Proces bugetar societate comerciala - SC Aqua Mold Trading SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proces bugetar societate comerciala - SC Aqua Mold Trading SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 35 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Finante

Extras din document

1.1 Scurt istoric

Societatea comercială AQUA MOLD TRADING SRL a fost înfiinţată în anul 1993, are sediul la porţile Grădinii Botanice, aflându-se la 1 km distanţă de izvorul de apă minerală naturală pe care îl are în exploatare. Este o societate cu capital privat autohton, cu 8 acţionari, care deţine o experienţă de 20 de ani în îmbutelierea şi comercializarea apei minerale naturale provenite din sursa Copou -Izvorul numărul 3.

În calitate de Membru al Asociaţiei Patronale APEMIN România, încă din 1998, Aquamold Trading se află într-o continuă dezvoltare a mijloacelor de producţie şi distribuţie, pentru a oferi clientilor săi o apă minerală desăvârşită.

Din dorinţa de a fi aproape de clienţii şi partenerii săi şi de a-i asigura de corectitudinea alegerii făcute, Aquamold Trading a realizat în 2004 una dintre primele modificari radicale în managementul companiei şi în imaginea produselor.

1.2 Obiectu/domeniul de activitate

SC AQUA MOLD TRADING SRL îşi comercializează produsele sub brandul AMFITETRU®. Este o marcă înregistrată prezentă pe piaţă prin două produse : apă minerală plată (fără CO2) şi apă minerală carbogazificată.

Apa minerală AMFITEATRU® este disponibilă în mai multe unităţi de îmbuteliere:

• Plată în butelii PET de: 0,5L; 2L; 2,5L; 5L;

• Plată în butelii policarbonat 18,9L- specitfic sistemului de consum prin folosirea dozatorului şi a sistemului tip pompă de apă

• Carbogazificată în butelii PET de: 0,5L; 1,5L; 2L şi 2,5L.

1.3 Organizarea internă

Organizarea activităţii la întreprinderea S.C. AQUA MOLD TRADING S.R.L. Iaşi este prezentată prin intermediul organigramei( ANEXA 1 ), desfăşurată pe compartimente.

Analizând structura organizatorică a S.C.,,Aqua Mold Trading” S.R.L. se constată prezenţa unei structure organizatorice de tip funcţional, având în vedere faptul că societatea se încadrează ca mărime în categoria firmelor mijlocii ca mărime, dar şi datorită faptului că desfăşoară o singură activitate (producerea şi desfacerea de ape minerale, băuturi răcoritoare).

Exercitarea conducerii se face în mod centralizat, sistemul de comunicare funcţionând doar vertical. În subordinea directorului executiv se află: biroul tehnic (de proiectare), secţia de producţie, biroul contabilitate, biroul resurse umane, biroul de aprovizionare şi biroul vânzare. Se mai constată prezenţa unui birou care se ocupă cu protecţia muncii, precum şi cu protecţia calităţii.

1.4 Relaţii interne, pe latura financiară

Departamentul contabilite se ocupă cu calculul şi plata salariilor, înregistrarea operaţiunilor financiare.

În cadrul departamentului CTC se realizează verificarea calităţii apei

În cadrul facturării se eliberează facturi şi totodată are loc încasarea sumei aferente lor.

1.5 Structura de personal

AQUA MOLD TRADING SRL, în momentul actual are 40 de angajaţi, care sunt împărţiţi în trei categorii:

• Muncitori

- Direct productivi-în această categorie sunt incluşi operatori suflat, operatori

- Indirect productivi-în această categorie sunt incluşi electricieni, mecanici, muncitori necalificaţi

• TESA

- De conducere- director general

- De conducere şi execuţie –şefi departamente şi subordonaţi ( inginer tehnic, inginer CTC, economişti, contabili, casier, facturist, asistent manager, director economic, director commercial, )

- Gestionar

• Vânzări

- Agenţi, şoferi, merchandiser.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proces bugetar societate comerciala - SC Aqua Mold Trading SRL.docx

Alte informatii

proiect proces bugetar public