Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 9044
Mărime: 178.13KB (arhivat)
Publicat de: Crin Lazăr
Puncte necesare: 8
Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori Academia de Studii Economice

Cuprins

  1. I. INTRODUCERE 2
  2. A. Motivatia alegerii investitiei in domeniul farmaceutic 2
  3. B. Prezentarea generala a companiei Biofarm 3
  4. C. Date generale despre firma Biofarm 4
  5. II. DIAGNOSTICUL GENERAL AL COMPANIEI 5
  6. A. Diagnosticul juridic 5
  7. B. Diagnosticul resurselor umane 9
  8. C. Diagnosticul comercial 12
  9. C1. Piaţa 12
  10. C2. Publicul tinta 14
  11. C3. Oferta de servicii 15
  12. C4. Marketing si comunicare 16
  13. D. Diagnosticul financiar 18
  14. D1.Diagnosticul financiar pe baza datelor istorice 18
  15. D2. Previziunea situaţiilor financiare 20
  16. III. IMPLEMENTAREA INVESTITIEI 23
  17. A. Detalii despre investitie 23
  18. B. Ipoteze de lucru 24
  19. B1. Costurile investitiei 24
  20. B2. Estimarea ratei de actualizare (k) 25
  21. B3. Indicatorii de eficienta 26
  22. IV. ANALIZA DE SENSIBLITATE 28
  23. A. Cifra de afaceri 29
  24. B. Cashflow-ul generat de proiect 29
  25. C. Factorul de actualizare 30
  26. VI. CONCLUZII 30
  27. BIBLIOGRAFIE 31

Extras din proiect

I. INTRODUCERE

A. Motivatia alegerii investitiei in domeniul farmaceutic

Prezentul proiect urmareste realizarea unei investitii in domeniul farmaceutic si anume crearea de catre firma Biofarm SA ,a unor comprimate impotriva durerilor de cap(cefalea), deaorece cu aceasta problema se comfrunta toti oamenii si de asemnea pot sa apara pe tot parcursul anului, iar cheltuielile necesare in acest scop s-au efectuat in toti anii supusi analizei (2006-2013).In cazul firmelor din industria farmaceutica (asa cum este si cazul BiofarmSA) pregatirea cat mai bună a tinerilor farmacisti, are un rol prioritar si determinant in acordarea tratamentului optim persoanelor care au nevoie de el, realizarea meseriei alese, cat si asigurarea calitătii si eficacitătii serviciilor prestate.Mai mult decat atat, personalul din domeniul farmaceutic trebuie sa participe anual la programe adecvate de formare profesionala continua, pentru a-si dezvolta competentele si pentru a-si mentine cunostintele teoretice, aptitudinile si valorile profesionale la un nivel suficient de inalt. Din acest motiv, alegerea efectuarii unei investitii in domeniul farmaceutic este una extrem de importanta si necesara.

In ceea ce priveşte firma Biofarm SA, investitia în domeniul farmaceutic consta, printre altele, in asigurarea trainingurilor si a sustinerii examenelor de competenta profesionala. Această formă de pregatire profesionala oferă cursantilor oportunităti deosebite in cariera, iar in urma unor cursuri de pregatire în strainatate, acestia pot lucra atat în tara cat si in Europa sau SUA.

Durerile de cap datorate starilor de tensiune se manifesta printr-o durere constanta sau senzatie de apasare la nivelul fruntii si tamplelor sau la nivelul cefei si gatului. De obicei cefaleea are o intensitate medie sau usoara si nu impiedica efectuarea activitatilor zilnice. Pot insa exista cazuri in care durerea este severa continua sau intermitenta. Acest tip de cefalee este comun si are tendinta de recurenta, in special in perioadele de stres. Episoadele de cefalee datorate tensiunii pot dura de la 30 de minute pana la cateva zile.

Cauzele cefaleei datorata tensiunii nu sunt determinate. Specialistii considera ca exista mai multi factori ce pot determina acest tip de cefalee. In trecut se considera ca un rol important in determinarea cefaleei era dat de spasmul sau tensiunea musculaturii de la nivelul gatului, fetei, mandibulei sau scalpului. Acum se considera ca poate avea un rol important si modificarea compozitiei chimice a creierului.

Simptomele cefaleei datorata starilor de tensiune include:

• O durere constanta ce nu pulseaza; de obicei senzatia de durere sau presiune este bilaterala

• Senzatia de apasare, strangere la nivelul fruntii

• Durere acuta la nivelul tamplelor sau la nivelul gatului si cefei.

Spre deosebire de migrene, durerile de cap datorate starilor de tensiune nu se asociaza cu greata, varsaturi, sensibilitate la lumina si la zgomot si nu sunt asa de puternice incat sa interfere cu activitatea zilnica. Episoadele de dureri de cap datorate tensiunii dureaza intre 30 de minute si cateva zile. Se considera ca aceste dureri sunt cronice atunci cand apar pentru o perioada mai mare de 15 zile sau o luna.

Durerile cronice de cap datorate tensiunii, se asociaza frecvent cu alte afectiuni de genul anxietate sau depresie. Desi nu se intampla frecvent, cefaleea poate fi provocata si de tumori sau de infectii.

Atat sectiunea din lucrarea de fată dedicată diagnosticului general al companiei, cat si cea dedicata analizei fezabilitătii proiectului de investitii evidentiaza compania Biofarm ca fiind o companie cu standarde de calitate ridicate atat pentru pregatirea personalului, cat si pentru serviciile oferite clientilor, fiind unul din primii 10 producatori din industria farmaceutica si singurul producator de capsule gelatinoase moi, dar si liderul pietei romanesti de produse si solutii. Investiţia în asigurarea trainingurilor si a susţinerii examenelor de competenta profesionala si-a dovedit din nou rentabilitatea care face ca aceasta să fie forma preferata de Biofarm pentru pregatirea profesionala a angajatilor sai in vederea furnizarii unor servicii de calitate si a asigurarii unui avantaj competitiv.

B. Prezentarea generala a companiei Biofarm

Biofarm este unul dintre primii producatori romani de medicamente si suplimente alimentare. De peste 80 de ani Biofarm este alaturi de specialistii din Romania in cursa pentru descoperirea celor mai bune solutii pentru mentinerea sanatatii oamenilor.Compania, fondata in 1921, s-a concentrat pe dezvoltarea, producerea si comercializarea atat a unor branduri puternice, cat si a unor produse generice.

In anul 2010, compania Biofarm a inregistrat o cifra de afaceri in crestere cu 22,7% pana la 82,29 milioane lei fata de la 67,10 milioane lei cat a fost in anul 2009, dar profitul net al companiei a fost in scadere cu 25,8%, pana la 14,56 mil lei fata de 19,6 mil lei in anul 2009.

In prezent, Biofarm este unul dintre primii 10 producatori romani existenti pe piata farmaceutica din Romania, o piata dinamica si foarte competitiva. Compania este certificata in conformitate cu cerintele standardului EN ISO 9001:2000 si ale Ghidului privind buna practica de fabricatie (GMP) pentru toate liniile de productie. De asemenea, actiunile sale sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti - Categoria I.

Cu laboratoare de cercetare de cel mai inalt nivel, linii de productie moderne si o puternica echipa de reprezentanti medicali si de vanzari, Biofarm se regaseste de mai multi ani in topul primilor 3 producatori romani de solutii pentru administrare orala, este cel mai important producator roman de capsule gelatinoase moi si unul dintre cei mai mari fabricanti de comprimate si drajeuri din Romania.

Biofarm are un portofoliu competitiv de peste 190 de produse care acopera 60 de arii terapeutice si investeste in mod continuu in campanii media, comerciale si de marketing pentru promovarea propriilor produse.

Avand o pozitie stabila pe piata farmaceutica romaneasca, Biofarm urmareste sa isi imbunatateasca pozitia si pe arena internationala. In momentul de fata Biofarm este prezenta in 7 tari si extinderea continua.

Lansarea de noi produse si imbunatatirea portofoliului sunt puncte cheie ale strategiei de dezvoltare a companiei. Pentru a-si imbunatati pozitia atat pe piata interna, cat si pe cea internationala, Biofarm va dezvolta si lansa aproximativ 10 produse in fiecare an.

Strategia de dezvoltare a companiei Biofarm include, de asemenea, imbunatatirea prezentei companiei pe piata de retail, continuarea dezvoltarii fortei de vanzari pentru imbunatatirea reprezentarii in piata si cresterea numarului de produse. Investitiile in cercetare, lansarea si promovarea propriilor produse vor continua pentru a ajuta la imbunatatirea pozitiei companiei in piata.

Misiunea Biofarm este aceea de a imbunatati sanatatea oamenilor,oferind produse de calitate deosebita la preturi cat mai accesibile.

Preview document

Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 1
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 2
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 3
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 4
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 5
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 6
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 7
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 8
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 9
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 10
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 11
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 12
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 13
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 14
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 15
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 16
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 17
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 18
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 19
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 20
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 21
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 22
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 23
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 24
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 25
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 26
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 27
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 28
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 29
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 30
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 31
Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Fezabilitate la Biofarm SA.docx

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Evaluarea unui proiect de investiții la Biofarm SA

INTRODUCERE Lucrarea noastră are drept obiectiv efectuarea unui studiu de fezabilitate al societății comerciale “Biofarm SA” in vederea realizarii...

Ai nevoie de altceva?