Autoturismul Viitoruluui

Proiect
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Fizică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5833
Mărime: 236.67KB (arhivat)
Publicat de: Dorinel Nicoară
Puncte necesare: 7
Universitatea Politehnica Bucuresti

Extras din proiect

Introducere

In contextul mondial actual industria autovehiculelor este in plina dezvoltare, in contrast cu recesiunea economica la nivel global. Marii jucatori de pe piata auto sunt intotdeauna in pas cu tendintele, dezvoltarile tehnologice si mai ales cu dezvoltarea de noi concepte cat mai eficiente si atractive pentru clienti.

De – a lungul timpuluiinginerii auto au dezvoltat o serie de concepte si de idei din ce in ce mai inovative si mai sofisticate pentru a veni in sprijinul clientului si de a – i oferii ceea ce el doreste de la o masina.

In ultima perioada, constructorii doresc sa iasa din clasicele tipare si sa mearga spre noi concepte bazandu – se pe tehnologii moderne. Pentru a satisface exigenţele manifestate faţă de calitatea, costul şi performanţele autovehiculelor, preocupările specialiştilor sunt îndreptate în direcţia valorificării în practică a celor mai noi cuceriri ale ştiinţei prin elaborarea de tehnologii revoluţionare în domeniul metalurgiei metalelor şi aliajelor feroase şi neferoase, prelucrării metalelor şi nemetalelor prin procedee neconvenţionale, automatizării şi robotizării proceselor de fabricaţie şi montaj, conceperii şi realizării unor sisteme de proiectare, încercare, reparare şi control al producţiei asistate de calculator.

Marii producatori de autovehicule sunt in cautarea de noi concepte care sa fie in pas cu tehnologia si cu asteptarile clientilor si astfel dezvolta noi proiecte. Printre acestea se prezinta conceptul Volkswagen Aqua care reprezinta un prototip al viitorului.

Conceptul Volkswagen Aqua

Volkswagen Aqua Concept este un hovercraft futurist, alimentat cu hidrogen şi propulsat de patru rotoare. Conform creatoarei, Volkswagen Aqua se doreşte o evoluţie a conceptului de off-roader, fiind dedicat pieţei chineze, în primul rând datorită particularităţii reliefului din ţara Marelui Zid.

Pe lângă rotoarele exterioare, Volkswagen Aqua beneficiază şi de un motor central, care este responsabil de ridicarea vehiculului de la sol prin suflarea de aer cu mare presiune sub caroserie.

Ca si majoritatea hovercraft-urilor, conceptul foloseste mai mult de un motor. Motorul principal, care este alimentat de o celulă de combustibil pe bază de hidrogen, este utilizat pentru a conduce aerul ventilatorului principal care sa ridice autovehiculul deasupra solului.

Ventilatoarele din spatele vehiculului sunt acţionate de motoare electrice individuale pentru a oferii controlul direcţiei.

Studenta a acordat o foarte mare atenţie capitolului design specific Volkswagen, urmărind filosofia germanilor, dar renunţând la multe muchii.

Chiar dacă acest Volkswagen Aqua pare o propunere logică, este exclus ca, în viitorul apropiat, concernul german să ia în calcul producerea unui vehicul similar. Totuşi, nu ar fi exclus ca proiectul să capteze interesul milionarilor chinezi, mari amatori de orice "jucării" din domeniul auto.

Maşina este prevăzută cu patru ventilatoare de mare putere şi airbaguri care permit vehiculului să se ridice de pe suprafaţa solului, toate prezentate sub un design atractiv şi dinamic, specific pentru o maşină sport.

Folosind tehnologie de ultimă oră, noul Volkswagen Aqua foloseşte o celulă de hidrogen pentru a alimenta două motoare, şi asta fără emisii de carbon.

Preview document

Autoturismul Viitoruluui - Pagina 1
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 2
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 3
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 4
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 5
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 6
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 7
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 8
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 9
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 10
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 11
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 12
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 13
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 14
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 15
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 16
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 17
Autoturismul Viitoruluui - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Autoturismul Viitoruluui.doc

Ai nevoie de altceva?