Monografie Raiffaisen Bank Agentia Alexandru Cel Bun Iasi

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Monografie Raiffaisen Bank Agentia Alexandru Cel Bun Iasi.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 81 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Apostoaie Marius

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Finante, Banci

Cuprins

CUPRINS 2
CAPITOLUL1. PREZENTAREA RAIFFEISEN BANK. ISTORIC ŞI EVOLUŢIE 4
1.1 Istoricul Raiffeisen Bank 4
1.2. Principalele etape şi evoluţia Raiffeisen Bank în cadrul sistemului bancar românesc 5
1.3. Forma şi structura capitalului şi a acţionariatului 7
1.4. Principalele funcţii, activităţi şi operaţiuni desfăşurate de Raiffeisen Bank 8
1.5. Cadrul legislativ general şi specific 10
1.6. Organisme de control şi reglementare 12
CAPITOLUL 2. ORGANIZAREA BĂNCII RAIFFEISEN. SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR 14
2.1. Organizarea Băncii Raiffeisen 14
2.1.1. Organigrama Băncii Raiffeisen 14
2.1.2. Organigrama agenţiei Raiffeisen Bank „Alexandru cel Bun” Iasi 20
2.2 Sistemul informaţional bancar şi automatizarea operaţiunilor bancare 20
2.2.1. Sistemul informaţional bancar 20
2.2.2. Documentaţia bancară 22
2.2.3 Organizarea circuitului documentelor la Raiffeisen Bank 23
2.2.4 Implementarea SEP 24
CAPITOLUL 3. CONTURILE BANCARE 25
3.1. Proceduri pentru deschiderea conturilor bancare 25
3.2. Operatiuni curente si operatiuni speciale 27
3.2.1. Operaţiuni efectuate prin conturi curente 28
3.2.2. Operaţiunile efectuate prin conturile de depozit la termen sunt: 28
3.2.3. Operaţiuni efectuate prin conturile de economii 28
3.2.4. Operaţiuni de încasări prin numerar şi prin virament sunt: 29
3.2.5. Operaţiuni de plăţi prin numerar şi prin virament 29
3.2.6. Operaţiuni efectuate prin conturi cu destinaţie specială 29
3.2.7. Operațiuni în contul de disponibiliăți bănești – Acreditivul documentar 30
3.3. Operaţiuni prin conturi 30
3.3.1. Operaţiuni prin conturi aferente cecurilor 30
3.3.2. Operaţiuni prin conturi aferente provizioanelor bancare 31
3.3.3. Operţiuni prin conturi curente aferente cardurilor bancare 31
3.4. Alte operatiuni de casa 31
3.4.1. Viramente 31
3.4.2. Alte operaţiuni 32
3.5. Incidente în funcționarea conturilor bancare 35
3.6. Închiderea conturilor bancare 36
CAPITOLUL 4. PLASAMENTE BANCARE ŞI NON-BANCARE 37
4.1. Plasamente bancare 37
4.2. Plasamente monetare non-bancare 43
4.3. Plasamente financiare 45
CAPITOLUL 5. DECONTAREA INTRA ȘI INTERBANCARĂ. OPERAȚIUNILE CU NUMERAR 47
5.1 Instrumente de plată utilizate de Raiffeisen Bank 47
5.1.1. CECUL 47
5.1.2. CAMBIA 48
5.1.3. BILETUL LA ORDIN 48
5.1.4. ORDINUL DE PLATĂ 48
5.1.5. Acreditivul (LC – Letter of Credit) 49
5.1.6. Plăţi prin “electronic banking” 50
5.1.7. Banca la domiciliu 50
5.2 Compensarea multilaterală a plăților interbancare 50
5.2.1. Desfășurarea ședinței de compensare multilatrală a plăţilor interbancare fără numerar 50
5.2.2. TransFondul 52
5.3. Operaţiuni cu numerar 53
5.4. Moneda electronică 54
5.4.1.Tipurile de carduri emise de Raiffeisen Bank 55
5.4.2. Reţeaua de bancomate 58
5.4.3. Emiterea şi întreţinerea cardului 59
CAPITOLUL 6. MARKETINGUL BANCAR 59
6.1. Politica de marketing la nivel de produs şi serviciu bancar 60
6.2. Politica de marketing la nivel instituţional 62
CAPITOLUL 7. CREDITAREA BANCARĂ. PERSOANE FIZICE ŞI AGENŢI ECONOMICI 66
7.1. Creditarea persoanelor fizice 67
7.2. Creditarea întreprinderilor şi a agenţilor economici 73
CAPITOLUL 8. ALERTA ATAC PHISHING 78

Extras din document

CAPITOLUL1. PREZENTAREA RAIFFEISEN BANK. ISTORIC ŞI EVOLUŢIE

1.1 Istoricul Raiffeisen Bank

Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818 - 1888), fost primar al mai multor oraşe germane, a întemeiat în 1862 prima uniune de credit în Anhausen, Germania. În 1886, apare prima uniune bancară Raiffeisen în Mühldorf, Austria. Grupul Raiffeisen este în prezent cel mai mare grup bancar privat din Austria, deţinând o cotă de 25,1% din piaţa bancară austriacă şi are o structură pe trei nivele.

Primul nivel este format din 599 de bănci locale autonome Raiffeisen şi cele 1.719 sucursale ale acestora. Toate aceste unităţi oferă o gamă vastă de servicii bancare, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii sau pentru corporaţii multinaţionale.

Cel de-al doilea nivel este format din băncile regionale – aşa-numitele Landesbanken, ai căror acţionari sunt băncile locale. Aceste bănci regionale operează în cele nouă provincii ale Austriei, având rolul unor case de compensare. Landesbanken se numară şi printre acţionarii principali ai RZB-Austria, deţinând împreună mai mult de 87% din capitalul social.

RZB-Austria, care este acţionarul principal al reţelei de bănci din Europa Centrală şi de Est, constituie cel de-al treilea nivel şi reprezintă instituţia centrală a grupului bancar, având iniţial scopul de a funcţiona ca o casă de compensaţii inter-regională, ulterior cunoscând o puternică dezvoltare ca bancă universală atât în Austria cât şi pe plan internaţional.

RZB-Austria a fost fondată în 1927 pentru a coordona activităţile şi politicile financiare ale întregului grup şi este responsabilă cu tranzacţiile şi operaţiunile efectuate în numele grupului la nivel naţional şi internaţional. Serviciile bancare oferite au fost ulterior completate de cele financiare oferite de RZB-Austria ca bancă de investiţii, precum şi de alte servicii conexe activităţii bancare. Astfel, deşi actionând în mod tradiţional în domeniul bancar, oferind întreaga gamă de servicii de bancă comercială şi bancă de investitii, grupul şi-a dezvoltat şi un număr de filiale specializate în alte tipuri de servicii financiare cum ar fi asigurările (Raiffeisen Versicherung), leasing (Raiffeisen Leasing), fonduri de investiţii (Raiffeisen Private Equity Management AG), societăţi de administrare a investiţiilor (Raiffeisen Kapitalanlagegesellschaft), Bănci de credit ipotecar (Raiffeisen Bausparkasse) etc.

Pe lânga toate acestea, Grupul Raiffeisen este prezent şi în centrele financiare cele mai importante ale lumii, precum si pe multe alte pieţe dezvoltate. Banca are astfel o sucursală la Londra, o reprezentanţă şi o subsidiară specializată în finanţe la New York. În Europa, clienţii se pot baza pe reprezentanţele Raiffeisen din Paris, Bruxelles şi Milano, precum şi pe filiala din Malta pentru sprijin local.

Întreaga activitate a Grupului Raiffeisen a fost recunoscută pe plan internaţional, atât prin premiile primite de-a lungul timpului în întreaga Europă („The World’s Best Internet Banks” – Global Finance, “Best Corporate/Institutional Web Design in Europe” – Global Finance, “Best Corporate/Institutional Internet Bank in Europe” – Global Finance, premii pentru soluţii web în Croaţia, Slovacia, Cehia şi Ungaria, premiul „Euromoney” pentru excelenţă, inclusiv “Cea mai bună bancă în Serbia şi Montenegru”, “Cea mai bună bancă în Slovacia”, “Best Debt House” în Slovenia şi “Best Equity House” în Croaţia, “Banca anului 2003 în Austria, Belarus, Bosnia şi Hertegovina, Serbia, Muntenegru şi Slovacia” de către The Banker, dar şi prin ratingurile recunoscute de cele mai importante agenţii din lume. Calitatea serviciilor oferite a făcut ca Raiffeisen Bank să primească un nou premiu regional The Banker, premiul „Banca anului" în Europa Centrală şi de Est pentru anul 2008. Este pentru a cincea oară când The Banker recunoaşte Grupul RZB drept cea mai importantă bancă din această regiune.

Emblema Raiffeisen

Doi căluţi încrucişaţi completează vârful unui acoperiş de casă, simbol al protecţiei şi al siguranţei. "Căluţii" se regăsesc de sute de ani în tradiţia folclorului european şi reprezintă un simbol al apărării împotriva pericolelor vieţii. Simbolul căluţilor încrucişaţi a devenit în timp cea mai cunoscută şi respectată marcă din Austria.

1.2. Principalele etape şi evoluţia Raiffeisen Bank în cadrul sistemului bancar românesc

Raiffeisen Bank este o bancă universală, oferind o gamă completă de produse şi servicii de cea mai bună calitate persoanelor fizice, IMM-urilor ăi corporaţiilor medii şi mari prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare (peste 500 în întreaga ţară), retele de ATM şi EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) şi internet banking (Raiffeisen Online). Banca are peste 2 milioane de clienţi de retail (dintre care peste 130.000 IMM-uri) şi peste 5000 de clienţi companii mari şi medii.

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, încheiatî in iunie 2002, a celor două entităţi deţinute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) în România - Raiffeisenbank (România), înfiinţată în 1998 ca subsidiară a Grupului RZB şi Banca Agricolă, achiziţionată în 2001.

Raiffeisen Bank aduce în România tradiţia bancară de peste 130 de ani a grupului austriac Raiffeisen, bazată pe accesibilitate, eficienţă şi încredere. Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) Viena este instituţia centrală a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai puternic grup bancar din ţară. RZB este cea mai mare bancă corporatistă şi de investiţii din Austria. Grupul austriac activează în Europa Centrală şi de Est prin intermediul subsidiarei Raiffeisen International Bank Holding AG (RI), deţinând bănci subsidiare, companii de leasing şi două reprezentanţe în 18 pieţe din regiune, având o reţea de peste 3.000 de unităţi bancare.

Raiffeisen Bank a continuat şi în 2008 să-şi dezvolte reţeaua, iar în prezent numărul de unităţi a depăşit 500. Banca a deschis mai ales locaţii mici dedicate în special clienţilor persoane fizice şi IMM-urilor. Raiffeisen Bank şi-a dezvoltat reţeaua de centre şi zone specializate destinate creditelor cu garanţie imobiliară, ajungând la o reţea de 19 unităţi Raiffeisen Bank – Casa Ta şi la peste 50 de „mortgage corners” (spaţii dedicate creditelor imobiliare în unităţile existente). Alte locaţii specializate ale băncii, aflate în marile oraşe ale ţării, sunt dedicate clienţilor Raiffeisen Exclusive, în timp ce companiile mari şi medii beneficiază de servicii personalizate în centrele operaţionale de afaceri. Numărul de salariaţi ai băncii la 30 iunie 2008 era de 6.417 faţă de 5.145 la mijlocul anului trecut.

Raiffeisen Bank pune la dispoziţia clienţilor săi multiple canale de acces: Raiffeisen Direct, myBanking, Raiffeisen Online, care au înregistrat creşteri importante atât ca număr de clienţi, cât şi ca volume tranzacţionate. Retelele de ATM-uri şi EPOS-uri au ajuns la 30 iunie 2008 la 964 ATM-uri şi aproximativ 8000 de EPOS-uri. Pe segmentul de retail forţa de vânzare a continuat să se specializeze pentru a oferi produse şi servicii de calitate celor 2,1 milioane de clienţi. De asemenea, produsele de creditare şi cele de economisire pentru persoanele fizice au fost permanent adaptate nevoilor clienţilor şi condiţiilor de piaţă. Raiffeisen Bank a continuat să-şi dezvolte canale de vânzare specializate în domeniul creditelor cu garanţie imobiliară, pentru serviciile Raiffeisen Exclusive, precum şi o reţea de consilieri dedicaţi sectorului IMM , care oferă soluţii complete în domeniu.

Activitatea Raiffeisen Bank a fost recunoscută de prestigioase publicaţii de-a lungul anilor. Astfel, în 2005 Global Finance desemnează Raiffeisen Bank România “Cea mai bună bancă din România” pentru a doua oară consecutiv, iar publicaţia Business Press a apreciat Raiffeisen Bank ca fiind „Cea mai bună bancă pentru activitatea corporatistă a anului 2005”. În 2006, Raiffeisen Bank a fost desemnată “Cea mai bună bancă în 2006” în cadrul Galei premiilor Tribuna Economică şi “Cea mai eficientă bancă a anului 2006” de către Business Press. Anul acesta, Raiffeisen Bank a primit premiul regional The Banker, premiul „Banca anului" în Europa Centrală şi de Est pentru anul 2008, pentru a cincea oară.

Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie Raiffaisen Bank Agentia Alexandru Cel Bun Iasi.doc

Alte informatii

Feaa - Univ Al I Cuza , 2009