Transferoviar Grup - Investiții directe

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3050
Mărime: 137.11KB (arhivat)
Publicat de: Smeu I.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: ---
Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Extras din proiect

SCURT ISTORIC

Prima linie de cale ferată a fost deschisă în data de 20 ausgust 1854 fiind folosită doar pentru transportul de cărbune colectat din Mina Anina. Capetele liniei sunt Oravița (în Banat) și Bazias, un port la Dunăre.

Cea de a doua cale ferată construită pe teritoriul României de atunci a fost realizată de o companie engleză Barkley-Stanisforth făcând legătura dintre Cernavodă și Constanța, între anii 1855-1860.

Capitalismul reprezintă pragul de unde diversificarea tipurilor de transport a început.

Inventarea mașinii cu abur în sec XVII a determinat creeare a ceea ce înseamnă transport feroviar, contribuind totodată la dezvolatarea acestuia.

Trecerea de la navele cu pânze la nave propulsate de motoare cu aburi a determinat și în rândul transporturilor marimite o „inviorare simtitoare”(Toader Gherasim).

Transporturile aeriene și auto s-au dezvoltat rapid o data cu construirea motoarelor cu ardere internă și a celor cu aprindere prin scânteie.

Datorită acestor evenimente, activitățile de transport au suferit divizarea în procese dinsticte, formând una din cele mai importante ramuri ale economiei naționale.

Pentru invidualizarea termenului „transport”, trebuie înțeles faptul că între acesta și termenul „manipulare” sau orice alt termen din câmpul semantic,este o diferență. Aceasta este expusă la nivelul procesului din spatele termenului. În cazul procesului de transport trebuie să ținem cont de doi factori: mijlocul de transport și infrastructura, iar în cazul procesului de manipulare putem spune doar faptul că acesta implică doar schimbarea poziției spațiale ale obiectelor.

1.INTRODUCERE:

Lucrarea are drept obiectiv realizarea unei analize financiare în vederea capacitătii de susținere a unui proiect de investiții al societătii comerciale TRANSFEROVIAR GRUP SA. Compania se bazează în primul rând pe o echipă de profesioniști, fiind prezenți de peste 10 ani pe o piată competitivă unde este loc doar pentru companii solide care pun accent pe seriozitate și profesionalism.

Suntem un grup de societăti unit și solid, cu activitate în domeniul feroviar atât pe piață internă, cât și la nivel internațional. Cu activităti derulate atât în domeniul construcției și reparațiilor de material rulant și de cale ferată, cât și de transport marfă și călători, reușim să satisfacem o paletă largă de cerințe în domeniul serviciilor feroviare, punând pe primul plan nevoile clientului și satisfacerea celor mai înalte standarde de calitate și promptitudine.

Pe piața de construcții și reparații de material rulant, suntem prezenți prin intermendiul companiilor Remarul 16 Februarie, Uzină de Vagoane Aiud (UV Aiud)și Societătii de Întreținere și Reparații de Vagoane Caransebeș, în timp ce pe piața de transport marfă și transport călători suntem reprezentați de Transferoviar Grup, respectiv Transferoviar Călători.

Calitatea serviciilor și flexibilitatea Grupului ne certifică în fața altor competitori, pe piețele pe care activăm, în timp ce loialitatea fată de client și spiritul inovator ne ghidează activitatea curentă.

Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurarea serviciilor de transport și manevră feroviară de marfă și călători, gestionarea de infrastructură feroviară, construcția de căi ferate, drumuri și autostrăzi. Misiunea companiei este de a se afirmă ca partener loial, capabil să satisfacă nevoile specifice ale clienților și de a-și imbunătăti constant poziția atât pe plan local, cât și internațional.

Viziunea companiei Transferoviar Grup are la bază dorintă noastră de a deveni prima opțiune a clienților în ceea ce privește alegerea partenerului în domeniul transportului de marfă și al activitătilor conexe acestuia.

Obiective:

- Furnizarea de servicii de cea mai inaltă calitate în condiții de sigurantă pentru clienți și mediul inconjurător;

- Dezvoltarea unei relații sustenabile cu clienții noștri, bazată pe un sistem de tipul win-win;

- Dezvoltarea continuă a resurselor umane în scopul obținerii de performantă în domeniu, reorganizarea firmei pentru a putea răspunde misiunii;

- Promovarea managementului calitătii;

- Instruirea continuă a personalului, în vederea însușirii tehnicilor și tehnologiilor moderne.

Bibliografie

http://www.ugb.ro/Downloads/biblioteca%20virtuala/TGherasim/Sistemul_transporturilor_volI_Tr_feroviare.pdf

http://transferoviarmarfa.ro/ro/

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Material_rulant_al_CFR_C%C4%83l%C4%83tori?fbclid=IwAR0NqiXN_lbbWpHWvo15ssvMaEa5DTr1U6fplm8KqqNAl67XTlWVRJU-m5k

Preview document

Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 1
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 2
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 3
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 4
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 5
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 6
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 7
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 8
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 9
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 10
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 11
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 12
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 13
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 14
Transferoviar Grup - Investiții directe - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Transferoviar Grup - Investitii directe.docx

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Aspecte Economice ale Transportului Feroviar de Marfă

1. SITUAŢIA TRANSPORTULUI FEROVIAR DE MĂRFURI ÎN ANSAMBLUL GENERAL AL TRANSPORTULUI 1.1. Importanţa economică a transportului Majoritatea...

Serviciile de Transport Internațional și Dezvoltarea lor în Economia României

Introducere În lucrarea de faţă am încercat să prezint anumite particularităţi ale transportului internaţional, particularităţi care prevăd...

Ai nevoie de altceva?