Proiect de investiții Avicola București

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 6008
Mărime: 190.31KB (arhivat)
Publicat de: Ana N.
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1. Introducere

Avicola București este o societate de tradiție in domeniul aviculturii fiind un producator de oua de consum obtinute exclusiv de la gaini crescute la sol. Tehnologia de crestere a gainilor cat si liniile de ultima generatie de sortare si ambalare a oualor asigura garantia unui produs de calitate obtinut conform normelor si standardelor europene de calitate si siguranta alimentara.

Din ianuarie 2005, Avicola Bucuresti este unic importator de parinti si unic producator de puicute hibride Lohmann Brown din Romania.

Firma se afla intr-o continua dezvoltare pentru a putea mentine nivelul ridicat al calitatii care o caracterizeaza.

Sunt mereu interesati sa ofere clientilor produse noi care sa asigure un echilibru sanatos al dietei si, implicit, un confort mai bun al vietii.

Bazele dezvoltarii productiei de oua de consum din Romania isi au inceputurile in Avicola Bucuresti S.A, care a demarat programe de selectie pentru obtinerea puicutelor hibride inca de acum patru decenii.

Avicola Bucuresti detine linii pure de galinaceae rase usoare unicat in Romania - si este singura societate comerciala cu baza genetica proprie din care rezulta hibrizi specializati in productia de oua de consum ROSO SL, ROBAR 2001, ROBAR 2002 si ALBO SL.

Pe fondul cerintelor tot mai diversificate ale consumatorilor de oua si a performantelor productive de exceptie obtinute in urma unor complexe cercetari de genetica si ameliorare, societatea a importat parinti Lohmann Brown din Germania, material biologic de ultima generatie produs de firma LOHMANN TIERZUCHT, lider mondial in producerea hibrizilor in productia de oua de consum.

Starea de sanatate a efectivelor de pasari crescute si exploatate in sistem intensiv, reprezinta garantia unor productii sigure, ritmice, uniforme si de calitate superioara.

Producerea si livrarea oualor de consum destinate populatiei a devenit principalul obiect de activitate al societatii, iar productia de puicute de o zi reprezinta al doilea obiect de activitate. In perioada 2006-2008 s-a dezvoltat programul de oua embrionate destinate producerii vaccinului antigripal de uz uman si al vaccinurilor de uz veterniar si cel de producere a puicutelor hibride in varsta de 16 saptamani. Desi nu a avut o evolutie ascendenta, ouale de incubatie au ramas in gama de produse livrate anual clientilor.

2. Caracteristicile industriei

2.1 Segmentare

In cadrul industriei alimentare, industria carnii reprezinta o subramura de importanta deosebita, fiind in masura, prin dotarea actuala, sa asigure populatiei o intreaga gama de produse cu un continut bogat in substante nutritive si calorice de stricta necesitate pentru o alimentatie rationala.

Cresterea pasarilor se ocupa in primul rand cu cresterea si exploatarea raselor de gaini, curci, bibilici, gaste si rate. Cresterea lor necesita cunostinte variate din urmatoarele considerate: numarul mare de specii, caracterul complex al productiilor, metabolismul foarte intens, modul de reproductie, gradul inalt de climatizare, mecanizare, si automatizare a adaposturilor.

Cel mai mare producator de carne de pasare din UE (anul 2000) este Franta (15%), urmata de Marea Britanie (17%), Italia (12%) si Spania (11%).

Europa este al doilea mare producator de oua de gaini cu aproximativ 19% din totalul produs la nivel international.

Cel mai mare producator de oua din UE este Franta (17%) urmata de Germania (16%), Italia si Spania (ambele 14%) indeaproape urmate de Olanda (13%).

La nivel national, se produc cantitati semnificative de pasari in 18 judete. Restul de 24 judete nu produc pasari de tip industrial, fiind condamnate la subconsum sau la transportul acestora din alte judete, operatiune care mareste pretul produsului si se soldeaza cu pierderi, carnea fiind usor perisabila si cu pierderea prospetimii.

Preview document

Proiect de investiții Avicola București - Pagina 1
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 2
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 3
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 4
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 5
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 6
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 7
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 8
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 9
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 10
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 11
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 12
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 13
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 14
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 15
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 16
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 17
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 18
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 19
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 20
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 21
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 22
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 23
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 24
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 25
Proiect de investiții Avicola București - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Proiect de investitii Avicola Bucuresti.docx

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?