Monografie Banc Post

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 69 în total
Cuvinte : 18689
Mărime: 986.08KB (arhivat)
Publicat de: Barbu Boca
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Capitolul 1

Prezentarea SC Bancpost SA

1.1. Istoric si evolutie

Sectorul financiar-bancar comercial a fost creat in Romania in urma cu 20 de ani. In iulie 1991 a luat fiinta si Bancpost, unul dintre cele mai cunoscute branduri romanesti de dupa 1989 si unul dintre pilonii industriei financiar-bancare din Romania. Primii 20 de ani de activitate se cuantifica in cifre importante: Bancpost este o banca de top 10 in Romania, este al V -lea nume de marca bancar din punctul de vedere al notorietații publice, are peste 1 milion de clienți corporativi, de retail si institutionali pentru care ofera o gama variata de solutii financiar-bancare eficiente si de incredere.

Bancpost este membra a Grupului Eurobank EFG, o institutie bancara europeana cu active totale de 81,9 miliarde EUR (semestrul I/2011). Grupul are peste 20.000 de angajati si ofera produsele si serviciile sale atat prin reteaua proprie de peste 1.600 sucursale si puncte de vanzare, cat si prin canale alternative de distributie. Grupul Eurobank EFG are o prezenta solida in Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg si Cipru. Eurobank EFG este membra a EFG Group, un grup bancar prezent in 40 de tari.

Cu peste 3.000 de angajati si o retea teritoriala extinsa de 265 de sucursale, 10 Centre Regionale si 15 Centre de Afaceri, Banca a investit semnificativ si in dezvoltarea diverselor canale electronice de distributie, instrumente esentiale pentru clientul modern. Fastbanking – solutia de Internet Banking a Bancpost, este una dintre cele mai bune de pe piata si a inregistrat un trend crescator semnificativ in ultimii ani, atat din punct de vedere al numarului de utilizatori, cat si al valorii de tranzactionare, oferind clientilor o alternativa rapida, sigura si cu costuri reduse pentru efectuarea operatiunilor bancare.

Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de peste 700 ATM-uri, 9.000 POS-uri si 300 APS-uri care ofera accesul comod si permanent la serviciile Bancii. Bancpost este partenerul exclusiv in Romania al American Express® in ceea ce priveste emiterea si acceptarea cardurilor de credit si este totodata reprezentant Visa si MasterCard.

Bancpost este o banca responsabila care apreciaza si sprijina eforturile clientilor sai, incurajandu-i sa-si urmeze idealurile personale sau de afaceri prin oferirea de solutii financiare accesibile, pe care se pot baza. Pe intreaga perioada de turbulente financiare din ultimii ani, Bancpost si-a sprijinit clientii printr-o serie de masuri de protectie si prin produse si servicii individualizate, care sa ii ajute sa traverseze mai usor si cu mai multa incredere aceasta etapa dificila. In plus, prin intermediul relatiilor sale bancare cu clientii corporativi regionali, Bancpost promoveaza si faciliteaza investitiile straine in Romania. Bancpost va sprijini in continuare, in mod responsabil, clientii si economia romaneasca.

Scurt Istoric

Bancpost a fost infiintata la 1 iulie 1991, prin Hotarare de Guvern, in urma reorganizarii sectorului comunicatiilor si preluarii unei parti a activelor companiei publice RomPostTelecom. Bancpost a fost autorizata de Banca Nationala a Romaniei sa opereze ca banca universala, comerciala si de economii.

In anul 1997, Fondul Proprietatii de Stat propune Bancpost pentru privatizare si lanseaza oferta pentru evaluarea financiara a bancii, iar in anul 2002 Bancpost devine prima banca din sistemul bancar romanesc privatizata integral.

In noiembrie 2003, Eurobank EFG (EFG Eurobank Ergasias SA) devine actionarul majoritar al Bancpost. De atunci, Grupul si-a extins in mod constant prezenta in Romania. Astfel, in 2009 si-a consolidat pachetul de actiuni in Bancpost la 99%. Totodata, Eurobank EFG a dezvoltat in Romania un intreg grup financiar, prin infiintarea sau achizitionarea unui numar de 9 companii romanesti care opereaza in diverse domenii, cum ar fi finantare, leasing, private banking, titluri de participare, asigurari, imobiliar etc. In paralel, Eurobank EFG a investit semnificativ intr-un amplu program de eficientizare si modernizare a intregii activitati a Bancpost.

Actionari

Bancpost a fost infiintat in 1991, ca banca universala, comerciala si de economii, cu capital integral de stat, devenind in noiembrie 2002 prima banca 100% privatizata din sistemul bancar romanesc.

Grupul Eurobank EFG este o institutie bancara europeana cu active totale de 83.2 miliarde EUR (trimestrul I, 2011). Grupul are peste 22.500 de angajati si ofera produse si servicii bancare universale in peste 10 tari, prin reteaua proprie de peste 1.600 sucursale si puncte de vanzare.

Grupul Eurobank EFG are o prezenta solida in Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg si Cipru.

Preview document

Monografie Banc Post - Pagina 1
Monografie Banc Post - Pagina 2
Monografie Banc Post - Pagina 3
Monografie Banc Post - Pagina 4
Monografie Banc Post - Pagina 5
Monografie Banc Post - Pagina 6
Monografie Banc Post - Pagina 7
Monografie Banc Post - Pagina 8
Monografie Banc Post - Pagina 9
Monografie Banc Post - Pagina 10
Monografie Banc Post - Pagina 11
Monografie Banc Post - Pagina 12
Monografie Banc Post - Pagina 13
Monografie Banc Post - Pagina 14
Monografie Banc Post - Pagina 15
Monografie Banc Post - Pagina 16
Monografie Banc Post - Pagina 17
Monografie Banc Post - Pagina 18
Monografie Banc Post - Pagina 19
Monografie Banc Post - Pagina 20
Monografie Banc Post - Pagina 21
Monografie Banc Post - Pagina 22
Monografie Banc Post - Pagina 23
Monografie Banc Post - Pagina 24
Monografie Banc Post - Pagina 25
Monografie Banc Post - Pagina 26
Monografie Banc Post - Pagina 27
Monografie Banc Post - Pagina 28
Monografie Banc Post - Pagina 29
Monografie Banc Post - Pagina 30
Monografie Banc Post - Pagina 31
Monografie Banc Post - Pagina 32
Monografie Banc Post - Pagina 33
Monografie Banc Post - Pagina 34
Monografie Banc Post - Pagina 35
Monografie Banc Post - Pagina 36
Monografie Banc Post - Pagina 37
Monografie Banc Post - Pagina 38
Monografie Banc Post - Pagina 39
Monografie Banc Post - Pagina 40
Monografie Banc Post - Pagina 41
Monografie Banc Post - Pagina 42
Monografie Banc Post - Pagina 43
Monografie Banc Post - Pagina 44
Monografie Banc Post - Pagina 45
Monografie Banc Post - Pagina 46
Monografie Banc Post - Pagina 47
Monografie Banc Post - Pagina 48
Monografie Banc Post - Pagina 49
Monografie Banc Post - Pagina 50
Monografie Banc Post - Pagina 51
Monografie Banc Post - Pagina 52
Monografie Banc Post - Pagina 53
Monografie Banc Post - Pagina 54
Monografie Banc Post - Pagina 55
Monografie Banc Post - Pagina 56
Monografie Banc Post - Pagina 57
Monografie Banc Post - Pagina 58
Monografie Banc Post - Pagina 59
Monografie Banc Post - Pagina 60
Monografie Banc Post - Pagina 61
Monografie Banc Post - Pagina 62
Monografie Banc Post - Pagina 63
Monografie Banc Post - Pagina 64
Monografie Banc Post - Pagina 65
Monografie Banc Post - Pagina 66
Monografie Banc Post - Pagina 67
Monografie Banc Post - Pagina 68
Monografie Banc Post - Pagina 69

Conținut arhivă zip

  • Monografie Banc Post.docx

Te-ar putea interesa și

Practică tehnică bancară - Unicredit Țiriac Bank

Centrul european de competenta in UniCredit Uniunea Europeana ajuta la dezvoltarea afacerilor, iar Grupul UniCredit ofera cea mai extinsa retea...

Contabilitatea Capitalurilor Proprii

ARGUMENT Contabilitatea a apărut pe o anumită treaptă de dezvoltare a socetăţii omeneşti, din nevoia de a cunoaşte volumul de muncă vie şi...

Monografie Banc Post

1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE. ISTORIC ŞI EVOLUŢIE 1.1. Momentul istoric al înfiinţării Bancpost SC.BANCPOST S.A. a fost înfiinţată în data...

Ai nevoie de altceva?