Proiect practică Astra Asigurări

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 84 în total
Cuvinte : 28523
Mărime: 489.23KB (arhivat)
Publicat de: Andreea N.
Puncte necesare: 10
UNIVERSITATEA VALAHIA FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE SPECIALIZAREA FINANȚE-BĂNCI

Extras din proiect

ASTRA Asigurari s-a desprins in anul 1991 din compania de stat ADAS, beneficiind de experienta de 31 de ani a acesteia, devenind a doua companie de asigurari din piata romaneaca. Inca de la inceputuri, ASTRA a detinut o pozitie importanta in piata asigurarilor, fiind in prezent cea mai mare companie dupa marimea capitalului social si una dintre primele companii in ceea ce priveste cifra de afaceri.

Patrimoniul impresionant, actionarii sai puternici, TNG - The Nova Group, unul dintre cele mai mari holdinguri din Romania si UNIQA Group, liderul pietei austriece pe segmentul de asigurari de viata si unul dintre cei mai mari asiguratori europeni, reprezinta garantia unei companii solide si stabile.

In anul 2005, UNIQA Group Austria a achizitionat 27% din actionariatul ASTRA, urmand ca pana la finele lui 2007 participatia UNQA sa fie majorata. Odata cu lansarea colaborarii dintre cele doua companii, identitatea vizuala a ASTREI s-a transformat prin alaturarea insemnelor ambelor companii. ASTRA-UNIQA este in prezent societatea de asigurari cu cel mai mare capital social din piata autohtona, in valoare de 55 milioane de EURO.

Parteneriatul incheiat intre ASTRA si UNIQA a condus la implementarea unor strategii de vanzare si de produs avand ca principale atuuri modernizarea, flexibilitatea si apropierea de clienti.

Avand 220 de unitati teritoriale in toata tara, ASTRA-UNIQA are acoperire teritoriala completa, oferind peste 60 de tipuri de asigurari generale si de viata.

UNIQA este lider al pietei austriece de asigurari si a devenit printr-o evolutie dinamica, una dintre cele mai importante grupuri de asigurare din Europa Centrala. Oferirea de solutii individuale si dezvoltarea produselor personalizate sunt menite sa intruneasca necesitatile din ce in ce mai diversificate ale clientilor.

Este cea mai mare companie de asigurari din Austria si una dintre cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala. Grupul include peste 25 de companii de asigurare in 16 tari europene.

UNIQA are un numar de 12.500 angajati si parteneri exclusivi, care servesc 4,2 milioane de clienti in toata Europa.

Are un portofoliu de prime de 4,2 miliarde Euro.

UNIQA are una dintre cele mai mari retele de vanzare si are ratingul Standard and Poors „A”, privind puterea financiara.

Certificare ISO

Competitia din ce in ce mai intensa pentru atragerea si fidelizarea clientilor a condus la o crestere semnificativa a importantei calitatii produselor/ serviciilor oferite.

Certificarea sistemelor de management (al calitatii, al mediului, al securitatii ocupationale, al securitatii informatiei, etc.) si certificarea produselor reprezinta factori determinanti pentru libera circulatie a marfurilor/ serviciilor, atat pe piata interna cat si pe pietele internationale, in special in Uniunea Europeana.

Competitia din ce in ce mai intensa pentru atragerea si fidelizarea clientilor a condus la o crestere semnificativa a importantei calitatii produselor/ serviciilor oferite.

Calitatea inseamna abilitatea de a satisface necesitatile si asteptarile clientului, fiind cea mai buna cale de asigurare a fidelitatii clientilor, de aparare impotriva concurentei si singura cale de dezvoltare si obtinere a profitului.

Pentru a obtine aceste avantaje competitive, top managementul ASTRA – UNIQA a hotarat implementarea unui Sistem de Management al Calitatii. S-a aplicat metodologia promovata de standardul ales ca referential, SR EN ISO 9001:2001, cunoscutã sub numele de PDCA - "Planificã - Efectueazã - Verifica - Actioneaza", realizandu-se activitati pe urmatoarele directii:

-Planificarea/ organizarea Sistemului de Management al calitatii -Formarea personalului pentru calitate -Documentarea si implementarea Sistemului de Management al Calitatii -Auditul Sistemului de Management al Calitatii -Certificarea Sistemului de management al Calitatii

Prin toate activitatile desfasurate in ASTRA - UNIQA pe perioada implementarii sistemului, s-a consolidat controlul asupra propriului mod de organizare interna, a luat nastere o noua cultura in organizatie, cultura pentru calitate, prin aplicarea cerintelor standardului SR EN ISO 9001:2001. Toate aceste schimbari sunt o consecinta fireasca a unui management competitiv aplicat in interiorul companiei si o confirmare ca ASTRA - UNIQA are competenta si capabilitatea de a-si onora cu strictete angajamentele asumate de a furniza servicii de calitate, conforme cu cerintele clientilor sai, cu cerintele legale si reglementarile in vigoare.

Conformitatea Sistemului de Management al Calitatii astfel implementat in cadrul ASTRA - UNIQA cu cerintele standardului SR EN ISO 9001:2001, a fost certificata la data de 30.11.2004 de catre ORGANISMUL DE CERTIFICARE SIMTEX–OC (organism de certificare acreditat de RENAR). Acest lucru face dovada eforturilor pe care le depune echipa ASTRA - UNIQA pentru a promova si mentine un standard ridicat al calitatii in activitatea pe care o desfasoara. Este vorba de o certificare a unui mod de lucru care se bazeaza pe organizare, seriozitate, eficienta si mai ales pe o atitudine care reflecta orientarea noastra catre client si catre excelenta in furnizarea serviciilor noastre. In anul 2005, liderul pietei austriece de asigurari UNIQA GRUP – AUSTRIA, a achizitionat un pachet de 27% din acþiunile S.C. ASTRA S.A., constituindu-se astfel ASTRA - UNIQA.

Aceasta schimbare a adus si o noua orientare a activitatilor companiei. Rezultatul tuturor acestor schimbari nu a intarziat sa apara, ASTRA - UNIQA urcand de pe locul 9 detinut la finele anului 2005, pe locul 4 in topul firmelor de asigurari din Romania.

Misiunea pe care top managementul si-a asumat-o este aceea de a contribui la crearea unui climat de siguranta in viata fiecaruia. In scopul indeplinirii acestei misiuni, ASTRA - UNIQA este permanent interesata de atingerea urmatoarelor obiective: -cresterea satisfactiei clientilor – prin calitatea, complexitatea, acuratetea solutiilor oferite, prin calitatea produselor/ serviciilor furnizate -cresterea prestigiului societatii si construirea unei imagini de excelenta – prin seriozitate si competenta in prestarea serviciilor, asigurarea increderii clientilor privind capabilitatea indentificarii, prevenirii si tratarii oricaror eventuale neconformitati ale serviciilor oferite, realizarea unei interfate profesionale cu clientii si asigurarea unui feedback eficient al informatiilor; -cresterea eficientei activitatilor interne – prin planificare si organizare corespunzatoare si asigurarea unui climat de inalt profesionalism; -imbunatatirea continua a calitatii produselor/ serviciilor furnizate – prin implicarea si angajarea intregului personal.

Implicarea top managementului in indeplinirea acestor obiective este dovedita prin adoptarea si implementarea urmatoarelor trei strategii:

-Asigurarea de personal cu inalt nivel de competenta, prin recrutari pertinente si prin procese de imbunatatire a cunostintelor; -Implementarea si mentinerea unui sistem de coordonare si control, sistematic si transparent, asupra proceselor desfasurate in cadrul societatii; -Implementarea si mentinerea unui sistem de monitorizare a satisfactiei clientilor.

Certificarea ISO 9001 are doua mari avantaje:

- in interiorul organizatiei Activitatile sunt administrate/ gestionate eficace (exista o forma de planificare, organizare, antrenare, urmarire, control si evaluare a activitatii care dau incredere ca sunt atinse obiectivele stabilite); Constientizarea in randul angajatilor a nevoii de a furniza produse/ servicii de calitate, prin dezvoltarea unei culturi organizationale orientata spre calitate; Cresterea eficientei activitatilor interne si ca urmare reducerea costurilor; Stimularea comunicarii si a muncii in echipa, prin cresterea satisfactiei personalului angajat; Crearea cadrului pentru imbunatatirea continua a proceselor; Cresterea cifrei de afaceri.

- in afara organizatiei Confera incredere partenerilor (clienti sau furnizori), certificand faptul ca societatea functioneaza pe baza unui sistem de calitate recunoscut international; Satisfacerea cerintelor clientilor, ale patenerilor de afaceri si a cerintelor legale; Imbunatatirea imaginii firmei si a credibilitatii ei pe piata asigurarilor; Consolidarea pozitiei de piata asigurarilor; Indeplinirea conditiilor de participare la licitatii si dezvoltarea de noi oportunitati de afaceri.

Preview document

Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 1
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 2
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 3
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 4
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 5
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 6
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 7
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 8
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 9
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 10
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 11
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 12
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 13
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 14
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 15
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 16
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 17
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 18
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 19
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 20
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 21
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 22
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 23
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 24
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 25
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 26
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 27
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 28
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 29
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 30
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 31
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 32
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 33
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 34
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 35
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 36
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 37
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 38
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 39
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 40
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 41
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 42
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 43
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 44
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 45
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 46
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 47
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 48
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 49
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 50
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 51
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 52
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 53
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 54
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 55
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 56
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 57
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 58
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 59
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 60
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 61
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 62
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 63
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 64
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 65
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 66
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 67
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 68
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 69
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 70
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 71
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 72
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 73
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 74
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 75
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 76
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 77
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 78
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 79
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 80
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 81
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 82
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 83
Proiect practică Astra Asigurări - Pagina 84

Conținut arhivă zip

  • Proiect Practica Astra Asigurari.doc

Te-ar putea interesa și

Politici și strategii pe piața asigurărilor

Introducere În această lucrare am prezentat aspecte privind piaţa asigurărilor din România şi evoluţia asigurărilor pe plan internaţional. Am...

Plan marketing - Astra Asigurări

1.Scurta descriere a firmei care va face obiectul acestui plan de marketing. Istoria Astra Asigurari ASTRA Asigurari s-a desprins in anul 1991...

Proiect de practică - Astra Asigurări

Capitolul I Prezentarea firmei I.1 Despre ASTRA ASIGURARI... 1.1 SECTOR DE ACTIVITATE Este una dintre companiile de top din sectorul serviciilor...

Lucrare de practică - SC Astra SA

MOTIVATII SI EXPLICATII Plecând de la faptul ca succesul unei firme depinde în cea mai mare masura de managementul organizatiei am ales sa fac...

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto - dosar de daună

INTRODUCERE Asigurarea de raspundere civila auto constituie un subiect de interes general datorita faptului ca este obligatorie. Proiectul isi...

Proiect de practică în asigurări - Astra

De nu mai puţin de 20 de ani, SC.ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA SA este o companie de asigurări tradiţională a românilor, oferindu-le acestora...

Analiza de piață a firmei SC Spartan Agent de Asigurare SRL

Cap.1. Prezentarea firmei 1.1.Denumirea, localizarea S.C. SPARTAN AGENT DE ASIGURARE S.R.L. este o firmă înființată în 5 ianuarie 2011 ,...

Ai nevoie de altceva?