Organizarea si Functionarea Liceului Dimitie Negreanu Botosani

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Organizarea si Functionarea Liceului Dimitie Negreanu Botosani.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 54 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gabriel Stefura

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Finante

Extras din document

1.1. Scurt istoric

In contextul dezvoltarii economice a judetului Botosani intre anii 1970-1980, la initiativa Ministerului Industriei Constructiilor de Masini, Ministerului Invatamantului si cu larga colaborare a autoritatilor locale, pe scheletul fostei Scoli nr.6 a luat fiinta in anul 1974 actualul liceul ,,Dimitrie Negreanu” .

Modificari intervenite in timp (denumire, structura, niveluri de pregatire):

AnulDenumireNivel de pregatire

1974 – 1976Liceul de Mecanica BotosaniGimnazial, profesional, liceal

1976 – 1990Liceul industrial Nr. 1 BotosaniProfesional, liceal, postliceal, scoala de maistri

1990 – 2004Liceul Industrial Constructii de Masini BotosaniProfesional, liceal, postliceal, scoala de maistri, ucenici, scoala de arte si meserii

2004 septembrieLiceul ,,Dimitrie Negreanu”Profesional, liceal, postliceal, scoala de maistri, scoala de arte si meserii

Existenta unitatii scolare a fost strans legata de evolutia economica a orasului Botosani dar si a zonei geografice.

Pana in anul 1990, necesitatea completarii fortei de munca pentru intreprinderile botosanene dar si pentru cele din judetele limitrofe (Suceava) sau pentru judete mai indepartate (Constanta, Brasov, Timis) a determinat alegerea formei de scolarizare, nivelului de pregatire (liceal, profesional, sc. maistri), a planurilor de scolarizare, a meseriilor in care au fost pregatiti elevii in colaborare cu autoritatile locale si centrale.

In acelasi timp baza de practica a fost asigurata in colaborare cu intreprinderile din Botosani sau din tara.

Problemele economice cu care s-a confruntat orasul dupa 1990 si-au pus amprenta asupra interesului aratat de agentii economici cu profil mecanic in mentinerea relatiei cu scoala in general.

In continua scadere, interesul comunitatii locale pentru pregatirea fortei de munca in domeniul mecanic a contribuit la o schimbare in ce priveste ponderea profilului tehnologic in ansamblul planurilor de scolarizare de dupa 1990. Modificari importante au survenit dupa 1995, cand aproape s-a egalat numarul de clase de liceu teoretic cu cel al claselor de profil tehnologic, iar in prezent ponderea cea mai mare este detinuta de invatamantul profesional si tehnic..

In contextul reformei invatamantului liceul „Dimitrie Negreanu” s-a angajat in dezvoltarea tuturor formelor de scolarizare propuse de Ministerul Educatiei si Cercetarii, astfel incat structura scolii in anul scolar 2007-2008 cuprinde specializari ca: matematica- informatica, stiinte ale naturii, mecanica, numarul total de elevi fiind de 1074.

Venind in sprijinul comunitatii locale cu scopul asigurarii scolarizarii unui numar cat mai mare de copii , an de an cifra de scolarizare a crescut.

In fiecare an ca alternativa de pregatire liceul „Dimitrie Negreanu” ofera sansa scolarizarii prin invatamantul frecventa redusa.

Liceul dispune de personal didactic format din 53 profesori, 9 maistri instructori si 7 cadre didactice auxiliare, la care se adauga un personal administrativ de 12 salariati.

1.2. Liceul „Dimitrie Negreanu” Botosani. Misiune. Obiective. Activitati.

Liceul ,,Dimitrie Negreanu” isi justifica existenta in actualul context educational si comunitar prin faptul ca toate eforturile umane si materiale se indreapta spre implementarea etapelor reformei in scoala si spre pregatirea fiecarui elev de a-si forma propria personalitate adaptata la nou, la schimbare, de a-si cultiva independenta gandirii si actiunii dar in acelasi timp de a fi legat de ceilalti in incercarea de a realiza ceva mai bun.

Prin toate actiunile sale liceul „Dimitrie Negreanu” va

Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si Functionarea Liceului Dimitie Negreanu Botosani.doc

Alte informatii

Este un studiu monografic realizat la un liceu din Botosani.