Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 1382
Mărime: 147.03KB (arhivat)
Publicat de: Iulia O.
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” GALATI Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor

Extras din proiect

Strategii si operatiuni bursiere

Suma disponibilă pentru investit este de 100.000 lei, care va fi divizată astfel : 60% - actiuni, 20% - depozit bancar si 20% - fond mutual.

Structura Portofoliu

Am ales să investesc in trei companii: Banca Transilvania( TLV), Biofarm S.A.(BIO) si S.N.T.G.N. Transgaz S.A.(TGN). Acestea sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti la categoria I si fac parte din Bucharest Exchange Trading – BET. Astfel, actiunile acestor companii au cea mai mare capitalizare bursieră si sunt printre cele mai lichide.

Banca Transilvania reprezintă una dintre cele mai atractive actiuni listate la bursă datorită ritmului de crestere inregistrat de la infiintare si până în prezent. Din acest motiv am prevăzut peste jumatate din suma initiala pentru a efectua tranzactii.

I. 1. BIOFARM S.A.

Biofarm este este unul dintre primii producători români de medicamente si suplimente alimentare. Compania, fondată în 1921, s-a concentrat pe dezvoltarea, producerea si comercializarea unor branduri puternice, dar si a unor produse generice.

Societatea are in portofoliu peste 80 de mărci, unele cu traditie în România, iar majoritatea veniturilor companiei sunt generate de produsele over-the-counter(care se eliberează fără prescriptie medicală) si suplimente nutritive.

Actiunile S.C. BIOFARM S.A. au fost tranzactionate pe Piata RASDAQ, la categoria de bază, din data de 19.11.1996. conform hotărarii adunării generale extraordinare a actionarilor nr. 40 din 24.03.2005, s-a aprobat demararea operatiunilor necesare listării societătii la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.

Evolutia în ultimele 12 luni

I. 2. BANCA TRANSILVANIA S.A.

Banca Transilvania este o societate bancară romanească cu capital mixt roman si străin, fondată la sfarsitul anului 1993. Banca efectuează operatiuni si activităti specifice, în tară si străinătate, prin contul ei propriu, al clientilor băncii, persoane fizice sau juridice, în numele unor institutii sau în colaborare cu acestea. Principalele servicii oferite clientilor sunt: o gamă largă de depozite, certificate de depozit cu discount, cecuri de călătorie, bancă de decontare, tranzactii internationale, scrisori de garantie, consultantă financiară.

Actiunile societătii se tranzactionează la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, cu simbolul TLV din data de 15.10.1997.

Preview document

Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 1
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 2
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 3
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 4
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 5
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 6
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 7
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 8
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 9
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 10
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 11
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 12
Strategii și operațiuni bursiere - Banca Transilvania - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Strategii si Operatiuni Bursiere - Banca Transilvania.doc

Te-ar putea interesa și

Managementul calității - Banca Transilvania

Introducere în “Calitate” şi “Managementul calităţii” Prezentare generală a problemei calităţii Pe măsură ce tehnologiile evoluează, oferta de...

Politică de promovare

Mixul promotional al serviciilor financiar-bancare se particularizeaza prin utilizarea cu precadere a tehnicilor marketingului direct si a fortelor...

Portofoliu de Valori Mobiliare

Introducere Ma numesc Blesnoc Catalin, și am obtinut o suma de 100.000 drept mostenire.Avand o educatie financiara indestulatoare și dorind sa...

Strategii și operațiuni bursiere

Suma totala disponibila de investit este de 100.000 lei pe care o voi reaprtiza astfel: - 50% actiuni - 20 % depozit bancar - 30% fond mutual...

Ai nevoie de altceva?