Raport de practică

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 8778
Mărime: 63.15KB (arhivat)
Publicat de: Eleonora State
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Scripliuc Evelina
Ministerul Educaţiei şi Tineretului Republicii Moldova Universitate Libara Internationala din Moldova Catedra „Finanţe şi Bănci”

Extras din proiect

Capitolul 1 : Caracteristica generală a întreprinderii

1.1 Forma organizatorico-juridică.

Societatea S.A Tutun CTC îşi desfăşoară activitatea în temeiul Legii privind societăţile pe acţiuni nr. 1134-XIII din 02.04.1997, a altor acte legislative precum şi a statutului societăţii. Conform acestei legi, societatea pe acţiuni Tutun CTC este o societate comercială al cărei capital social este în întregime divizat în acţiuni a cărei obligaţii sunt garantate cu patrimoniul societăţii.

“TUTUN-CTC” este societate pe acţiuni cu pachetul de control de acţiuni ce aparţine statului (90,81%) şi 9,19% capital privat a 905 persoane fizice. Numărul total de acţiuni e de 5591020 unităţi, dintre care 5076982 aparţin statului, iar 514038 – persoanelor fizice. Valoarea nominală a unei acţiuni e 20 lei. Capitalul social constituie 111,82 mln. lei.

“TUTUN-CTC” îşi are sediul pe malul râului Bîc, la intersecţia străzilor Ismail şi Uzinelor, adresa juridică a societăţii fiind str. Ismail 116, MD-2023, c/f 1002600005141. Întreprinderea dispune de o reţea de cale ferată şi transport auto ce asigură posibilitatea de comunicare cu toţi agenţii comerciali din Europa de Vest şi de Est.

În componenţa “TUTUN-CTC” intră două unităţi de producţie principale: Fabrica articole din tutun şi Fabrica de fermentare a tutunului, cu unităţi auxiliare: atelierul mecanic, sectorul tehnico-sanitar, sectorul electric, secţia transport auto, grupul de reparaţii şi construcţii.

“TUTUN-CTC” mai dispune de un sector de colectare a tutunului din Chişinău, 2 puncte de colectare a tutunului, cu sediul în oraşele Briceni şi Glodeni, şi 3 depozite de păstrare a tutunului şi materialelor auxiliare în or. Hînceşti, Cimişlia, Ştefan Vodă şi Bucovăţ (Străşeni).

Portofoliul "TUTUN-CTC" include cca. 25 branduri de ţigarete, care sunt bine cunoscute nu numai în Republica Moldova, dar şi peste hotarele ţării. Actualmente întreprinderea este liderul Republicii Moldova în domeniul fabricării şi comercializării produselor din tutun.

1.2 Istoria fondării întreprinderii.

Societatea pe Acţiuni “TUTUN-CTC” (în trecut Combinatul de Tutun din Chişinău) şi-a început activitatea pe actualul teren în 1924 prin construirea unui depozit de fermentare naturală a tutunului şi a unei manufacturi de producere a ţigărilor. În 1944, în baza vechilor unităţi de producere, se formează Combinatul de Tutun din Chişinău, în componenţa căruia au intrat Fabrica de ţigarete şi Fabrica de fermentare a tutunului. În 1966 se finalizează reconstrucţia Fabricii de fermentare, extinzându-se capacităţile de fermentare până la 10 mii tone pe an şi aplicându-se unele tehnologii moderne (pentru acel timp) de fermentare a tutunului prin flux.

În 1977 se finalizează reconstruirea Fabricii de ţigarete, în rezultatul căreia capacităţile de producere anuală ajung la 8,7 mlrd. ţigarete. Reconstruirea Fabricii s-a efectuat prin înzestrarea cu utilaj modern de pregătire, sosare şi aromatizare a tutunului până la tăiere şi cu linii moderne de fabricare a ţigaretelor cu filtru.

În scopul prelucrării tutunurilor americane (Virginia şi Burley) conform tehnologiei moderne, în 1981 Fabrica de fermentare a fost înzestrată cu o linie germană (firma Hauni) întru efectuarea denervurării foilor de tutun (prelucrare strips), prelucrării termice (prelucrare redraing) şi ambalării tutunului în baloturi de gabarite mari.

Pentru îmbunătăţirea calităţii producţiei finite în anii 2004-2005 s-a efectuat instalarea la Fabrica articole din tutun a utilajului nou “Hauni” cu tehnologie performantă de pregătire a amestecului de tutun.

În anul 2006 s-a modernizat utilajul pentru procesarea tutunului Burley, s-au instalat liniile de confecţionare şi împachetare a ţigaretelor “Hauni” şi “Focke” de ultima generaţie (tip round corner).

“TUTUN-CTC” este cea mai mare întreprindere din ramura tutunului a Republicii Moldova. Volumul anual de afaceri e de circa 600 mln. lei, iar în bugetul statului contribuie cu peste 150 mln. lei anual. Produsele principale ale întreprinderii destinate comercializării sunt tutunul şi articolele din tutun.

Preview document

Raport de practică - Pagina 1
Raport de practică - Pagina 2
Raport de practică - Pagina 3
Raport de practică - Pagina 4
Raport de practică - Pagina 5
Raport de practică - Pagina 6
Raport de practică - Pagina 7
Raport de practică - Pagina 8
Raport de practică - Pagina 9
Raport de practică - Pagina 10
Raport de practică - Pagina 11
Raport de practică - Pagina 12
Raport de practică - Pagina 13
Raport de practică - Pagina 14
Raport de practică - Pagina 15
Raport de practică - Pagina 16
Raport de practică - Pagina 17
Raport de practică - Pagina 18
Raport de practică - Pagina 19
Raport de practică - Pagina 20
Raport de practică - Pagina 21
Raport de practică - Pagina 22
Raport de practică - Pagina 23
Raport de practică - Pagina 24
Raport de practică - Pagina 25
Raport de practică - Pagina 26
Raport de practică - Pagina 27
Raport de practică - Pagina 28
Raport de practică - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica.doc

Te-ar putea interesa și

Raport de practică la Primăria Municipiului Suceava

I. PREZENTAREA INSTITUŢIEI – PRIMĂRIA SUCEAVA Stagiul de practică a fost efectuat la Primăria municipiului Suceava în cadrul Departamentului de...

Raport de practică - SC Legume Fructe SA

Motivatie Firma la care am desfasurat stagiul de practica in perioada 12-30 iunie se numeste S.C. LEGUME FRUCTE.S.A.. Am ales aceasta firma...

Raport de practică în managementul resurselor umane la SC Rom West JNA SRL

Sinteza raportului de practică Stagiul de practica la management a fost efectuat pe o perioada de trei saptamani intre 01.07.2009 - 22.07.2009 si...

Raport de practică

Motivaţie si explicaţii. Am ales sa desfăşor practica in cadrul acestei firme deoarece este o întreprindere foarte mare, societate pe acţiuni, şi...

Raport de practică

SINTEZA RAPORTULUI DE PRACTICA S.C.BEMANIS S.R.L., infiintata in anul 1999, cu sediul in Radauti, Judetul Suceava si un capital social de 62...

Raport de practică agenția SC RVG Speed SRL

Motivaţia Firma la care am desfăşurat stagiul de practică în perioada 08-27 iunie se numeşte S.C. RVG SPEED S.R.L Botoşani. Am ales această firmă...

Raport de practică SC Stoll Fulger SRL

Firma la care am desfăşurat stagiul de practică în perioada 13-23 iunie, 2011 se numeşte S.C. STOLL FULGER S.R.L ce îşi are sediul în oraşul...

Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL

Motivatie si explicatii: Motivul pentru care am optat sa fac practica la SC MORARIT & PANIFICATIE SRL a fost de ordin personal, deoarece tatal meu...

Ai nevoie de altceva?