Practică BRD

Proiect
8.8/10 (4 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 13336
Mărime: 67.29KB (arhivat)
Publicat de: Georgiana D.
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. 1.Consideratii generale. Statutul B.R.D. S.A.2
  2. 2.Principii generale si reglementari privind activitatea de creditare.2
  3. 3.Norme BNR nr. 3/1994 privind clasificare creditelor si constituirea provizioanelor specifice de risc.3
  4. 4.Cunoasterea clientilor.5
  5. 5.Analiza bonitatii clientului.6
  6. 6.Criterii de clasificare a creditelor.8
  7. 7.Prezentarea BRD.9
  8. 8.Produse si servicii oferite de BRD.10
  9. 9.Credite acordate persoanelor fizice salariati ai agentilor economici, clienti ai B.R.D.20
  10. 10.Exemplu practic privind creditele acordate persoanelor fizice.26

Extras din proiect

1.Consideratii generale. Statutul B.R.D. S.A.

Obiectul de activitate al bancii îl constituie atragerea de fonduri banesti în lei si în valuta de la persoane juridice si fizice, din tara si strainatate, sub forma de depozite sau instrumente nenegociabile platibile la vedere sau la termen, acordarea de credite pe tremen scurt, mediu si lung, precum si efectuarea altor operatiuni si servicii bancare.

Banca efectueaza operatiuni bancare si financiare în tara si strainatate, în lei si valuta, pentru contul sau, al clientilor bancii, persoane fizice si juridice, în numele unor institutii sau în colaborare cu acestea, astfel:

- Acorda agentilor economici si persoanelor fizice credite pe termen scurt pe durate ce nu depasesc 12 luni, credite pe termen mediu cu rambursare pâna la 5 ani si credite pe termen lung, cu rambursare de peste 5 ani.

- Participa la consortii de garantii si la credite consortiale interne si internationale.

Creditele se acorda de banca pe baza contractului de împrumut care are valoare de înscris autentic si constituie titlul executoriu.

Banca primeste de la clientii sai bilanturile contabile si contul de profit si pierdere, situatia angajamentelor de plata si orice alte angajamente, alte conformatii si date referitoare la lichiditatea, solvabilitatea si rentabilitatea acestora. De asemenea, banaca are dreptul sa verifice situtia economica si financiara a clientului, de la acordarea creditului si pâna la rambursarea integrala a acestuia.

În afara de dezbaterea altor probleme înscrise la ordinea de zi. Adunarea Generala este obligata sa aprobe, la propunerea Consiliului de Administratie, acoperirea creditelor care nu mai pot fi recuperate de la debitori.

Consiuliul de Administratie are urmatoarele atributii:

- aproba stategia bancii cu privire la credite, atragerea de resurse, utilizarea acestora, nivelul dobânzilor, comisioanelor, taxelor, marjelor si alte speze bancare.

- aproba facilitati de credite clientilor si împrumuturi care, cumulat, depasesc pentru un singur client peste 10 % din capitalul social varsat plus rezervele, dar nu mai mult de nivelul autorizat de lege.

- poate delega competente de aprobare unui Comitet de Credit si Risc format din directori executivi si specialisti din cadrul bancii.

2.Principii generale si reglementari privind activitatea de creditare

B.R.D. S.A., prin unitatile sale acorda credite pe termen scurt pe durate ce nu depasesc 12 luni, credite pe termen mediu cu rambursare pâna la 5 ani si credite pe termen lung, cu rambursare de peste 5 ani. Pot benficia de credite persoanele juridice si fizice care au deschise conturi la unitatile bancii.

Sucursalele, filialele, si agentiile pot acorda credite clientilor care au sediul social sau domiciliul, dupa caz, pe raza teritoriala a judetului în care unitatea bancii îsi desfasoara activitatea, sau în localitatile cele mai apropiate din judetele limitrofe în care nu exista unitati ale B.R.D.

Banca verifica împrumutatii de la acordarea creditului si pâna la rambursarea integrala a acestuia. Ca urmare, activitatea de creditare implica in permanenta analize privind situatia patrimoniala, rezultatul economico  financiar, capacitatea manageriala, credibilitatea fiecarui client si alte elemente care sa permita evaluarea potentialului economic si financiar prezent si în perspectiva.

Creditele solicitate, indiferent de valoare si durata se acorda cu destinatii precise pe baza de contracte din care sa rezulte clar toti termenii si toate conditiile si daca solicitantii prezinta credibilitate pentru rambursarea creditului si a dobânzilor la termnele stabilite.

La creditele acordate, banca percepe dobânzi si comisioane ale caror nivele se stabilesc de Consiliul de Administratie sau Comitetul de Directie, dupa caz.

Cererile de credite, indifrent de competenta de aprobare, se analizeaza si se însusesc de unitatile bancii, pe baza documentelor prezentate de solicitanti. Creditele se aproba potrivit competentelor stabilite de Consiliul de Administratie.

Volumul creditelor, destinatia, duratele de creditare, garantiile necesare, dobânzile, conditiile de rambursare a creditelor, precum si alte clauze se stabilesc prin contractele de credit încheiate pe baza negocierii directe între banca si clientul sau. Volumul total al angajamentelor bancii (credite si scrisori de garantie) fata de un singur client (debitor) nu poate depasi 20 % din fondurile proprii ale bancii.

Dupa aprobare, creditele se pun la dispozitia clientilor în conditiile negociate prin contractele de credit încheiate, înregistrând concomitent angajamentul în evidenta extrabilantiera a bancii, la data, pe durata si valoarea prevazuta în contract. Pe masura utilizarii creditului se diminueaza angajamentul din evidenta extrabilantiera si se urmareste derularea acestuia, pâna la rambursare.

Pentru a putea urmari destinatia creditului el nu se elibereaza în numerar decât în cazuri foarte bine justificate cu aprobarea conducerii unitatii bancii.

Banca verifica la toti clientii utilizarea creditelor potrivit destinatiei, existenta garantiilor si respectarea celorlalte clauze din contractele de credite.

Dupa aprobarea unui credit, banca nu poate anula sau reduce cuantumul acestuia decât în cazuri justificate, determinate de constatarea furnizarii de catre client a unor date nereale si numai dupa expirarea unui termen de preaviz de minim 5 zile calendaristice, care va fi comunicat în scris acestuia. Banca poate întrerupe imediat, fara preaviz, utilizarea de catre client a unui credit aprobat, în cazul în care acesta a încalcat conditiile contractului de credit sau în cazul în care situatia economica si financiara a acestuia nu ami asigura conditii de garantii si rambursare.

3.Norme BNR nr. 3/1994 privind clasificarea creditelor si constituirea provizioanelor specifice de risc

BNR emite prezentele norme:

1.Societatile bancare sunt obligate ca, în scopul protejarii depozitelor persoanelor juridice si fizice, sa limiteze riscul de credit si sa depuna toate eforturile pentru a-si încasa debitorii.

2.În scopul determinarii riscului de credit si limitarii acestuia, societatile bancare trebuie sa-si clasifice creditele acordate în una din urmatoarele 5 categorii:

- standard;

- în observatie;

- substandard;

- îndoielnic;

- pierdere.

3. Clasificarea creditelor se va face tinând cont de evaluarea performantelor financiare ale clientilor si de capacitatea acestora de a-si onora datoria la scadenta

Preview document

Practică BRD - Pagina 1
Practică BRD - Pagina 2
Practică BRD - Pagina 3
Practică BRD - Pagina 4
Practică BRD - Pagina 5
Practică BRD - Pagina 6
Practică BRD - Pagina 7
Practică BRD - Pagina 8
Practică BRD - Pagina 9
Practică BRD - Pagina 10
Practică BRD - Pagina 11
Practică BRD - Pagina 12
Practică BRD - Pagina 13
Practică BRD - Pagina 14
Practică BRD - Pagina 15
Practică BRD - Pagina 16
Practică BRD - Pagina 17
Practică BRD - Pagina 18
Practică BRD - Pagina 19
Practică BRD - Pagina 20
Practică BRD - Pagina 21
Practică BRD - Pagina 22
Practică BRD - Pagina 23
Practică BRD - Pagina 24
Practică BRD - Pagina 25
Practică BRD - Pagina 26
Practică BRD - Pagina 27
Practică BRD - Pagina 28
Practică BRD - Pagina 29
Practică BRD - Pagina 30
Practică BRD - Pagina 31
Practică BRD - Pagina 32
Practică BRD - Pagina 33
Practică BRD - Pagina 34
Practică BRD - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Practica BRD.DOC

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Practică BRD

1. Rezumat executiv Prin acest proiect am urmărit valorificarea cunoştintelor acumulate pană acum şi transpunerea lor din sfera abordării...

Proiect de practică - BRD Groupe Societe Generale

Motivaţie: Criteriile în baza cărora am ales să efectuez stagiul de practica la Banca Româna pentru Dezvoltare BRD - Groupe Société Générale au...

Proiect practică - BRD Group Societe Generale

Responsabilitate Sociala BRD este un actor comunitar important, desfasurând deja de mai multi ani actiuni sustinute în materie de mecenat...

Practică BRD

Rezumat introductiv În acest proiect ne propunem sa realizam o prezentare cât mai completa si corecta a situatiei societatii BRD Groupe Société...

Proiect practică BRD Botoșani

Introducere Stagiul de practică l-am efectuat în unitatea BRD- Groupe Societe Generale S.A. Agenţia Gheorghe Avramescu Botoşani. Criteriile în...

Practică BRD

Capitolul 1 Sistemul informaţional bancar Beneficiind de o tehnologie avansată pentru tranzacţiile de arbitraj valutar oferită de REUTERS...

Practică - BRD - Groupe Societe Generale

Termeni-cheie Bancă de investiții - instituție bancară a cărei activitate principală este, pe lângă acordarea creditelor, gestionarea...

Raport de practică BRD

1. Rezumat Executiv Am ales sa faca practica bancara la BRD intrucat, in cautarea de firme internationale, am ramas degamagita, firmele refuzand...

Ai nevoie de altceva?