Proiect de Practica - Raiffeisen Bank

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect de Practica - Raiffeisen Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 109 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Valeriu Dornescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Finante

Cuprins

INTRODUCERE
CAPITOLUL I “SISTEMUL INFORMATIONAL BANCAR”
1.1. Creditul SCORING
1.2. Sistemele EXPERT
1.3. Circuitul documentelor.
CAPITOLUL II “OPERATIUNI BANCARE CU NUMERAR”
2.1. Organizarea si operatiunile de casierie ale bancii
2.2. Instrumente utilizate in derularea operatiunilor de incasari si plati
CAPITOLUL III “DECONTARI FARA NUMERAR”
3.1. Instrumente de plata.
3.2. Decontarea pe baza cecului si a ordinului de plata
3.2.1. Decontari pe baza cecului
3.2.2. Decontarea pe baza ordinului de plata
3.3. Decontarea pe baza cambiei si biletului la ordin
3.3.1. Decontarea pe baza cambiei
3.3.2. Decontarea pe baza biletului la ordin
CAPITOLUL IV “DESCHIDEREA SI FUNCTIONAREA
CONTURILOR BANCARE”
4.1. Conturi curente
4.2. Plasamente bancare
4.2.1. Depozite
4.2.2. Raiffeisen Investment Romania
4.2.3. Plasamente monetare non-bancare
4.2.4. Plasamente FinanciarE
CAPITOLUL V “OPERATIUNI DE CREDITARE BANCARA”
5.1. Tipuri de credite
5.2. Etapele procesului de creditare
5.3. Documente necesare pentru acordarea creditului
CAPITOLUL VI “ Instrumente moderne de plata”
6.1 Carduri pentru persoane fizice
6.2 Carduri pentru persoane juridice
6.3 Carduri IMM
6.4 Alte servicii
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

INTRODUCERE

1. Scurt istoric

RZB-Austria a fost fondatÎ în 1927 pentru a coordona activitÎtile si politicile financiare ale întregului grup bancar Raiffeisen si este responsabilÎ cu tranzactiile si operatiunile efectuate în numele grupului la nivel national si international.

Raiffeisen în România

Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB-Austria) a deschis în 1994 o reprezentantÎ în România si a devenit una din bÎncile strÎine de frunte, oferind o gamÎ variatÎ de servicii bancare. În iunie 1998 si-a început activitatea Raiffeisenbank în România, cea de-a noua bancÎ RZB-Austria în Europa CentralÎ si de Est. În iulie 2001 RZB-Austria si Fondul Româno-American de Investitii (FRAI) au preluat de la Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) peste 94,84% din actiunile celei de-a treia bÎnci românesti, Banca Agricola. Din acest pachet, RZB-Austria detinea 93,36%. Valoarea totalÎ a tranzactiei se ridicÎ la 52 milioane USD, din care 37 milioane USD reprezintÎ investitii de capital iar 15 milioane YSD pretul plÎtit pentru achizitionarea actiunilor. Pentru aceastÎ privatizare Raiffeisen a primit numeroase premii: Investitorul anului 2001- acordat de cotidianul Nine O’clock; Partea Leului- premiu acordat de Ziarul Financiar precum si o nominalizare la premiul Oscar acordat de sÎptÎmânalul Capital.

Adunarea GeneralÎ ExtraordinarÎ a Actionarilor din data de 18 mai 2002 a hotÎrât în unanimitate aprobarea fuziunii prin absorbtie a Raiffeise-Banca AgricolÎ SA si Raiffeisenbank (România) SA, cele douÎ unitÎti bancare detinute de RZB-Austria. Banca se numeste Raiffeisen Bank SA începÎnd cu 1 iulie 2002 . RZB-Austria detine 94,14% din Raiffeisen Bank. Banca area aproximativ 3.500 angajati si o retea nationalÎ de sucursale, agentii si reprezentante care ajung la un numÎr de 210 de locatii.

Emblema Raiffeisen

Doi cÎluti încrucisati comleteazÎ acoperisul unui vârf de casÎ. Simbol al protectiei si sigurantei. „CÎlutii” se regÎsesc de sute de ani în traditia folclorului european si reprezintÎ un simbol al apÎrÎrii împotriva pericolelor vietii. Simbolul CÎlutilor încrucisati a devenit în timp cea mai cunoscutÎ si respectatÎ marcÎ din Austria.

Despre Grupul Bancar Raiffeisen

Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818-1888) care a fost primar al mai multor orase germane, a întemeiat în 1862, prima uniune de credit în Anhausen, Germania. În 1886, apare prima uniune bancarÎ Raiffeisen în Mühldorf, Austria. Grupul Raiffeisen este cel mai mare grup bancar din Austria si are o structurÎ pe trei nivele. Primul nivel cuprinde 680 de bÎnci locale, care la rândul lor au un total de 1.680 de sucursale. NumÎrul total de unitÎti Raiffeisen ajunge astfel la 2.360.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect de Practica - Raiffeisen Bank.doc