Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație

Proiect
8.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Fizică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3155
Mărime: 565.77KB (arhivat)
Publicat de: Leonard Dogaru
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Laurentiu Fara
Tipuri de baterii folosite la dispozitive de navigatie..s-a obtinut nota 9 si locul 3 intre cele mai bune proiecte

Cuprins

  1. I. Introducere
  2. - Definitia bateriei
  3. - Scurt istoric
  4. - Definitia acumulatorului
  5. II. Clasificarea acumulatorilor
  6. - Bateria nichel-fier
  7. - Bateria cu plumb in acid
  8. - Bateria pe baza de gel
  9. - Acumulatorul AGM(Absorbed Glass Mat)
  10. - Bateria Nichel-cadmiu
  11. - Bateria de nichel si hibrid de metal
  12. - Baterie pe baza de sodiu-sulf
  13. - Baterie pe baza de polimer litiu –ion
  14. - Baterie pe baza de litiu-ion
  15. - Baterie pe baza de nichel zinc
  16. III. Sisteme de navigatie si bateriile folosite de acestea
  17. - Sistemul GPS
  18. - Sistemul Inertial de Navigatie
  19. - Sistemul de navigatie al unei nave spatiale
  20. IV. Generatorul Termoelectric Radioizotopic
  21. - Descriere
  22. - Design
  23. - Combustibili
  24. - Durata de viata
  25. - Fuziunea nucleara

Extras din proiect

Introducere:

In stiinta êi în tehnologie ,bateria este un dispozitiv care depoziteaza energie chimic² êi o transform² in electricitate. Bateriile sunt alcatuite din dispozitive electrochimice din doua sau mai multe celule galvanice, celule electrolitice, celule de combustie, sau celule de curent. Modernizarea bateriilor a început cu Pila Volta inventat² de fizicianul Italian Alessandro Volta in 1800. Formal, o baterie electrica este o matrice interconectat² de celule voltaice similare. In orice caz, in diferite contexte este frecvent a spune ca o sigura celula folosit² este o singura baterie.

Mai târziu ,John Frederic Danniell a descoperit celula umed² in 1836, promitând mai mult si astfel, adaptarea industriei spre a folosi dispozitive stationare, in special in reteaua telegrafic² înaintea de a aparea distributia electrica, unde era singura sursa de energie. Asa numitele celule umede folosesc lichid electrolitic, fiind astfel predispus la pierderi prin scurgere daca nu este manevrat cum trebuie. Câteva, ca de exemplu celula crowfoot, pot functiona intr-o anumit² orientare. Majoritatea folosesc borcane de sticla pentru a mentine componentele, facându-le astfel mai fragile. Practic aceste defecte le fac nepotrivite pentru dispozitivele portabile. Numai prin inventarea bateriilor cu celule uscate s-au putut corecta erorile anterior mentionate ale celulelor umede prin înlocuirea electrolitului lichid cu o pasta la sfârsitul secolului al 19-lea astfel încât aplicaïiile portabile electrice au luat nastere in sfârsit.

Bateriile reîncarcabile cunoscute sub denumirea de acumulatori sau celule secundare, sunt baterii care pot fi încarcate la aplicaïii electronice. Ele au un aspect diferit si folosesc diferite chimicale. Dac² încercam sa reîncarcam o baterie care nu este un acumulator exist² êansa de a avea loc o explozie a bateriei. Câteva tipuri de baterii reîncarcabile sunt capabile sa produca pagube descarcându-se; celelalte tipuri trebuiesc sa fie complet descarcate ocazional pentru a mentine capacitatea de descarcare rapid². Este posibil² încarcarea bateriilor complet integrate care optimizeaza curentul de încarcat. Bateriile reîncarcabile sunt folosite in prezent pentru aplicaïii ce necesit² putere redus², precum starterul automobilelor, aparate portabile de consum, unelte si surse de putere neîntreruptibile. Aplicaïiile viitoare specifice vehiculelor hibrid si vehiculelor electrice conduc tehnologia la îmbunatatirea preïului, reducerea greutatii si cresterea duratei de viaï². Aplicaïiile viitoare iêi propun utilizarea bateriilor reîncarcabile pentru nivelarea transporturilor de marfuri, unde se vor înmagazina putere electric² de baza pentru utilizarea in timpul perioadelor de supraîncarcare si pentru reînnoirea utilitatii energiei, precum înmagazinarea puterii generate din aparatele ce produc energie solar² in timpul zilei pentru a fi folosit² noaptea.

Clasificarea Acumulatorilor:

Bateria nichel-fier e o baterie foarte robust², tolerant² la abuzuri, precum încarcarea peste m²sur², descarcarea peste m²sur², scurt circuit êi soc termic, si poate avea o viaïa foarte lung². Este foarte des folosit² in situaïii de urgent² unde poate fi încarcata continuu si poate avea o durabilitate de 20-50 de ani. Unele dintre punctele sale slabe sunt o joasa energie specific², o retinere proasta a energiei, o scazuta performant² la temperaturi ridicate si preïul ridicat de la fabricant. Compozitia sa chimic² este nichel (III), oxid-hidroxid pentru catod, fier pentru anod, si hidroxid de potasiu pentru electrolit. Compozitia chimic² a acestei baterii a fost compus² din anul 1903.

Bateria cu plumb in acid: Cel mai important avantaj al baterii cu plumb in acid este costul mic - o baterie mare este relativ ieftin² in comparaïie cu alte baterii .In schimb aceasta baterie chimic² are o densitate a energiei mai mic² decat alte baterii chimice disponibile astazi. Cea mai folosit² aplicaïie este ca baterie de masina, dar poate fi folosit² si in sistemele de alarma, surse continue de curent si pentru energie de depozitare pentru cladirile care nu sunt conectate la panoul de electricitate. Metoda chimic² folosit² la bateriile de tip acid-plumb a fost inventat² in 1859.

Bateria pe baza de gel: Este tipul de baterie VRLA care utilizeaza electroliti gelificati. Spre deosebire de o baterie traditionala cu plumb in acid, celulele unei baterii cu gel sunt reglate din valve. Aplicaïiile care includ aceasta baterie sunt masinile, motocicletele, barcile, si alte vehicule motorizate.

Acumulatorul AGM(Absorbed Glass Mat): Un tip de baterie VRLA. Placile unei baterii AGM pot fi plate ca êi a unei baterii cu plumb in acid, sau pot fi înfasurate in spirale mici. In AGM-urile cilindrice, placile sunt mici si înfasurate, ca majoritatea celulelor consumatoare disponibile si reîncarcabile, in spirale asa k sunt uneori numite spiralate. Compozitia chimic² are electroliti absorbiïi in plasa de fibra optic².

Bateria Nichel-cadmiu: aceasta formula chimic² d² cel mai lung ciclu de viaï² al oricarei baterii disponibile(peste 1500 de cicluri), dar are densitate de energie slab² in comparaïie cu unele din alte formule chimice. Bateriile care folosesc tehnologie mai veche sufera de efectul memoriei, dar acest detaliu a fost redus drastic in bateriile moderne. Cadmiul este o substanta toxic² la majoritatea formelor de viaï², astfel ca depune reziduuri in mediu. Este utilizat² in aplicaïii uzuale, dar este succedat² de tipurile de baterii Li-Ion si Ni-MH. Este pus² in fabricaïie din anul 1946.

Preview document

Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație - Pagina 1
Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație - Pagina 2
Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație - Pagina 3
Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație - Pagina 4
Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație - Pagina 5
Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație - Pagina 6
Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație - Pagina 7
Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație - Pagina 8
Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație - Pagina 9
Noi tipuri de baterii electrice pentru dispozitivele electronice de navigație - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Noi Tipuri de Baterii Electrice pentru Dispozitivele Electronice de Navigatie.doc

Alții au mai descărcat și

Încărcarea bateriilor alcaline

Bateriile constau dintr-un numar de pile electrice conectate intre ele, de obicei pentru a produce un voltaj (tensiune electrica) mai mare decât o...

Nanocompoziți izolanți - aplicații ale nanomaterialelor

Nanotehnologia: Nanotehnologia este acea ramură a ştiinţei care permite crearea de materiale, de dispozitive şi de sisteme la scară nanometrică...

Sunetul

SUNETUL. Vibratiile corpurilor materiale se propaga prin aer( in general prin orice alt gaz), si ajungand la ureche produc senzatia auditiva pe...

Energia electrică

Introducere: Energia electrica reprezinta capacitatea de actiune a unui sistem fizico-chimic. Energia electrica prezinta o serie de avantaje in...

Ai nevoie de altceva?