecare client o acorda companiei de a-i furniza serviciile de calitate pe care le meritǎ.

Primul pas - în noiembrie 1998 cand a fost achiziţionatǎ prima reţea de cablu din Budapesta. Astǎzi ocupǎ locul trei pe piaţa operatorilor de cablu din Ungaria, în perioada decembrie 1999 - ianuarie 2000 sunt cumpǎrate primele reţele de cablu şi în Slovacia, unde Slovakia Cable Systems (SCS), deţinutǎ în proporţie de 95% de cǎtre RCS, este al doilea operator pe piaţa localǎ.

Tot in 1998 e înfiinţatǎ Romania Data Systems (RDS), companie ce apartinea grupului şi care este specializatǎ în transmisii de date şi Internet; în prezent este lider al pieţei de profil din Rom¬ania ; în aprilie 2000 este iniţiat proiectul de construire a unei reţele naţionale de fibrǎ opticǎ de mare capacitate (4.200 km), care a devenit intre timp funcţionalǎ la nivel naţional si metropolitan, în cele mai importante oraşe din ţarǎ.

Odatǎ cu anul 2001 încep lucrǎrile de upgradare a reţelei de distribuţie, ceea ce permite introducerea pachetelor de programe diferenţiate. Tot din acest moment este disponibil serviciul Cable Link (Internet prin cablu TV) la un tarif neprohibitiv pentru persoanele fizice.

Aprilie 2002 este momentul în care grupul RCS & RDS achiziţioneaza primul operator de servicii Internet, TotalNet.

La 16 aprilie 2003 grupul lanseazǎ serviciul de telefonie RDS.Tel, care permitea apelarea (prin voce sau fax) a unor destinatii internaţionale prin cartele preplǎtite, avînd la bazǎ tehnologia moderna TDM (Time Division Multiplexing). Tot în aprilie 2003 grupul RCS & RDS anunţǎ preluarea unui alt operator de comunicaţii Terra Sat, ce deservea 150.000 de clienti în Piteşti, Craiova, Turnu Severin şi Reşiţa.

In februarie 2004 grupul RCS & RDS achiziţioneaza împreuna cu un competitor de pe piaţa de profil, furnizorul de comunicaţii prin cablu si Internet FX Communications, care deţinea la momentul de faţǎ o cota de piaţǎ de 5% din piaţa operatorilor de cablu tv. Tot în anul 2004 grupul îşi continuǎ consolidarea prin achiziţionarea furnizorului de servicii de internet PCNet şi ajunge astfel pe o poziţie foarte înaltǎ pe piaţa de profil din Romania.

In decembrie 2004 RCS & RDS lanseaza primul serviciu de televiziune digitala prin satelit din Romania, care se adreseaza în special locuitorilor din zonele neacoperite de reţeaua de cablu tv. La sfirşitul lunii februarie 2006 numǎrul abonaţilor Digi TV depǎşea numǎrul de 200.000, serviciul bucurîndu-se de un real succes.

26 aprilie 2005 . este momentul în care fuzioneazǎ cele douǎ companii: Romania Cable Systems (RCS) şi Romania Data Systems (RDS). Motivul - o mai bunǎ utilizare a infrastructurii, reducerea costurilor operaţionale şi de administrare a reţelei.

In 2006 este lansat serviciul de televiziune digitala prin cablu - Digi Cablu. Este destinat într-o primǎ etapǎ clienţilor RCS & RDS din zonele în care reţeaua de distribuţie a semnalului TV nu a fost îmbunatǎţitǎ.

1.2. Obiect/domeniu de activitate

RCS & RDS este în prezent cel mai mare furnizor de servicii de acces Internet broadband, dintre operatorii de cablu din Romania, deservind peste 1,2 mil de abonaţi pentru serviciile de televiziune (cablu şi satelit), peste 200.000 de abonaţi la serviciile de acces Internet şi alţi peste 350.000 de abonaţi la serviciile de telefonie . Societatea are cinci linii de activitate principale: servicii de televiziune prin cablu, internet broadband, telefonie fixǎ, televiziune prin satelit DTH şi telefonie mobila 3G.

Unul din liderii segmentului de telecomunicaţii pe infrastructuri terestre din aceastǎ zonǎ a Europei, RCS & RDS oferǎ soluţii multiple de telecomunicaţii integrate pe aceeaşi infrastructurǎ: Televiziune prin cablu şi satelit, Internet, comunicaţii de date şi Telefonie.

In Romania RCS & RDS este cel mai important furnizor privat de servicii de telecomunicaţii, dintre operatorii de cablu, deservind peste 1,5 milioane de abonţti pentru toate serviciile oferite, în Romania, Ungaria şi Slovacia. În prezent 400.000 de utilizatori beneficiazǎ de serviciile de telefonie RDS.Tel, peste 200.000 de abonaţi au acces la serviciile Internet Cable Link şi alţi 200.000 de clienţi au ales serviciul Digi TV.

Reţeaua proprie modernizatǎ, ce are la bazǎ tehnologia de fibrǎ opticǎ, face posibilǎ oferirea de servicii de televiziune prin cablu şi satelit în sistemul pachetelor de programe, precum şi canale în sistem Pay TV. Digi TV, primul serviciu de televiziune digitalǎ prin satelit (Direct-to-Home) din Romania lansat în decembrie 2004, oferǎ acces uşor la informaţie şi divertisment prin cele 64 de canale tv cu conţinut românesc şi internaţional şi 6 posturi importante de radio, ce pot fi recepţionate oriunde pe teritoriul Romaniei. Digi TV, în prezent cel mai popular serviciu DTH din ţarǎ, a fost lansat de curând şi în Ungaria, unde s-a bucurat de o evoluţie pozitivǎ. Noutatea acestui an o constituie însǎ, lansarea serviciului de televiziune digitalǎ şi pe reţeaua de cablu, Digi TV Cablu fiind accesibil oricǎrui abonat al serviciilor clasice de televiziune de la RCS & RDS.

Pe aceeaşi reţea de fibrǎ opticǎ, RCS & RDS furnizeazǎ servicii de acces Internet şi comunicaţii de date, concepute astfel încît sǎ acopere o gamǎ largǎ de nevoi de comunicaţie: de la acces internet şi transmisii de date la nivel metropolitan si naţional (VPN), pînǎ la servicii de conţinut şi Data Center, oferind clienţilor cea mai mare conexiune externǎ din Romania, acoperire naţionalǎ în peste 100 de localitǎţi şi acces la nodurile europene din Frankfurt, Londra, Amsterdam, Paris, Milano şi Budapesta.

Beneficiind de aceastǎ infrastructurǎ puternicǎ compania oferǎ şi servicii de telefonie fixǎ nationalǎ şi internationalǎ , care pot fi furnizate individual sau la pachet cu serviciile de acces Internet şi televiziune prin cablu. RDS.Tel, noua telefonie nationalǎ, presupune o conexiune fizicǎ la reteaua RCS & RDS, convorbiri în reţelele fixe şi mobile de telefonie, tarife competitive, minute lunare gratuite şi reduceri cu pînǎ la 40% faţǎ de costul facturii telefonice actuale.

Prin tehnologia modernǎ şi infrastructura proprie, RCS & RDS oferǎ soluţii integrate de telecomunicaţii pentru companii, adaptabile oricarui tip de afacere şi pachete de servicii complete pentru utilizatorii rezidenţiali - Telelviziune, Internet şi Telefonie fixǎ.

Preview document

Monogafie RCS-RDS - Pagina 1
Monogafie RCS-RDS - Pagina 2
Monogafie RCS-RDS - Pagina 3
Monogafie RCS-RDS - Pagina 4
Monogafie RCS-RDS - Pagina 5
Monogafie RCS-RDS - Pagina 6
Monogafie RCS-RDS - Pagina 7
Monogafie RCS-RDS - Pagina 8
Monogafie RCS-RDS - Pagina 9
Monogafie RCS-RDS - Pagina 10
Monogafie RCS-RDS - Pagina 11
Monogafie RCS-RDS - Pagina 12
Monogafie RCS-RDS - Pagina 13
Monogafie RCS-RDS - Pagina 14
Monogafie RCS-RDS - Pagina 15
Monogafie RCS-RDS - Pagina 16
Monogafie RCS-RDS - Pagina 17
Monogafie RCS-RDS - Pagina 18
Monogafie RCS-RDS - Pagina 19
Monogafie RCS-RDS - Pagina 20
Monogafie RCS-RDS - Pagina 21
Monogafie RCS-RDS - Pagina 22
Monogafie RCS-RDS - Pagina 23
Monogafie RCS-RDS - Pagina 24
Monogafie RCS-RDS - Pagina 25
Monogafie RCS-RDS - Pagina 26
Monogafie RCS-RDS - Pagina 27
Monogafie RCS-RDS - Pagina 28
Monogafie RCS-RDS - Pagina 29
Monogafie RCS-RDS - Pagina 30
Monogafie RCS-RDS - Pagina 31
Monogafie RCS-RDS - Pagina 32
Monogafie RCS-RDS - Pagina 33
Monogafie RCS-RDS - Pagina 34
Monogafie RCS-RDS - Pagina 35
Monogafie RCS-RDS - Pagina 36
Monogafie RCS-RDS - Pagina 37
Monogafie RCS-RDS - Pagina 38
Monogafie RCS-RDS - Pagina 39
Monogafie RCS-RDS - Pagina 40
Monogafie RCS-RDS - Pagina 41
Monogafie RCS-RDS - Pagina 42
Monogafie RCS-RDS - Pagina 43
Monogafie RCS-RDS - Pagina 44
Monogafie RCS-RDS - Pagina 45
Monogafie RCS-RDS - Pagina 46
Monogafie RCS-RDS - Pagina 47
Monogafie RCS-RDS - Pagina 48
Monogafie RCS-RDS - Pagina 49
Monogafie RCS-RDS - Pagina 50
Monogafie RCS-RDS - Pagina 51
Monogafie RCS-RDS - Pagina 52
Monogafie RCS-RDS - Pagina 53
Monogafie RCS-RDS - Pagina 54
Monogafie RCS-RDS - Pagina 55
Monogafie RCS-RDS - Pagina 56
Monogafie RCS-RDS - Pagina 57
Monogafie RCS-RDS - Pagina 58
Monogafie RCS-RDS - Pagina 59
Monogafie RCS-RDS - Pagina 60
Monogafie RCS-RDS - Pagina 61
Monogafie RCS-RDS - Pagina 62
Monogafie RCS-RDS - Pagina 63
Monogafie RCS-RDS - Pagina 64
Monogafie RCS-RDS - Pagina 65
Monogafie RCS-RDS - Pagina 66
Monogafie RCS-RDS - Pagina 67
Monogafie RCS-RDS - Pagina 68
Monogafie RCS-RDS - Pagina 69
Monogafie RCS-RDS - Pagina 70
Monogafie RCS-RDS - Pagina 71
Monogafie RCS-RDS - Pagina 72
Monogafie RCS-RDS - Pagina 73
Monogafie RCS-RDS - Pagina 74
Monogafie RCS-RDS - Pagina 75
Monogafie RCS-RDS - Pagina 76
Monogafie RCS-RDS - Pagina 77
Monogafie RCS-RDS - Pagina 78
Monogafie RCS-RDS - Pagina 79
Monogafie RCS-RDS - Pagina 80
Monogafie RCS-RDS - Pagina 81
Monogafie RCS-RDS - Pagina 82
Monogafie RCS-RDS - Pagina 83
Monogafie RCS-RDS - Pagina 84
Monogafie RCS-RDS - Pagina 85
Monogafie RCS-RDS - Pagina 86
Monogafie RCS-RDS - Pagina 87
Monogafie RCS-RDS - Pagina 88
Monogafie RCS-RDS - Pagina 89
Monogafie RCS-RDS - Pagina 90

Conținut arhivă zip

  • Monogafie RCS-RDS.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza surselor de finanțare ale întreprinderii Digi Communications

1. Prezentarea generală a firmei Digi Communications N. V. 1.1. Cadrul general de organizare și desfășurare a activității. - RCS & RDS este un...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?