Practica de Specialitate - Banc Post

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica de Specialitate - Banc Post.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 94 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

I. PREZENTAREA SOCIETATII BANCARE
1.1 PREZENTARE GENERALA
1.2 ACTIONARII
1.3. PRINCIPALELE FUNCTII, ACTIVITATII SI OPERATIUNI BANCARE DESFASURATE
1.4. CADRUL LEGISLATIV GENERAL SI SPECIFIC
1.5. ORGANISME DE CONTROL SI REGLEMENTARE
1.6.REGLEMENATARI PRIVIND ACTIONARIATUL BANCII
1.7.LIMITE SI RESTRICTII IMPUSE ACTIVITATII BANCARE
II. ORGANIZAREA SOCIETATII BANCARE..SISTEMUL INFORMATIONAL BANCAR
2.1 SISTEMUL INFORMATIONAL BANCAR
2.2.ORGANIGRAMA GENERALA A BANCII
2.3. ORGANIGRAMA AGENTIEI NICOLAE GRIGORESCU BUCURESTI
III. CONTURILE BANCARE
3.1. PROCEDURI PENTRU DESCHIDEREA CONTURILOR BANCARE
3.2. CONTURI CURENTE PENTRU DISPONIBILITATI BANESTI
3.2.1. CONTURI CURENTE PERSOANE FIZICE
3.2.2. CONTUL CURENT DINAMIC
3.2.3. CONTURI CURENTE PERSOANE JURIDICE
3.3. CONTURI DE DEPOZIT LA VEDERE SAU LA TERMEN
3.3.1. DEPOZITUL Super 90 in RON
DEPOZITUL Super 90 in EUR SI USD
3.3.2. CONTUL DE ECONOMII
3.3.3. DEPOZITUL START
3.3.4. MEGA CONTUL DE ECONOMII IN EUR
MEGA CONTUL DE ECONOMII IN USD
3.3.5. DEPOZITUL PAS CU PAS
3.3.6. DEPOZITUL PRIM
3.3.7. DEPOZITUL RONSMART
3.4. CONTURI DE CREDITE
3.5. CONTURI CU DESTINATIE SPECIALA
3.6. CERTIFICATE DE DEPOZITE, CARNETE SI LIBRETE DE ECONOMII SI ALTE FORME DE ECONOMISIRE
3.7. OPERATIUNI PRIN CONTURI
3.7.1. OPERATIUNI PRIN CONT AFERENTE CECULUI
3.7.2. OPERATIUNI PRIN CONT AFERENTE PROVIZIOANELOR BANCARE
3.7.3. OPERATIUNI IN CONT AFERENTE CARDURILOR BANCARE
3.8. OPERATIUNI DE CASA
3.8.1. VIRAMENTE
3.8.2. ALTE OPERATIUNI DE CASA
3.8.3. OPERATIUNI SPECIFICE BANCPOST
3.9. INCIDENTE IN FUNCTIONAREA CONTURILOR BANCARE
3.10. INCHIDEREA CONTURILOR BANCARE
IV. DECONTAREA INTRABANCARA SI INTERBANCARA
4.1. OPERATIUNI CU NUMERAR
4.2. INTRUMENTE DE PLATA
4.3. COMPENSAREA MULTILATERALA A PLATILOR INTERBANCARE
4.4. MONEDA ELECTRONICA
V. MARKETINGUL BANCAR
5.1. POLITICA DE MARKETING DEZVOLTATA DE BANCPOST LA NIVEL DE SERVICIU SI PRODUS
5.2. POLITICA DE MARKETING DEZVOLTATA DE BANCPOST LA NIVEL INSTITUTIONAL SI DE POZITIONARE A BANCII PE PIATA BANCARA
VI. CREDITAREA BANCARA
6.1. CREDITAREA PERSOANELOR FIZICE
6.2. CREDITUL IPOTECAR SAU IMOBILIAR
6.3. CREDITAREA PERSOANELOR JURIDICE
6.3.1. LINIA DE CREDIT
6.3.2. CREDITUL PENTRU AFACERI
6.3.3. CREDITUL PENTRU ECHIPAMENTE
6.3.4. CREDITE PENTRU ACHIZITIONAREA IMOBILELOR
6.3.5. FINANTAREA CAPITALULUI CIRCULANT
6.3.6. FINANATAREA INVESTITIILOR
6.4. ANALIZA CRITERIILOR LUATE IN CONSIDERATIE IN DECIZIA DE CREDITARE
6.5. GARANTAREA CREDITELOR
6.6. DESCRIEREA PROCESULUI DE CREDITARE
6.7. URMARIREA SI CONTROLUL CREDITELOR
VII. RELATIA CLIENT- BANCA
VIII. ANALIZA SWOT A APLICATIEI BANCARE ONLINE - BANCPOST
IX. RISCURILE BANCARE
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

I. PREZENTAREA SOCIETATII BANCARE

1.1 PREZENTARE GENERALA

Banc Post a fost înfiinţată la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, în urma reorganizării sectorului comunicaţiilor. În scurt timp îşi formează o reţea teritorială impresionantă şi îşi câştigă un loc important pe piaţa bancară românească. Dacă în 1992 Banc Post avea 13.000 de clienţi, în prezent numărul acestora este de 2,5 milioane. Numărul de conturi deschise la Banc Post a cunoscut de asemenea o creştere exponenţială. Dacă în primul an de activitate clienţii aveau deschise circa 28.000 de conturi, această cifră a ajuns în prezent la peste 4 milioane de conturi.

BANC POST a incheiat un acord cu Compania Naţională Poşta Română pentru lansarea de noi produse bancare prin unităţi poştale amplasate în toate judeţele ţarii, care sa asigure accesul unui numar mai mare de clienti la portofoliul de produse ale bancii.

BANC POST oferă de asemenea posibilitatea efectuării de transferuri rapide, prin sistemul Western Union, înspre şi dinspre orice colţ al lumii.

Una dintre cele mai competitive banci romanesti, Bancpost ofera, prin reteaua extinsa de sucursale proprii si prin diverse canale alternative de distributie, o gama extinsa de produse si servicii clientilor corporativi, de retail si persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania.

Actionarul majoritar al Bancpost este Eurobank EFG (EFG Eurobank Ergasias S.A.), una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Grecia din punct de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva.

Ca urmare a unui profund proces de restructurare si a implementarii modelului unic de business al actionarului sau majoritar, Bancpost beneficiaza astazi de noi atu-uri, esentiale într-un mediu intens concurential: sisteme informatice si de telecomunicatii moderne, procese si operatiuni optimizate, produse si servicii competitive, complet reproiectate si orientate catre client, personal bine instruit, precum si o forta de vanzari dinamica si pro-activa.

Modelul unic de afaceri al Bancii este bazat pe o infrastructura formata din Centre Regionale care coordoneaza activitatea de Retail (produse standardizate, procese centralizate, fluiditate) si din Centre de Afaceri, pozitionate în orase cu potential economic ridicat, care ofera companiilor mijlocii solutii financiare flexibile si servicii de consultanta. Relatia cu companiile mari este gestionata de Directia Companii Mari din cadrul centralei Bancii. Întreaga activitate a fost concentrata si orientata catre întelegerea obiectivelor fiecarui client, oferind un parteneriat de încredere, pe termen lung, în vederea atingerii cu succes a acestor obiective.

Clientii Bancpost beneficiaza totodata de produsele de trezorerie dezvoltate de echipa Global Markets Bancpost, una dintre cele mai puternice din piata, cat si de produse financiar-bancare integrate, rezultate din colaborarea Bancii cu celelalte 9 subsidiare ale Grupului Eurobank EFG în Romania:

- EFG Retail Services IFN S.A.

- EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI S.A.

- EFG Eurobank Finance S.A. - Romania

- EFG Eurobank Securities S.A. - Romania

- EFG Eurobank Leasing S.A.

- EFG Eurobank Property Services S.A.

- EFG IT Shared Services S.A.

- EFG Eurolife Asigurari Generale S.A.

- EFG Eurolife Asigurari de Viata S.A.

Reteaua de sucursale a fost completata cu diverse canale alternative de distributie (vanzari directe, canale electronice 24h, F@stbanking, web site-uri dedicate pe produs, brokeri specializati etc) care ofera clientului Bancpost avantajul proximitatii, comoditatii si accesul la serviciile Bancii 24 de ore pe zi.

Experienta Bancpost pe piata locala, cumulata cu experienta internationala, know-how-ul si modelul unic de business al grupului Eurobank EFG sunt principalele active pe care specialistii Bancii le valorifica în fiecare zi pentru a furniza clientilor sai cele mai bune solutii financiare. Bancpost va furniza produse si servicii inovatoare, care satisfac dorintele clientilor corporativi, de retail si ale persoanelor fizice cu statut financiar ridicat din Romania. Produsele si serviciile vor fi oferite intr-un mediu prietenos si modern, de catre o forta de vanzari bine pregatita, dinamica si orientata spre rezultate. Bancpost isi va valorifica solida sa reputatie de banca sigura si bine cunoscuta si, prin extinderea prezentei sale fizice, isi va consolida angajamentul si continua sa contributie la economia Romaniei.

1.2 ACTIONARI

Bancpost, ca banca universala, comerciala si de economii, cu capital integral de stat, devenind in noiembrie 2002 prima banca 100% privatizata din sistemul bancar romanesc

În prezent, actionarul majoritar al Bancpost este EFG Eurobank Ergasias S.A., una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Atena, Grecia, din punctul de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva, Elvetia. În vederea consolidarii pozitiei sale în cadrul actionariatului Bancpost, EFG Eurobank Ergasias S.A. a lansat în vara anului 2004 o oferta de cumparare a actiunilor detinute de persoanele fizice, finalizata în luna Septembrie 2004 prin achizitia unui pachet de 5,34% actiuni.

În luna octombrie a anului 2004, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Corporatia de Finantare Internationala (IFC) s-au alaturat actionariatului Bancpost, prin conversia partiala în actiuni (câte 8 milioane de dolari SUA fiecare) a celor doua împrumuturi subordonate convertibile - fiecare în valoare totala de 10 milioane de dolari SUA - acordate Bancpost în anul 1998. În acelasi timp, actionarii existenti au decis majorarea capitalului social cu o suma reprezentând echivalentul a maximum 10 milioane de dolari SUA.

În luna decembrie 2004 s-a finalizat si tranzactia privind cumpararea de catre EFG Eurobank Ergasias S.A. a pachetului de 5,1339% actiuni detinut în Banca de SIF Muntenia S.A. În urma tranzactiei, EFG Eurobank Ergasias S.A. si-a majorat pachetul de actiuni detinut în Bancpost de la 50,1292% la 55,2631% din capitalul social al Bancii.

În vara anului 2005, EFG Eurobank Ergasias S.A. si-a exercitat dreptul de optiune în achizitionarea pachetului de actiuni detinut de General Electric Capital Corporation la Bancpost, majorându-si cota de participatie în capitalul social al Bancii la 62,7393%.

În luna noiembrie 2005 Adunarea Generală Extraordinara a Acţionarilor a hotărât majorarea capitalului social al Băncii prin emitere de acţiuni. Oferta de subscriere s-a transmis către toţi acţionarii Bancpost, existenţi la data de referinţă de 23 noiembrie 2005. În urma procesului de subscriere, încheiat la data de 29 ianuarie 2006, capitalul social al Bancpost s-a majorat cu 44.955.575,46 RON, ajungând la valoarea de 201.714.755,40 RON.

În luna aprilie 2006 Adunarea Generală Extraordinara a Acţionarilor Bancpost a hotărât majorarea capitalului social al Băncii de la suma de 201.714.755,40 RON la suma de 448.255.012,00 RON, prin majorarea valorii nominale a fiecărei acţiuni de la 0,18 RON la 0,40 RON. Majorarea capitalului social cu suma de 246.540.256,60 RON s-a efectuat prin utilizarea primelor de emisiune aferente majorărilor de capital social care au avut loc în anii 2004 şi 2005, prin aporturi de capital în numerar din partea acţionarilor existenţi la datele fiecărei acţiuni de majorare, şi menţinerea numărului de acţiuni deţinute de către fiecare acţionar.

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica de Specialitate - Banc Post.doc