Proiect investiții directe Antibiotice SA

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 60 în total
Cuvinte : 14791
Mărime: 348.43KB (arhivat)
Publicat de: Viktoriia S.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Kagitchi Meral
Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Cuprins

  1. Abstract 2
  2. Introducere 3
  3. 1. Analiza Companiei Antibiotice Iași 8
  4. 1.1. Diagnosticul tehnic 8
  5. 1.2. Sumar 8
  6. 2. Analiza poziției financiare 10
  7. 2.1. Analiza structurii activului și pasivului bilanțier. 11
  8. 2.1.1. Analiza structurii și pasivului bilanțier 11
  9. 3. Analiza activității companii 13
  10. 3.1. Analiza duratei și vitezei de rotație 13
  11. 4. Bilanțul financiar, funcțional și economic 17
  12. 4.1. Bilanțul financiar 17
  13. 4.2. Bilantul economic 22
  14. 4.3. Bilanț funcțional. 23
  15. 5. Indicatorii poziției financiare 27
  16. 6. Analiza lichiditate-solvabilitate indatorare 29
  17. 7. Analiza Profitabilității. Soldurile intermediare de gestiune în viziunea anglosaxonă 37
  18. 7.1. Analiza soldurilor intermediare 37
  19. 7.2. ANALIZA CASH-FLOW-URILOR 38
  20. 7.3. Analiza Solvabilității si lichidității 39
  21. 7.4. Durata de rotatie 40
  22. 8. DESCRIEREA ȘI EVALUAREA INVESTIȚIEI 41
  23. 8.1. Descrierea și identificarea costurilor investiției 41
  24. 8.2. Determinarea ratei de actualizare 44
  25. 9. Analiza proiectului de investiții 45
  26. Decizia de investiții. 45
  27. 9.1. Indicatorii de profitabilitate pentru proiect 45
  28. 9.2. Analiza proiectului de investiții în mediu incert 48
  29. 9.2.1. Analiza de sensibilitate 48
  30. 9.2.2. Tehnica Simulării Monte-Carlo 50
  31. 9.2.3. Arborele de Decizie 51
  32. 9.2.4. Tehnica Scenariilor 51
  33. Concluzii 54
  34. Bibliografie: 55

Extras din proiect

Abstract

Lucrarea noastră are drept obiectiv realizarea unui studiu de fezabilitate al societății Antibiotice S.A., în vederea realizării unei investiții. Din dorința de a-și îmbunătăți poziția pe piața farmaceutică din România și din străinătate, compania oferă un nou medicament antiinflamator, ce se poate cumpăra fără rețetă. Acesta va fi atât sub formă de gel, cât și sub formă de pastile, sub diferite concentrații sau chiar sub formă de plasturi. Se încearcă astfel acoperirea unor cerințe diverse prin intermediul noii mărci de produse.

Implementarea acestei linii de producție se bazează într-o anumită măsură pe echipamente și utilaje care există deja în cadrul societății, dar presupune de asemenea și achiziționarea de produse noi. Proiectul de investiții se dorește a fi unul rentabil, care să contribuie la plasarea societății pe o poziție dominantă pe piață și la mărirea publicului țintă.

Studiul de fezabilitate cuprinde o scurtă descriere a companiei, necesară pentru a observa imaginea Antibiotice S.A din perspectivă micro- și macroeconomică. Diagnosticul global întregește această vedere de ansamblu.

În partea de diagnostic am surprins principalele aspecte ale mediului în care compania își desfășoară activitatea și agenții economici cu care intră în contact. Am descris produsele oferite, concurenții cu cea mai mare cotă de piață și perspectivele de dezvoltare a pieței farmaceutice.

O parte importantă a lucrării o reprezintă diagnosticul financiar, în care am analizat bilanțul și contul de profit si pierdere pe ultimii 5 ani prin intermediul indicatorilor de echilibru, al soldurilor intermediare de gestiune, al ratelor de rentabilitate, lichiditate și solvabilitate și al cash-flow-urilor.

După descrierea investiției am fundamentat rata de creștere viitoare a cifrei de afaceri și rata de actualizare pe care am folosit-o ulterior pentru analiză.

Pentru a vedea dacă proiectul merită să fie adoptat, am supus investiția la o evaluare în mediu cert, adică am calculat indicatorii VAN, RIR, termenul de recuperare și indicele de profitabilitate, apoi am realizat și o analiză de sensibilitate în mediu incert pentru a observa în ce măsură influențează factorii valoarea actualizată netă.

Introducere

Antibiotice Iasi își desfășoară activitatea din 1955 în România, fiind an de an alături de pacienți și de profesioniștii din sănătate. Astăzi, Antibiotice este unul din cei mai importanți producători romani de medicamente generice care continua sa însănătoșească generații de oameni.

În luna decembrie 1955 lua ființa prima fabrică din România și din sud-estul Europei care producea Penicilina descoperita de Alexander Fleming. Construita la Iasi în perioada 1953 si 1955, compania purta numele de Fabrica Chimica nr. 2 Iasi. Patru ani mai târziu, intra în funcțiune secția de fabricație a Streptomicinei și se obțin primele forme finite de medicamente sub formă de unguente, creme si supozitoare. Fabrica Chimica nr. 2 Iasi își schimba denumirea in Fabrica de Antibiotice.

Sunt dezvoltate fluxurile tehnologice de fabricare a substanțelor active (eritromicina, oxitetraciclina, tetraciclina, grizeofulvina, sinerdol, lizina). Antibiotice devine în această perioadă singurul producător de produse sterile pentru uz parenteral (injectabile) din România. Obținerea în anul 1977 a autorizării acordate de organismul regulator american Food and Drug Administration pentru fluxul de Streptomicina deschide porțile pieței internaționale.

În anii ’80 Antibiotice exporta deja 50% din producția realizata. Substanțele active fabricate la Iasi deveneau astfel componenta de baza pentru o gama larga de medicamente fabricate de producători atât din tara cât si de producători din întreaga lume. În aceeași perioada au fost înregistrate 44 de brevete de invenții în domeniul farmaceutic și au fost aplicate în procesul de fabricație circa 600 de inovații tehnologice.

În 1997 acțiunile Antibiotice (simbol ATB) sunt tranzacționate la categoria I a Bursei de Valori din București; Antibiotice devine societatea pe acțiuni Antibiotice SA.

În 2007 Antibiotice obține recunoașterea implementării Sistemului de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate si securitate in munca) conform cerințelor standardelor EN ISO 9001:2008, EN ISO 14001:2004, respectiv OHSAS 18001:2007, fiind prima companie farmaceutica româneasca cu aceasta performanta.

În 2009 Antibiotice continuă să atingă ținte economico-financiare in creștere care o mențin pe locul 4 în topul producătorilor de medicamente generice din România, în condițiile în care criza economica mondiala persista. Strategia în piața a companiei este orientata spre dezvoltarea afacerilor externe (obține autorizarea FDA pentru livrarea de medicamente injectabile in Statele Unite ale Americii, creste numărul de produse la export și a parteneriatelor internaționale), ca răspuns la necesitatea eficientizării afacerii si reducerii dependentei de piața interna. Drept urmare, Asociația Naționala a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR) desemnează Antibiotice ca fiind cea mai dinamica firma de export in domeniul medicamentelor.

În 2010 Antibiotice obține autorizare FDA pentru fluxul de fabricație a penicilinelor sub forma de pulberi injectabile și livrează primele medicamente finite pe piața SUA unde era prezenta doar cu substanța activa Nistatina.

În 2014 Antibiotice devine lider mondial in producția substanței active Nistatina, 2015 simbolizând pentru Antibiotice primirea reaprobării US FDA (Food and Drug Administration din Statele Unite) pentru produsele finite injectabile (sterile) și substanța activa Nistatina, și în 2016 stabilesc livrare record de produse injectabile pentru SUA (Nafcilina de 1g si 2 g și Ampicilina de 500 mg, 1g și 2g)

Bibliografie

Dragotă Victor, Brasoveanu Laura Obreja, Dragotă Ingrid-Mihaela, ,,Management financiar: Diagnosticul financiar al companiei, vol.I”, ed.a 2-a, Editura Economică, Bucuresti, 2012

Dragotă Victor, Obreja Laura, „Management financiar: Analiză financiară și gestiune financiară operațională”, Editura Economică, București 2003

Nicoleta Vintilă, „Evaluarea si finatarea investitiilor directe”, Editura ASE , 2009, București

www.antibiotice.ro

www.bvb.ro

www.investopedia.com

Preview document

Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 1
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 2
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 3
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 4
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 5
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 6
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 7
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 8
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 9
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 10
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 11
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 12
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 13
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 14
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 15
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 16
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 17
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 18
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 19
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 20
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 21
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 22
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 23
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 24
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 25
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 26
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 27
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 28
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 29
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 30
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 31
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 32
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 33
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 34
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 35
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 36
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 37
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 38
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 39
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 40
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 41
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 42
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 43
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 44
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 45
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 46
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 47
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 48
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 49
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 50
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 51
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 52
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 53
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 54
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 55
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 56
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 57
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 58
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 59
Proiect investiții directe Antibiotice SA - Pagina 60

Conținut arhivă zip

  • Proiect investitii directe Antibiotice SA.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza unui proiect de investiții la compania Antibiotice Iași SA

1.Prezentare generala SC.Antibiotice Iasi.SA Societatea : SC.Antibiotice Iasi.SA Logo: Sediul: Str. Valea Lupului nr.1, Iasi 707410, Romania...

Aplicarea criteriilor VAN, RIR, IP și PRr pentru selecția eficientă a investițiilor directe - finanțarea proiectelor

1. Descrierea proiectului și dimensionarea investiției necesare Totul a început dintr-o joacă și s-a transformat în pasiune. Am îmbinat crearea...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Auditul în Marketing

CAPITOLUL 1 1. Introducere in auditul de marketing 1.1.Funcţia de audit 1.1.1.Misiunea funcţiei Definirea misiunii auditului intern a...

Fundamentarea și Realizarea Veniturilor Bugetare - Antibiotice SA

Capitolul I. Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul S.C. Antibiotice S.A. Iaşi 1.1.Scurt istoric Compania Antibiotice este cel mai...

Analiza performanței și a strategiei de afaceri a SC Antibiotice SA

I. PREZENTAREA SECTORULUI FARMACEUTIC Industria de medicamente şi produse farmaceutice din România a fost creată ca sector de sine stătător în...

Analiza performanței și evaluarea unui proiect de investiții directe în cadrul SC Antibiotice SA

1. INTRODUCERE Firma Antibiotice S.A. a fost înfiinţată în anul 1990 conform Legii nr.15/1990 şi a Hotărârii Guvernului nr.1200/1990 ca societate...

Proiect de investiții - Antibiotice SA

CAP I Analiza performantelor economice si financiare ale firmei 1.Prezentarea societatii comerciale Antibiotice SA Iasi Firma Antibiotice SA a...

Fundamentarea și realizarea veniturilor bugetare la SC Antibiotice SA Iași

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. ANTIBIOTICE S.A. IAŞI S.C. Antibiotice S.A. Iaşi este unicul producător din România de antibiotice prin...

Proiect Management - Antibiotice SA

Cu stiinta si suflet, in slujba oamenilor Cu o traditie de jumatate de secol in industria de medicamente generice si cu un portofoliu complex de...

Proiect Management - SC Antibiotice SA

1. DESCRIEREA FIRMEI Intreprinderea a fost construită în perioada 1953 - 1955 şi a fost pusă în funcţiune la 11 decembrie 1955 sub denumirea de...

Ai nevoie de altceva?