Practica Banca Romaneasca

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica Banca Romaneasca.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. Univ. Dr. Enciu Adrian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

Introducere .3
I DESCRIEREA BĂNCII ..4
1.1 Scurt istoric 4
1.2 Organizarea structurii de conducere și structura organizatorică a Băncii Românești ...5
1.3 Guvernanța Corporatistă 6
1.4 Reglementări și principii ...6
II PRODUSELE BĂNCII PENTRU PERSOANELE FIZICE .9
2.1 Internet Banking 9
2.2 Pachete de cont 11
2.3 Produse de economisire ...12
2.4 Carduri .14
2.5 Credite .16
2.6 Bancassurance ..17
III ANALIZA SWOT ..19
IV EVALUAREA STAGIULUI .20
Concluzii ...21
Bibliografie ...22

Extras din document

Introducere

Obiectivul principal al practicii îl constituie dezvoltarea aptitudinilor de muncă necesare ale studenților sau masteranzilor, cu scopul creșterii șanselor de ocupare și integrării cu succes a acestora pe piața muncii. Efectul pozitiv pe termen lung este dat de dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale persoanelor aflate în procesul de tranziție de la școală la viața activă, ce duce în mod direct la îmbunătățirea inserției studenților pe piață muncii. Astfel, facilitarea inserției tinerilor absolvenți pe piața muncii și creșterea gradului de ocupare a acestora datorită noilor competențe dobândite, contribuie la dezvoltarea unei forțe de muncă productive.

Importanța și desfasurarea unui stagiu de practică constă în însușirea și dezvoltarea unor abilități profesionale aplicate, precum munca în echipă sau managementul de proiect, șansa de a câștiga experiența profesională reală, experiente necesare pentru inceputul unei cariere în domeniul în care s-au realizat studiile.

Programele de practică oferite de firme și organizații neguvernamentale reprezintă o metodă foarte eficientă de a câștiga experiență și de a îmbunătăți curriculumul vitae. În cadrul practicii stagiarii au parte de interacțiune cu profesioniști în domeniu, au posibilitatea de a participa la training -uri și sesiuni de formare teoretică și practică, au ocazia de a lucra în cadrul unor echipe competitive si invata, de asemenea sa lucreze orientat către rezultate.

Am ales să efectuez acest stagiu de practică într-o unitate bancară, deoarece consider că este modul ideal de a-mi începe cariera în domeniul bancar, valorificand astfel studiile pe care le-am urrmat în domeniu.

Prin intermediul stagiului de practică realizat la Banca Românească mi-o oferit oportunitatea de a mă familiariza cu specificul și cultură unei organizații multinaționale și de a cunoaște fluxul de activități din cadrul unei unități bancare, asistând la desfășurarea activităților zilnice.

Timp de 280 de ore practică am lucrat într-o sucursala a Băncii Românești, unde am avut ocazia de a pune în practică informațiile teoretice învățate pe parcursul facultății și a masterului.

Consider că experiența din cadrul stagiului de practică m-a ajutat să descopăr ce abilități am și să fiu mai încrezătoare în forțele proprii.

I DESCRIEREA BĂNCII

1.1. Scurt istoric al Băncii Românească

Banca Românească a fost înființată în anul 1992 că bancă comercială universală, în totalitate cu capital privat, lărgindu-și treptat gama de produse și servicii, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor partenerilor săi de afaceri.

Începând cu septembrie 1996, banca a devenit primul agent Western Union din România. Pentru prima dată în România, o bancă a fost implicată în servicii de transfer electronic de bani în toată lumea. În 1996, banca oferea aceste servicii prin 6 locații, acum fiind oferite prin 179 de locații în toată țara.

Conducerea pe baze prudențiale este evidențiată de inițiativa conducerii băncii de a încheia polițe de asigurare pe piața londoneză de asigurări, sub egida grupului Lloyd's, începând cu anul 1997. În consecință, Banca Românească a fost prima bancă românească asigurată împotriva riscurilor de fraudă, erori și omisiuni.

În 1999, Fondul Româno-American de Investiții a preluat pachetul majoritar, Banca stabilind parteneriate cu instituțiile financiare internaționale, ceea ce i-a permis susținerea întreprinderilor mici și mijlocii românești.

În octombrie 2003, Național Bank of Greece a achiziționat de la Fondul Româno-American de Investiții 81.65% din capitalul social al Băncii Românești, devenind astfel acționar majoritar. Includerea băncii în Grupul NBG a reprezentat una dintre cele mai semnificative etape din istoria Băncii Românești și o garanție pentru o poziție importantă pe piață și pentru o dezvoltare strategică pe termen lung a acesteia.

Banca Românească și-a îmbunătățit constant gama de produse și servicii în vederea dezvoltării activității, atragerii de noi clienți dar și loializării celor existenți prin campanii de promovare și produse competitive.

În vederea creșterii bazei de clienți, Banca Românească a implementat un program de dezvoltare a rețelei astfel încât, în prezent, operează o rețea formată din 106 unități teritoriale și 5 centre de afaceri, oferind servicii de calitate clienților săi.

Politica băncii este de a-și dezvolta canalele de distribuție a serviciilor și produselor și de a-și îmbunătăți permanent activitatea, mențînând în același timp o abordare prudentă din punct de vedere al riscului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Banca Romaneasca.docx

Bibliografie

Date din Procedura de lucru a Băncii Românesti
https://www.banca-romaneasca.ro/en/
http://www.creeaza.com/afaceri/economie/finante-banci/