Practica Alpha Bank

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica Alpha Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 49 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

1. PREZENTAREA UNITĂȚII BANCARE ALPHA BANK 5
1.1 Alpha Bank România 5
1.2 Istoric 6
1.3 Brandul Alpha Bank 7
1.4 Membrii grupului și structura acționariatului 9
1.5 Responsabilitate socială 10
2. SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR 12
3. DESCHIDEREA ŞI FUNCŢIONAREA CONTURILOR BANCARE 14
3.1 Generalități 14
3.2 Conturi disponibile pentru persoanele fizice 16
3.3 Conturi disponibile pentru persoane juridice 23
4. OPERAŢIUNI DE CREDITARE BANCARĂ 27
4.1 Credite pentru persoane fizice 28
4.2 Credite pentru persoane juridice 36
5. INSTRUMENTE MODERNE DE PLATĂ 40
5.1 Tipuri de carduri emise de Alpha Bank 40
5.2 Internet Banking- Alpha Click 50
5.3 Servicii atașate- Direct Debit și Standing Order 51
6. Bibliografie 53

Extras din document

Prezentarea unității bancare Alpha Bank

1.1 Alpha Bank România

În anul 1944, unul din cele mai importante grupuri financiare private- ALPHA BANK GROUP, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi un număr mic de investitori greci, puneau bazele Alpha Bank în România, sub denumirea de Banca Bucureşti SA, ca bancă comercială.

La începutul anului 2000, Banca Bucureşti a fost redenumită ALPHA BANK ROMÂNIA pentru a sublinia apartenenţa la Grup. În același an compania acționează ca unic consultant pentru Guvernul României la vânzarea pachetului de acțiuni pe care acesta îl mai deținea la Banca Română pentru Dezvoltare - SocGen, operațiune care a dus la cea mai mare ofertă publică secundară de până atunci pe piața românească de capital.

Ca rezultat al politicii de obținere a controlului total în filiale, Alpha Bank devine în anul 2005 acționar majoritar, deținând 99.43% din acțiunile Alpha Bank România.

Având în prezent peste 2500 de angajaţi, Banca oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice cât şi pentru sectorul de corporate, printr-o largă reţea de sucursale situate în Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară.

Alpha Bank România a înregistrat o dezvoltare puternică şi performanţe foarte bune. Succesul se datorează în principal avantajelor competitive, dintre care enumerăm doar câteva:

• acţionari puternici şi implicaţi

• capital puternic şi un brand cu reputaţie internaţională

• inovaţie şi creativitate

• eficienţă operaţională

• echipă de calitate

• produse variate şi flexibile ce se adresează atât persoanelor fizice cât şi companiilor mici, mijlocii sau corporaţiilor

• un foarte bun Customer Service (răspuns rapid, flexibilitate, politeţe)

1.2 Istoric

În anul 1994 Alpha Bank Group și BERD pun bazele Alpha Bank în România, sub denumirea de Banca București. Este înființată ramura de investiții a Grupului, sub denumirea Bucharest Investment Group Brokerage.

În 1998 sunt înființate compania de leasing a Grupului, denumită în prezent Alpha Leasing România IFN, și compania de consultanță strategică a Grupului, în prezent Alpha Advisory România.

La începutul anului 2000, Banca București este redenumită Alpha Bank România. Bucharest Investment Group Brokerage devine Alpha Finance România.

În anul următor este lansat creditul Alpha 810 Housing, primul credit ipotecar pe o perioadă de 10 ani. Se semnează acordul cu BERD pentru o linie de credit destinată finanțării IMM-urilor. Sunt emise primele carduri AlphaCard Visa Classic și AlphaCard Visa Electron.

În anul 2002 este inaugurat Sediul Central al Alpha Bank România, în Calea Dorobanți, nr. 237B, o clădire modernă, impozantă, ce devine o adevărată emblemă a zonei. ALPHA BANK AE își mărește participația la capitalul băncii din România la 95%, prin achiziționarea acțiunilor deținute de BERD.

Alpha Bank România încheie al doilea acord cu BERD pentru finanțarea IMMurilor, în anul 2003. Sunt introduse în oferta băncii creditele de consum. În numai șase luni de zile, peste 50.000 persoane beneficiază de acest produs.

În anul 2004, rețeaua de unități Alpha Bank România se extinde, ajungând la 19 unități.

În 2005 ALPHA BANK AE devine acționar majoritar, deținând 99.43% din acțiunile Alpha Bank România. Este lansat Alpha Click, serviciul de Internet Banking pentru persoane fizice si juridice.

Este lansată Alpha Insurance Brokers, compania specializată în asigurări generale și de viață, în anul 2006.

În anul 2007 Alpha Bank Group organizează la București "Capital Markets Day", evenimentul pentru investitori ținut pentru prima oară în afara Greciei. Este lansat Alpha Club, primul program de fidelizare a clienților bancari din România. Alpha Bank începe să ofere Alpha Dreams, Planul de economisire pentru copii. În luna octombrie rețeaua Alpha Bank România ajunge la 100 de unități.

Este lansat în 2008 contul cu facilități de depozit Alpha Premier. Alpha Bank aduce Sports Panorama în România, promovând sportul și spiritul olimpic. Trei noi produse sunt puse la dispoziția IMMurilor: creditul AlphaIMMdecide, contul AlphaIMMpremier și cardul AlphaIMMbusiness. Sunt lansate noile carduri AlphaCard Visa Gold și Alpha MasterCard Credit. Rețeaua Alpha Bank România ajunge la 200 de unități.

În 2009 Alpha Bank România începe distribuția a opt fonduri mutuale administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. Banca începe să ofere serviciul de acceptare a plăților cu card la comercianți prin intermediul POS-ului. Este lansat Alpha Administrator, primul produs din România dedicat Asociațiilor de Proprietari. Este lansat depozitul aniversar Alpha Anniversary, cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în România.

În anul 2010 sunt lansate două produse inovatoare: depozitul Alpha Tax Protect și pachetul Alpha IMMturism dedicat companiilor din turism. Banca oferă clienților opțiunea de plată în rate cu dobânda zero, prin intermediul cardurilor de credit. Este lansată platforma Alpha Green dedicată proiectelor CSR de mediu. Alpha Bank sprijină campania "Grădina Botanică - 150 de ani".

În următorul an, sera veche de la Grădina Botanică din București este redeschisă publicului după 35 de ani, fiind reabilitată cu sprijinul Alpha Bank.

În anul 2012 - Alpha Bank lansează noul serviciu Alpha e-statements, care permite vizualizarea online, în orice moment și de oriunde, a extraselor de cont și card de credit.

1.3 Brandul Alpha Bank

Alpha Bank își promovează următorul mesaj:,,Credem în evoluţie. Suntem optimişti. Vrem ca oamenii să ajungă oricât de departe îşi propun şi suntem aici pentru a face ca aceste lucruri să se întâmple.

Chiar dacă, aparent, lucrăm doar cu cifre şi bani, ancoraţi fiind în raţional, munca noastră înseamnă şi să fim un catalizator pentru cei care îşi doresc să evolueze. Ne dorim să mergem mai departe, împreună cu ei.”

,, Totul porneşte de la fixarea unui scop. Îl atingem şi apoi ne dorim mai mult. Pentru ca tu să poţi merge mai departe, creăm drumuri care nu existau. Pentru ca tu sa nu te opreşti niciodată, distrugem limite ce păreau de nedepăşit. Evoluăm. Împreună cu tine.”

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Alpha Bank.docx