Practică Alpha Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 49 în total
Cuvinte : 13623
Mărime: 885.87KB (arhivat)
Publicat de: Anatolie Sima
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. PREZENTAREA UNITĂȚII BANCARE ALPHA BANK 5
  2. 1.1 Alpha Bank România 5
  3. 1.2 Istoric 6
  4. 1.3 Brandul Alpha Bank 7
  5. 1.4 Membrii grupului și structura acționariatului 9
  6. 1.5 Responsabilitate socială 10
  7. 2. SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR 12
  8. 3. DESCHIDEREA ŞI FUNCŢIONAREA CONTURILOR BANCARE 14
  9. 3.1 Generalități 14
  10. 3.2 Conturi disponibile pentru persoanele fizice 16
  11. 3.3 Conturi disponibile pentru persoane juridice 23
  12. 4. OPERAŢIUNI DE CREDITARE BANCARĂ 27
  13. 4.1 Credite pentru persoane fizice 28
  14. 4.2 Credite pentru persoane juridice 36
  15. 5. INSTRUMENTE MODERNE DE PLATĂ 40
  16. 5.1 Tipuri de carduri emise de Alpha Bank 40
  17. 5.2 Internet Banking- Alpha Click 50
  18. 5.3 Servicii atașate- Direct Debit și Standing Order 51
  19. 6. Bibliografie 53

Extras din proiect

Prezentarea unității bancare Alpha Bank

1.1 Alpha Bank România

În anul 1944, unul din cele mai importante grupuri financiare private- ALPHA BANK GROUP, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi un număr mic de investitori greci, puneau bazele Alpha Bank în România, sub denumirea de Banca Bucureşti SA, ca bancă comercială.

La începutul anului 2000, Banca Bucureşti a fost redenumită ALPHA BANK ROMÂNIA pentru a sublinia apartenenţa la Grup. În același an compania acționează ca unic consultant pentru Guvernul României la vânzarea pachetului de acțiuni pe care acesta îl mai deținea la Banca Română pentru Dezvoltare - SocGen, operațiune care a dus la cea mai mare ofertă publică secundară de până atunci pe piața românească de capital.

Ca rezultat al politicii de obținere a controlului total în filiale, Alpha Bank devine în anul 2005 acționar majoritar, deținând 99.43% din acțiunile Alpha Bank România.

Având în prezent peste 2500 de angajaţi, Banca oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice cât şi pentru sectorul de corporate, printr-o largă reţea de sucursale situate în Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară.

Alpha Bank România a înregistrat o dezvoltare puternică şi performanţe foarte bune. Succesul se datorează în principal avantajelor competitive, dintre care enumerăm doar câteva:

• acţionari puternici şi implicaţi

• capital puternic şi un brand cu reputaţie internaţională

• inovaţie şi creativitate

• eficienţă operaţională

• echipă de calitate

• produse variate şi flexibile ce se adresează atât persoanelor fizice cât şi companiilor mici, mijlocii sau corporaţiilor

• un foarte bun Customer Service (răspuns rapid, flexibilitate, politeţe)

1.2 Istoric

În anul 1994 Alpha Bank Group și BERD pun bazele Alpha Bank în România, sub denumirea de Banca București. Este înființată ramura de investiții a Grupului, sub denumirea Bucharest Investment Group Brokerage.

În 1998 sunt înființate compania de leasing a Grupului, denumită în prezent Alpha Leasing România IFN, și compania de consultanță strategică a Grupului, în prezent Alpha Advisory România.

La începutul anului 2000, Banca București este redenumită Alpha Bank România. Bucharest Investment Group Brokerage devine Alpha Finance România.

În anul următor este lansat creditul Alpha 810 Housing, primul credit ipotecar pe o perioadă de 10 ani. Se semnează acordul cu BERD pentru o linie de credit destinată finanțării IMM-urilor. Sunt emise primele carduri AlphaCard Visa Classic și AlphaCard Visa Electron.

În anul 2002 este inaugurat Sediul Central al Alpha Bank România, în Calea Dorobanți, nr. 237B, o clădire modernă, impozantă, ce devine o adevărată emblemă a zonei. ALPHA BANK AE își mărește participația la capitalul băncii din România la 95%, prin achiziționarea acțiunilor deținute de BERD.

Alpha Bank România încheie al doilea acord cu BERD pentru finanțarea IMMurilor, în anul 2003. Sunt introduse în oferta băncii creditele de consum. În numai șase luni de zile, peste 50.000 persoane beneficiază de acest produs.

În anul 2004, rețeaua de unități Alpha Bank România se extinde, ajungând la 19 unități.

În 2005 ALPHA BANK AE devine acționar majoritar, deținând 99.43% din acțiunile Alpha Bank România. Este lansat Alpha Click, serviciul de Internet Banking pentru persoane fizice si juridice.

Este lansată Alpha Insurance Brokers, compania specializată în asigurări generale și de viață, în anul 2006.

În anul 2007 Alpha Bank Group organizează la București "Capital Markets Day", evenimentul pentru investitori ținut pentru prima oară în afara Greciei. Este lansat Alpha Club, primul program de fidelizare a clienților bancari din România. Alpha Bank începe să ofere Alpha Dreams, Planul de economisire pentru copii. În luna octombrie rețeaua Alpha Bank România ajunge la 100 de unități.

Este lansat în 2008 contul cu facilități de depozit Alpha Premier. Alpha Bank aduce Sports Panorama în România, promovând sportul și spiritul olimpic. Trei noi produse sunt puse la dispoziția IMMurilor: creditul AlphaIMMdecide, contul AlphaIMMpremier și cardul AlphaIMMbusiness. Sunt lansate noile carduri AlphaCard Visa Gold și Alpha MasterCard Credit. Rețeaua Alpha Bank România ajunge la 200 de unități.

În 2009 Alpha Bank România începe distribuția a opt fonduri mutuale administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. Banca începe să ofere serviciul de acceptare a plăților cu card la comercianți prin intermediul POS-ului. Este lansat Alpha Administrator, primul produs din România dedicat Asociațiilor de Proprietari. Este lansat depozitul aniversar Alpha Anniversary, cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în România.

În anul 2010 sunt lansate două produse inovatoare: depozitul Alpha Tax Protect și pachetul Alpha IMMturism dedicat companiilor din turism. Banca oferă clienților opțiunea de plată în rate cu dobânda zero, prin intermediul cardurilor de credit. Este lansată platforma Alpha Green dedicată proiectelor CSR de mediu. Alpha Bank sprijină campania "Grădina Botanică - 150 de ani".

În următorul an, sera veche de la Grădina Botanică din București este redeschisă publicului după 35 de ani, fiind reabilitată cu sprijinul Alpha Bank.

În anul 2012 - Alpha Bank lansează noul serviciu Alpha e-statements, care permite vizualizarea online, în orice moment și de oriunde, a extraselor de cont și card de credit.

1.3 Brandul Alpha Bank

Alpha Bank își promovează următorul mesaj:,,Credem în evoluţie. Suntem optimişti. Vrem ca oamenii să ajungă oricât de departe îşi propun şi suntem aici pentru a face ca aceste lucruri să se întâmple.

Chiar dacă, aparent, lucrăm doar cu cifre şi bani, ancoraţi fiind în raţional, munca noastră înseamnă şi să fim un catalizator pentru cei care îşi doresc să evolueze. Ne dorim să mergem mai departe, împreună cu ei.”

,, Totul porneşte de la fixarea unui scop. Îl atingem şi apoi ne dorim mai mult. Pentru ca tu să poţi merge mai departe, creăm drumuri care nu existau. Pentru ca tu sa nu te opreşti niciodată, distrugem limite ce păreau de nedepăşit. Evoluăm. Împreună cu tine.”

Preview document

Practică Alpha Bank - Pagina 1
Practică Alpha Bank - Pagina 2
Practică Alpha Bank - Pagina 3
Practică Alpha Bank - Pagina 4
Practică Alpha Bank - Pagina 5
Practică Alpha Bank - Pagina 6
Practică Alpha Bank - Pagina 7
Practică Alpha Bank - Pagina 8
Practică Alpha Bank - Pagina 9
Practică Alpha Bank - Pagina 10
Practică Alpha Bank - Pagina 11
Practică Alpha Bank - Pagina 12
Practică Alpha Bank - Pagina 13
Practică Alpha Bank - Pagina 14
Practică Alpha Bank - Pagina 15
Practică Alpha Bank - Pagina 16
Practică Alpha Bank - Pagina 17
Practică Alpha Bank - Pagina 18
Practică Alpha Bank - Pagina 19
Practică Alpha Bank - Pagina 20
Practică Alpha Bank - Pagina 21
Practică Alpha Bank - Pagina 22
Practică Alpha Bank - Pagina 23
Practică Alpha Bank - Pagina 24
Practică Alpha Bank - Pagina 25
Practică Alpha Bank - Pagina 26
Practică Alpha Bank - Pagina 27
Practică Alpha Bank - Pagina 28
Practică Alpha Bank - Pagina 29
Practică Alpha Bank - Pagina 30
Practică Alpha Bank - Pagina 31
Practică Alpha Bank - Pagina 32
Practică Alpha Bank - Pagina 33
Practică Alpha Bank - Pagina 34
Practică Alpha Bank - Pagina 35
Practică Alpha Bank - Pagina 36
Practică Alpha Bank - Pagina 37
Practică Alpha Bank - Pagina 38
Practică Alpha Bank - Pagina 39
Practică Alpha Bank - Pagina 40
Practică Alpha Bank - Pagina 41
Practică Alpha Bank - Pagina 42
Practică Alpha Bank - Pagina 43
Practică Alpha Bank - Pagina 44
Practică Alpha Bank - Pagina 45
Practică Alpha Bank - Pagina 46
Practică Alpha Bank - Pagina 47
Practică Alpha Bank - Pagina 48
Practică Alpha Bank - Pagina 49

Conținut arhivă zip

  • Practica Alpha Bank.docx

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Dobânda Bancară și Managementul Dobânzii

I N T R O D U C E R E Băncile au evoluat o dată cu societatea umană, din antichitate până în epoca modernă. Răspândirea comerţului a determinat...

Caiet de practică - Alpha Bank

CAPITOLUL I PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE Alpha Bank a fost fondată în 1879 de către John F. Costopoulos, care a înfiinţat o societate...

Caiet practică Alpha Bank

CAPITOLUL I PREZENTAREA SOCIETĂȚII BANCARE Alpha Bank a fost fondata in 1879 de catre John F. Costopoulos, care a infiintat o societate...

Proiect practică de specialitate Alpha Bank

Impreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ȋn anul 1994, societatea bancară Alpha Bank Group puneau bazele Alpha Bank...

Elementele esențiale ale tehnicilor bancare practicate de băncile comerciale românești - Sucursala Alpha Bank Iași

Introducere În prezentul proiect ne-am propus să descriem activitatea de practică pe care am susținut-o timp de 8 săptămâni în cadrul sucursalei...

Practică - Alpha Bank

1.PREZENTAREA DE ANSAMBLU A 1.1 Profilul de activitate,statutul juridic,dimensiune si complexitatea activitatii Alpha Bank S.A este o societeate...

Practică Alpha Bank

1.1 Prezentarea societăţii bancare Alpha Bank Logo-ul băncii îşi are originea în istoria antică a Greciei, aşa cum reiese de pereversul unei...

Proiect de practică Alpha Bank

Scurt istoric Alpha Bank a fost fondată în 1879 de către John F. Costopoulos, prin înfiinţarea unei societăţi comerciale de mici dimensiuni în...

Ai nevoie de altceva?