Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 54 în total
Cuvinte : 20733
Mărime: 147.33KB (arhivat)
Publicat de: Susana Boca
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabriel Stefura

Cuprins

  1. CAP. 1. Capitolul I – Organizarea si functionarea Primariei Municipiului Barlad
  2. 1.1. Istoricul municipiului Barlad
  3. I.2. Obiect de activitate
  4. 1.3.Organizare si functionare
  5. 1.3.1. Organizarea interna pe compartimente de specialitate
  6. 1.3.2. Structura de personal
  7. 1.4. Raspunderi si competente pe principalele componente organizatorice si principalel functii de conducere
  8. 1.4.1. Primarul
  9. 1.4.3. Serviciul buget, finante, contabilitate
  10. 1.4.4. Serviciul Resurse Umane
  11. 1.4.5. Biroul informatica
  12. 1.5. Relatii dintre departamente
  13. 1.6. Relatiile Primariei Municipiului Barlad cu exteriorul
  14. 1.6.1. Relatiile cu institutiile ierarhic superioare
  15. 1.6.2. Relatiile cu furnizorii
  16. 16.3. Relatiile cu beneficiarii
  17. 1.6.4. Relatiile cu Trezoreria Publica
  18. 1.7. Sfera veniturilor locale
  19. 1.8. Sfera cheltuielilor locale
  20. CAP 2. Fundamentarea indicatorilor financiari la institutia Primariei Barlad
  21. 2.1 Nivelul pentru anul 2008 al impozitelor si taxelor locale
  22. 2.1. Metodologii utilizate in fundamentarea veniturilor si cheltuielilor la Primaria Barlad
  23. 2.2. Calcule si fundamentari privind veniturile –
  24. 2.2.1 Sfera veniturilor bugetelor locale
  25. 2.2.2 Categorii de venituri
  26. 2.3.. Fundamentarea cheltuielilor curente
  27. 2.3.1. Fundamentarea cheltuielilor de personal
  28. 2.3.2. Fundamentarea cheltuielilor materiale si servicii
  29. 2.3.3. Fundamentarea cheltuielilor de capital
  30. CAP 3 Finantarea cheltuielilor la primaria municipiului Barlad
  31. 3.1. Surse de finantare
  32. 3.2. Metodologia utilizata în finantare
  33. 3.3. Finantarea bugetara a Primariei Municipiului Barlad
  34. 3.3.1. Modalitatea tehnica de finantare a primariei de la bugetul de stat
  35. 3.3.2 Modalitatea tehnica de finantare a primariei din bugetul local
  36. 3.4 Particularitati privind finantarea cheltuielilor bugetare
  37. 3.5. Fluxuri informationale generate de finantarea cheltuielilor bugetare

Extras din proiect

1. Capitolul I – Organizarea si functionarea Primariei Municipiului Barlad

1.1. Istoricul municipiului Barlad

Barladul reprezinta un nume si o asezare cu adanci rezonante in istoria poporului roman, existenta sa pierzandu-se in negura vremurilor apuse si impartite de istorie in epoci de mii si zeci de mii de ani.

Numeroase marturii scoase la iveala de catre arheologi, atat in perimetrul asezarii actuale, cat si in imprejurimi, confirma existenta milenara a stramosilor nostri pe aproape intreaga scara evolutiva a istoriei.

Intelegerea si interpretarea unor factori si a unor fenomene istorico-geografice, au creat adesea controverse in randul cercetatorilor care, insa, n-au putut contesta existenta milenara a asezarii. Asadar, putem spune ca Barladul face parte din categoria asezarilor omenesti prin care istoria si-a creat un drum pe care l-a marcat cu destule si veridice repere si marturii materiale, drum al carui inceput il putem localiza, cu siguranta, in epoca neolitica, ba putem spune, chiar in preistorie (paleolitic). Bine evidentiate prin culturi materiale sunt epocile: neolitic (cultura Starcevo-Cris) din mileniul V – IV in.H); sfarsitul epocii bronzului (Cultura Noua); prima perioada a fierului (Hallstatt) si a doua perioada a fierului ( La Téne); epoca prefeudala (sec. IV-V. d.H. – Cultura Sântana de Mures).

Din punct de vedere economic si geografic, municipiul Barlad se situeaza aproape de intersectia unor importante cai rutiere si feroviare, pe traseul dintre nordul si sudul Moldovei, dintre Valea Prutului si Valea Siretului, la DN 24 (DE 581), care asigura legatura intre centrul si sudul Romaniei cu Republica Moldova, prin punctul de frontiera Albita. Prin Barlad se face legatura intre Bucuresti si Iasi.

1.2. Obiect de activitate

Obiectul de activitate al acestei institutii îl reprezinta solutionarea problemelor

colectivitatii locale. Aceasta se realizeaza prin:

- elaborarea si aprobarea bugetelor locale la termenele stabilite;

- stabilirea, încasarea si urmarirea impozitelor si taxelor locale;

- stabilirea si urmarirea modului de prestare a serviciilor publice locale;

- administrarea bunurilor din proprietate publica sau privataangajarea de împrumuturi pe termen scurt, mediu si lung;

- administrarea resurselor financiare;

- elaborarea, aprobarea, modificarea si urmarirea realizarii programelor de dezvoltare;

- asigurarea respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale;

- cooperarea pe plan intern si international.

Primaria Barlad, are ca viziune satisfactia permanenta a clientilor (persoane fizice si juridice), a angajatilor, apreciati ca si colaboratori si a societatii civile, urmarind sa devina un lider regional si national.Misiunea Primarie Barlad consta in oferirea de servicii publice de calitate in domeniul administratiei publice locale. Pentru a duce la indeplinire, cu cat mai mult profesionalism, a obiectului sau de activitate Primaria Barlad urmareste cateva perspective:

- perspectiva clientului - cu obiectivul de a exista permanent in preajma clientului actual si potential, cu perceperea dorintelor, necesitatilor lui si cresterea gradului de responsabilitate; satisfacerea asteptarilor clientilor, referitor la serviciile oferite.

- perspectiva proceselor interne – Primaria Barlad este integrate in cadrul administratiei publice locale si foloseste in permanenta efectul sinergetic, cooperand in acelasi timp in sistem de parteneriat cu clientii sai – personae fizice si juridice , incercand sa obtina avantaje din perspicacitate serviciilor acestora.

- perspectiva financiara – care consta in optimizarea utilizarii resurselor financiare avand la baza taxele si impozitele locale si furnizarea de servicii, clar definite, precum si asigurarea pe termen lung a fondurilor de investitii necesare imbunatatirii acestora.

- perspectiva invatarii – Primaria Barlad a demarat dezvoltarea undei strategii de formare, educare si responsabilizare a personalului municipiului, in idea atragerii permanente spre interesele societatii.

Politica organizatiei este de a stabili si transpune in fapt obiectivele strategice si operationale, cu toata raspunderea si competenta, avand orientarea clara inspre nevoile clientului, punand accentul pe imbunatatirea continua. De fapt, se urmareste:

- rapiditate si concretete in faza decizionala,

- extinderea orizontului cunostintelor pentru solutiile cele mai bune,

- urmarirea responsabilitatii in fazele de executie a proceselor desfasurate.

- rezolvarea tuturor problemelor prin imbunatatirea continua a activitatii in toate domeniile si la toate nivelurile.

Se doreste obtinerea unui echilibru intre asteptarile clientului (calitatea serviciilor), necesitatile colaboratorilor (calitatea organizatiei) si exigentele societatii civile locale, nationale si internationale.

1.3.Organizare si functionare

Aparatul propriu al Primariei Municipiului Barlad este organizat in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 273/ 29 iunie 2006 privind finantele publice locale. Este organizata si functioneaza pe principiile unei institutii publice locale, fiind condusa de primar care are calitatea de ordonator principal de credite bugetare.

Conform dispozitiilor Legii finantelor publice locale nr. 273/2006 “institutiile publice locale” reprezinta o denumire generic ace include comunele, orasele, municipiile, sectoarele municipiului Bucuresti, judetele, municipiul Bucuresti, institutiile si serviciile publice din subordinea acestora, cu personalitate juridica, indifferent de modul de finantare a activitatii acestora.

Din punct de vedere al Finantelor publice, institutiile publice sunt definite prin urmatoarele trasaturi:

- Sunt institutii de drept ale statului, care desfasoara activitate politica sau executiva, reprezentand puterea si administratia d estat in societate:

- Sunt institutii care compun, la nivel central sau local, aparatul puterii si administratiei de stat;

- Sunt institutii de stat care isi desfasoara activitatea in stransa legatura cu bugetul public privin resursele financiare constituite in cadrul acestuia, la nivel central sau local sau prin fonduri speciale, pentru acoperirea cheltuielilor pe destinatii specifice prin clasificatie bugetara.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, institutiiile publice care au competente si responsabilitati in procesul bugetar din Romania sunt:

Preview document

Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 1
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 2
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 3
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 4
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 5
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 6
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 7
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 8
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 9
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 10
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 11
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 12
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 13
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 14
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 15
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 16
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 17
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 18
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 19
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 20
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 21
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 22
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 23
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 24
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 25
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 26
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 27
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 28
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 29
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 30
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 31
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 32
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 33
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 34
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 35
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 36
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 37
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 38
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 39
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 40
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 41
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 42
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 43
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 44
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 45
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 46
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 47
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 48
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 49
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 50
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 51
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 52
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 53
Organizarea gestiunii financiare la o instituție din domeniul adminstratiei publice - Primăria Municipiului Bârlad - Pagina 54

Conținut arhivă zip

  • Organizarea Gestiunii Financiare la o Institutie din Domeniul Adminstratiei Publice - Primaria Municipiului Barlad.doc

Alții au mai descărcat și

Fundamentarea și finanțarea cheltuielilor bugatare la CAS Iași

Cap. 1. Organizare şi funcţionalitate la CAS Iaşi Casa Judeţeană de Sănatate Iaşi este o instituţie publică, cu personalitate juridică, având un...

Organizarea și conducerea gestiunii financiar bugetare la Primăria Iași

CAPITOLUL 1 Organizarea şi funcţionarea Primǎriei Municipiului Iaşi 1.1 Organizarea administraţiei publice locale Termenul administraţiei...

Organizarea și conducerea gestiunii financiare la Primăria Municipiului Vaslui

Cap 1: Organizarea si functionalitatea Primăriei Municipiului Vaslui 1.1 Scurt istoric Orasul Vaslui, în ansamblul teritoriului tării noastre,...

Particularitățile managementului financiar în cadrul instituțiilor

Introducere Economia de piaţă plasează întreprinderea în centrul structurilor concentrice ale activităţii economice. Generatoare de relaţii de...

Fundamentarea Cheltuielilor de Personal la Primăria Huși

Cheltuielile bugetare reprezintă un consum de mijloace materiale sau de muncă, în scopul desfăşurării activităţii şi pentru satisfacerea...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Datoria publică - probleme

Exemplul 1: Se dau urmatoarele date referitoare la datoria publica pe anii 2001 si 2003: Indicatori U.M 2001 2003 Datoria publica totala (DPT =...

Fundamente economice ale investițiilor

2.1 Conţinutul strategiilor şi politica de investiţii Politica de investiţii pe pieţele de capital se concretizează în obiectivele investitorilor...

Ai nevoie de altceva?