Proiect finanțe manageriale - Policolor SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 53 în total
Cuvinte : 11575
Mărime: 664.44KB (arhivat)
Publicat de: Visarion Cîrstea
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andrei Popa
UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIŞOARA FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI DE ADMINISTRARE A AFACERILOR MASTER: SISTEME INFORMATICE FINACIAR-BANCARE

Extras din proiect

POLICOLOR S.A.

1. Pregatirea vizitei la client

Prezentare generală a firmei :

Nr.inreg.Registrul Comertului: J40/205/1991

Cod fiscal/ CUI: R326318

Nr.actuni emise : 71.257.475

Valoare nominala:1000 lei

Forma juridica: integral privata

Listata la : BVB, Categoria II

Pret curent: 41.500 lei

Policolor este leader-ul regional în zona Sud-Est Europeana în domeniul vopselelor şi lacurilor, orientat spre piată şi bazat pe tehnologie. Obiectivul Policolor principal este cresterea continuă a valorii Grupului pentru acţionari şi pentru comunitate. Policolor S.A. produce materiale intermediare şi produse finite din categoria lacurilor si vopselelor, bazându-ne pe reţete proprii sau în licenţă şi pe experienţa acumulată în cei peste 40 de ani de experienţă, activând atât pe piaţa bunurilor de larg consum, cât şi în cea industrială. Portofoliul de servicii include susţinerea partenerilor şi asistenţă tehnică pentru toţi clienţii companiei.

Societatea Policolor SA îsi desfăşoara activitatea în domeniul producţiei şi distribuţiei de vopsea şi diluanţi, acţiunile fiind listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti.

Conform statutului societaţii, Policolor SA principalul obiect de activitate al S.C. Policolor S.A. constă în producerea şi comercializarea de lacuri, vopsele, emailuri, diluanţi şi cerneluri tipografice.

Dintre obiectele de activitate ale societaţii mai fac parte:

- efectuarea de operaţiuni de import şi export, operaţiuni speciale de asistenta tehnică;

- serviciu de marketing, consulting, intermediari, operatiuni de comisionare, alte servicii în domeniul comerţului interior şi exterior;

- fabricarea de produse chimice şi organica de baza;

- prestari de servicii tehnice şi comerciale catre terţi.

Societatea îşi menţine competitivitatea prin eficienţa şi flexibilitatea producţiei pe care o adaptează cerinţelor pieţei şi prin introducerea de produse noi. Pentru ei controlul şi reducerea costurilor este o preocupare continuă.Proiectarea atentă a fluxurilor de numerar şi a investiţiilor necesare optimizează activitatea de finanţare. Coordonarea activităţilor de aprovizionare, dezvoltarea de produse noi, marketingul si vânzările sunt alte mijloace de creştere a eficienţei.

Portofoliu de clienti : Vegetal Trading S.R.L., Tracon, Brico S.R.L., Done S.R.L., Lesexim S.R.L., TMUCB S.A., Engelmi S.R.L., ICMRS S.A., Hercules S.A., Durabet Construct S.A., Promex S.A., Confer 92, Agrodunarea S.R.L., Intfor S.A., Galmopan Industrie S.A., Mans Euro Construct S.R.L., Metal Trade International S.R.L., Arcada Company S.R.L., Concivia S.A..R.L., Concivia S.A.

In 1990, printr-o hotarare de guvern, s-a realizat reorganizarea fostei Intreprinderi de Lacuri si Vopsele Policolor sub forma unei societati pe actiuni, nume acesteia devenind din acel moment Policolor S.A. Din data de 25 septembrie 1997, S.C. Policolor S.A. a devenit o societate integral privata in urma preluarii pachetului majoritar de actiuni de 51% de la Fondul Proprietatii de Stat de catre doua fonduri de investitii: Romanian Investment Fund Ltd. si The Romanian-American Enterprise Fund. In acelasi an, in luna martie, Policolor a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti

Policolor este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de lacuri si vopsele din Romania. Ponderea principala in portofoliul de produse al companiei o detin vopselele din sectorul decorativ, care reprezinta circa 60% din vanzarile companiei. Pe piata produselor decorative Policolor detine brandul Spor, lansat in 1999, care este cea mai recunoscuta marca a companiei. Insa segmentul pe care Policolor este reprezentat cel mai puternic este cel al lacurilor si vopselelor auto, fiind liderul industriei de vopsele auto din Romania. Gama de produse Ready Mix realizeaza, comform ultimelor date , circa 80% din vanzarile pe piata romaneasca de profil.

Piata lacurilor si vopselelor creste peste media economiei in ansamblu, ca de altfel sectorul de consructii atingand vanzari de peste 180 mil euro. Afacerie primilor patru jucatori pe piata de profil (Policolor, Kober, Dufa, Fabryo) cumuleaza aproximativ 100 mil. Euro.

In sectorul industrial cota cea mai ridicata, circa 8%, o detin sistemele pentru grupele industriale metal si lemn. Produsele auto, OEM si cele pentru refinisare , ocupa un segment de circa 6-7% din productie.

Scurt istoric:

1965 - Infiintarea Intreprinderii de Lacuri si Vopsele Bucuresti, furnizor al industriilor nationale si al pietei bunurilor de larg consum.

1973-1974 - Extinderea capacitatilor de productie a Intreprinderii de Lacuri si Vopsele prin punerea in functiune a sectiilor de fabricare a rasinilor sintetice, a vopselelor destinate exportului si prin infiintarea unei fabrici de lacuri si vopsele nitrocelulozice. 1976-1990 - Intreprinderea de Lacuri si Vopsele devine primul producator de rasini epoxidice si poliesterice nesaturate destinate industriei, fiind singurul producator de emailuri auto OEM (Original Equipment Manufactory).

1990 - Intreprinderea de Lacuri si Vopsele se transforma in societate pe actiuni sub denumirea de S.C. Policolor S.A.

1992 - Introducerea unui program de retehnologizare a Policolor.

1997 - Actiunile companiei Policolor sunt cotate la Bursa de Valori Bucuresti

1997 - Se incheie procesul de privatizare a Policolor, 51% din capitalul social fiind detinut de Fondul Roman de Investitii impreuna cu RAEF (Romanian American Enterprise Fund)

Compania beneficiaza de investitii importante in modernizarea fabricilor si a capacitatilor de productie.

1997 - Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii certifica sistemul de management al calitatii, conform standardului SR EN ISO 9001/1995 9001/1995

1998 - Policolor beneficiaza de investitii importante in modernizarea capacitatilor sale de productie.

1998 - Policolor achizitioneaza pachetul majoritar al Orgachim , cel mai mare producator de lacuri si vopsele din Bulgaria.

1998 - Restructurarea portofoliului de produse existent si dezvoltarea si lansarea de noi produse destinate necesitatilor tot mai diversise ale pietei.

1999 - Implementarea Sistemului de Management al Mediului.

1999 - Lansarea marcii SPOR, care a insemnat si intrarea pe piata romaneasca a vopselelor decorative de calitate

Perioada 1999-2001 este perioada în care are loc o schimbare vizibilă în modalitatea de abordare a clienţilor. Practic, Policolor îşi schimbă treptat modul de relaţionare cu clienţii şi partenerii, reorganizându-şi sistemul de distribuţie, lansând produse noi pentru pieţe noi, investind în marketing şi în modernizarea activităţii de depozitare şi protectia mediului (implementarea Sistemului de Management al Mediului). Aşadar pentru anul în curs, Policolor îşi propune o creştere a cotei de piată, în condiţiile aplicării noii strategii de marketing.

Într-adevăr, anul 1999 se dovedeşte deosebit de profitabil pentru Policolr, lansarea marcii SPOR, crescând vânzările companiei de la 100 de tone în 1998 la cca. 2.000 în 1999.

Anul 2000 îi aduce societaţii obţinerea Avizului de Mediu acordat de Inspectoratul pentru Protectia Mediului, în urma investiţiilor de peste 180.000 USD în sisteme de prevenire a poluarii mediului.

În 2002, dupa lansarea a incă 5 noi mărci de lacuri şi vopsele, Policolor dobândeşte certificarea SRAC şi IQNET pentru Sistemul integrat de Manafgement al Calitaţii şi Mediului. Tot în decursul acestui an, Policolor lanseaza prima campanie de imagine din industria de lacuri şi vopsele din Romania.

În 2004 se lansează pe scara nationala lanţul de magazine Policolor – Casa Culorilor, care oferă, pe langă produsele clasice, o paletă coloristică de peste 1.000 de tonuri de vopsele lavabile, realizate pe maşinile de nuanţat.

În continuare, strategia companiei Policolor SA este aceea de a deveni leaderul pieţei vopselelor şi raţinilor din sud-estul Europei prin obţinerea unei poziţii mult mai puternice la nivel local şi prin exploatarea oportunităţilor de export în Orientul Mijlociu şi Rusia.

Preview document

Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 1
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 2
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 3
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 4
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 5
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 6
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 7
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 8
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 9
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 10
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 11
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 12
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 13
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 14
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 15
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 16
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 17
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 18
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 19
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 20
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 21
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 22
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 23
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 24
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 25
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 26
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 27
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 28
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 29
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 30
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 31
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 32
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 33
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 34
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 35
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 36
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 37
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 38
Proiect finanțe manageriale - Policolor SA - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • POLICOLOR S.ppt
  • Policolor S.A..doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?