Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2485
Mărime: 146.46KB (arhivat)
Publicat de: Olimpia Istrate
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: oana anton
in acest priect este inclusa o in vitatie la o expozitie organizata pentru strangerea de fonduri pentru cosolidarea si valorificarea catacombelor de la cub din iasi. de asemenea este prezentat si un tabel cu toate cheltuielile facute pentru organizarea expozitie.

Extras din proiect

FUNDATIA CULTURALA “TIMPUL”

Fundatia Culturala “Timpul” a fost fondata in anul 2000, de Liviu Antonesei. De aici a inceput activitatea noastra, care se bazeaza pe adoptarea planurilor si strategiilor de actiune pentru sprijinirea culturii, artei si istoriei.

Scopul fundatiei noastre este acela de sprijini actiunile cultural, artistice si istorice, pentru iubitorii acestor domenii, atat din Iasi cat si cei din afara orasului.

In cadrul fundatiei se desfasoara mai multe tipuri de activitati si anume:

- Prezentari de carti

- Organizare de evenimente culturale si artistice

- Organizare de expozitii de arta

- Strangeri de fonduri pentru sprijinirea culturii.

Vom prezenta in continuare cele mai importante activitati realizate de aceasta fundatie in anul 2008:

In perioada 19-25 mai 2008, la Iasi a organizat a doua editie a Festivalului de Teatru”Iasi face Euro-Art”, in cadrul caruia au foat programate spectacole ale unor teatre si companii din Romania si Rusia si ale studentilor din Bucuresti, Cluj, Iasi, Craiova, Targu Mures, Chisinau. Spectacolele au avut loc la Ateneul Tatarasi, Teatrul Luceafarul si Casa de Cultura a Studentilor.

In zilele de 4 respectiv 5 decembrie 2008 a foat organizata la Iasi Gala jurnalismului cultural, editia I, unde au fost premiati cei mai valorosi publicisti ce activeaza in domeniul de cultura- presa scrisa (reviste culturale si pagini de cultura ale cotidienelor, suplimente culturale).

In anul 2008, dorim sa organizam un eveniment pentru strangerea fondurilor necesare amenajarii hrubelor de la CUB cu scopul realizarii de galerii de arte vizuale.

EVENIMENT(aspect specifice)

Catacombele Iasilor (istorie, legenda, realitate)

Numele de "catacombe" apartine la origine unei depresiuni situate de-a lungul Viei Appia, la iesirea din Roma, ad Catacumbas - simpla transcriere a unei expresii grecesti - insemnand "in fundul adanciturii". Aici a fost amenajat un cimitir crestin, care astazi este cunoscut sub numele de Catacombele Sfantului Calist, sau Calixt, dupa primul sau administrator. Cuvantul " catacombe " a fost mai apoi aplicat cimitirelor asemanatoare facute in galerii marginite de firide. Crestinii au imprumutat de la evrei acest obicei care, fiindu-ne cunoscut la Roma, la Neapole si in Sicilia, a fost de asemenea practicat de anumite comunitati crestine din Orient. Asemenea cimitire au fost descoperite in insula Milos, la Chalkis si la Alexandria, in afara granitelor Imperiului roman au fost gasite cimitire de acest fel, care dateaza de la inceputul sau de pe la mijlocul secolului al III-lea, in insula Kharg, situata in fata orasului Bandar Bushir, in dreptul tarmului rasaritean al Golfului Persic. Nicaieri ele nu au fost suficient de amanuntit explorate.

Sub Iasul de astazi se descopera urme ale Iasului de altadata. Un oras despre care stim prea putine, avem prea putine marturii. De data asta e vorba, se pare, de un han care, cu siguranta, nu a fost singura constructie din zona. In jur stau monstruoase blocuri comuniste cu cite 10 etaje care, la vremea lor, au distrus alte marturii din timpuri stravechi.

Se spune ca Iasul e brazdat de catacombe lungi de zeci de kilometri care leaga cele 7 coline intre ele, de tunele - unele datind din vremea lui Stefan - care trec si pe sub albia raului Bahlui. Statuia lui Cuza din Piata Unirii s-a inclinat recent (din cauza unor catacombe despre care nu s-a stiut pana acum), sapaturile fundatiilor pentru cladirea Romtelecom, pentru Moldova Mall, pentru consolidarea Casei Pogor, pentru tot felul de blocuri si case scot la lumina un Iasi despre care nu stim destule.

Preview document

Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului - Pagina 1
Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului - Pagina 2
Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului - Pagina 3
Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului - Pagina 4
Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului - Pagina 5
Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului - Pagina 6
Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului - Pagina 7
Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului - Pagina 8
Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului - Pagina 9
Strângerea de fonduri pentru conservarea și valorificarea catacombelor Iașului - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Strangerea de Fonduri pentru Conservarea si Valorificarea Catacombelor Iasului.doc

Te-ar putea interesa și

Catacombe subterane ale Iașului - legendă, mit, realitate

Fundatia ‘’CALATORIND SPRE LUMINA” Vineri 14 ianuarie2011, începând cu ora 17:00 în sala Pasilor Pierduti a Universitatii Alexandru Ioan Cuza,Iasi...

Ai nevoie de altceva?