Practica Alpha Bank

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica Alpha Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 45 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

1.Descrierea băncii 3
1.1Brandul Alpha Bank 3
1.2 Scurt istoric 3
1.3 Organigrama generală a băncii 5
2.Sistemul informațional bancar 11
3.Deschiderea și funcționarea conturilor bancare 14
3.1Deschidera unui cont bancar 15
3.2 Funcționarea conturilor bancare 19
4. Decontări fără numerar 28
4.1Ordinul de plată 28
4.2Cecul 29
4.3 Biletul la ordin 29
4.4Cardul 30
5.Operațiuni de creditare bancară 33
5.1Credite persoane fizice 34
5.2Credite persoane juridice 41
Concluzii 44
Bibliografie 45

Extras din document

1.Descrierea băncii

1.1Brandul Alpha Bank

Totul porneşte de la fixarea unui scop. Îl atingem şi apoi ne dorim mai mult. Pentru că tu să poţi merge mai departe, creăm drumuri care nu existau. Pentru că tu să nu te opreşti niciodată, distrugem limite ce păreau de nedepăşit. Evoluam. Împreună cu clienții.

Valorile brandului:

Evoluţie prin flexibilitate.Fiecare om e diferit. Fiecare client are aspiraţii diferite, abordări diferite, o viaţă diferită şi o personalitate care îl diferenţiază de ceilalţi. De aici, atitudinea noastră flexibila fata de fiecare client în parte. În esenţă, flexibilitatea este primul pas spre autoperfecţionare. Este pasul spreevoluţie.

Evoluţie prin inovaţie. Gândim revoluţionar. Chiar şi atunci când suntem pe un drum bătătorit, îndrăznim săredescoperim noutatea şi valoarea. Nu încetăm să căutăm soluţii mai bune.

Evoluţie prin inteligenţă. În universul nostru, al serviciilor financiare, suntem atenţi la tot ceea ce ne înconjoară şiaceasta ne permite să intuim ce urmează. Astfel, suntem capabili să oferim soluţii ce-i poartă pe clienţii noştri cu un pas înaintea tuturor. Împreună, evoluăm.

Evoluţie prin onestitate. Suntem transparenţi şi direcţi. Noi credem că într-un parteneriat nu trebuie să existe secrete.Credem în efortul comun pentru a găsi cea mai bună soluţie. Pentru noi, să le oferim clienţilor noştri servicii financiare înseamnă să evoluăm împreună.

Evoluţie prin siguranţă. Resursele şi experienţa ne permit să ne înţelegem mai bine clienţii. Calitatea serviciilor noastre înseamnă confortul şi siguranţa fiecăruia în relaţia cu banca. Acestea sunt bazele oricărei evoluţii.

1.2 Scurt istoric

În anul 1879, John F. Costopoulos înființează o societate comercială de mici dimensiuni în orașul Kalamata. În 1918 departamentul de banking al firmei "J.F. Costopoulos" a fost denumit "Bank of Kalamata".În 1924 Banca şi-a mutat sediul la Atena şi denumirea acesteia a fost schimbată în "Banque de Credit Commercial Hellenique".În 1947 denumirea a fost schimbată în "Commercial Credit Bank" iar în 1972 în "Credit Bank". În martie 1994 noua denumire a fost cea de "Alpha Credit Bank". În 1999 banca a achiziţionat 51% din acţiunile Băncii Ioniene.

La 11 aprilie 2000 fuziunea Băncii Ioniene a fost aprobată prin absorbţie de către Alpha Credit Bank. Denumirea noii bănci, rezultată în urma fuziunii, este Alpha Bank

Anul 1994 reprezintă începutul grupului Alpha Bank România, când unul dintre cele mai importante grupuri financiare private elene - Alpha Bank Group, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD ) și un număr mic de investitori puneau bazele Alpha Bank în Romania, sub denumirea de Banca București. A fost prima investiție bancară străină într-un mediu economic care nu era prea bine definit la acel moment, marcat de evoluții imprevizibile și momente de declin economic. Totuși grecii și-au asumat acest risc și nu au stat pe gânduri.

Grupul Alpha Bank avea o experiență de peste 115 ani de servicii bancare și abilități de a gândi strategii noi, capabile să funcționeze chiar și în momente de declin. Acestă experiență și-a spus cuvântul, asfel că în acest moment Alpha Bank România se bucură de o activitate care a durat 20 de ani și încă se menține. Totuți acești 20 de ani au fost marcați de mai multe schimbări, asfel că la începutul anului 2000, Banca București a fost redenumită Alpha Bank România pentru a sublinia apartenenta la Grup. Ca rezultat al politicii de obținere a controlului total în filiale, Alpha Bank devine în anul 2005 acționar majoritar, deținând 99.43% din acțiunile Alpha Bank Romania. Având în prezent peste 2500 de angajați, Banca oferă o gamă largă de servicii și produse atât pentru segmentul de piață dedicat persoanelor fizice cât și pentru sectorul de corporate, printr-o largă rețea de sucursale situate în București și alte orașe mari din țară.

ALPHA BANK ROMANIA a înregistrat o dezvoltare puternică și performanțe foarte bune. Succesul se datorează în principal avantajelor competitive, dintre care enumerăm doar câteva:

• acționari puternici și implicați

• capital puternic și un brand cu reputație internațională

• inovație și creativitate

• eficiență operațională

• echipă de calitate

• produse variate și flexibile ce se adresează atât persoanelor fizice cât și companiilor mici, mijlocii sau corporațiilor

• un foarte bun Customer Service (răspuns rapid, flexibilitate, politețe)

Alpha Bank deține un capital social în valoare de 958.811.443,20RON

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Alpha Bank.docx

Bibliografie

Turliuc Vasile, Cocriș Vasile, Monedă și credit, Editura Junimea, Iași, 2011
Căpraru Bogdan, Activitatea bancară. Sisteme , operațiuni și practici, Editura C.H.Beck
https://www.alphabank.ro/
http://www.zf.ro/
http://www.bnr.ro/apage.aspx?pid=404&actId=91303