Activitatea de Turism in Bucovina

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Activitatea de Turism in Bucovina.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Oana Stoleriu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Geografie

Cuprins

Rezumat introductive;
Motivatia alegerii temei;
Stabilirea obiectivelor de cercetare;
Prezentarea destinatiei turistice Bucovina – tipurile de turism si atractii turistice;
Activitatea de turism – spatii de cazare, numar de turisti (1999 – 2004 ; 2006 – 2009);
Probleme critice care afecteaza activitatea turistica;
Dezvoltarea si promovarea turismului – sugestii;
Stabilirea metodei de cercetare;
Concluzii
Formular de evaluare a turistilor;
Bibliografie.

Extras din document

1. Rezumat introductiv

In cadrul acestui proiect, dorim sa tratam regiunea Bucovina - Suceava, ca fiind o destinatie turistica impresionanta si renumita, prin potentialul turistic ridicat care cuprinde numeroase elemente naturale, cultural- istorice si economice. Prin cadrul natural impresionant, alaturi de originalitatea si traditiile si istoria locurilor inca pastrate, prin numeroasele atractii si obiective turistice, Bucovina este un loc de legenda si prin toate acestea devine unica.

De asemenea, vom incerca sa tratam si cateva din problemele care impiedica aceasta zona sa detina un numar mai mare de turism, si totodata sa aducem si sugestii ce au referire la aceasta problema, pentru ca desi este o zona cunoscuta, nu este foarte bine valorificata. Astfel , prin diferite metode de cercetare vom incerca sa punem in discutie toate cele mai sus enuntate.

2. Motivatia alegerii temei

ales aceasta tema pentru ca, din cunostintele mele si informandu-ma mai mult, am descoperit ca Bucovina este o zona cu o mare varietate a formelor de relief si pe langa acestea detine si un potential turistic destul de ridicat, ceea ce o face impresionanta si chiar “unica” dupa cum apare in mai multe lucrari. Pe langa acestea, principalul motiv care ma facut sa abordez aceasta tema, este acela ca, am avut ocazia si am ajuns pe aceste meleaguri, asta fiind in perioada sarbatorilor de iarna ceea ce o face si mai deosebita, unde am locuit 3 zile,nu la vreun hotel ci intr-o comuna la gospodaria unor persoane pe care nu le cunoscusem pana atunci, mai exact Bilca. Aici am descoperit ca traditiile nu s-au pierdut si ca ce se spune despre oamenii din aceste locuri, ca sunt foarte primitori este foarte adevarat, Ce-I drep nu am avut timpul necesar sa vizitez foarte multe, dar atat cat am vazut ma determinat sa vreau sa stiu mai multe despre aceste locuri si sa tratez cu incredere aceasta tema.

3. Stabilirea obiectivelor de cercetare

Punctual de plecare a acestui proiect il constituie desigur stabilirea unor obiective de cercetare cum sunt: prin ce se caracterizeaza Bucovina ca fiind o destinatie turistica, principalele tipuri de turism prezente in acesta zona, potentialul touristic si mai ales evolutia dezvoltarea si promovarea turismului in ultimii ani.

4. Prezentarea destinatiei turistice Bucovina – tipuri de turism si atractii turistice

Regiunea istorica Bucovina situata in partea de nord-est a tarii si al carei teritoriu se intinde astazi peste zona din apropierea oraselor Suceava, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Radauti din Romania si Cernauti din Ucraina este confundata de multe ori cu Tara de Sus a Moldovei.

La nord se invecineaza cu Ucraina, la sud cu judetele Mures, Harghita si Neamt, la vest cu judetele Maramures si Bistrita Nasaud, iar la est cu judetele Botosani si Iasi. Relieful este variat cuprinzand : munti, dealuri, podisuri, depresiuni intramontane ,campii, terasate,vai si lunci. Suprafaţa judeţului se imparte pe formele de relief astfel:

- zona de munte 53%;

- zona de podiş 30%;

- zona de luncă 17%.

Datorita asezarii geografice dar si altitudinii relativ mare a reliefului,climatul este mai aspru in comparatie cu judetele din sud sau cu cele care au altitudini mai reduse,astfel predomina un climat continental cu temeperaturi medii anuale sub 0o pe muntii inalti si intre 7-8o in zonele extramontane.

Reţeaua hidrografică are o lungime de peste 3.000 km, toate raurile de pe teritoriul judeţului Suceava fiind tributare raului Siret. Bazinul hidrografic cel mai intins este cel al raului Moldova urmat de Bistrita si apoi Suceava.

Ca destinatie turistica Bucovina, este cunoscuta pentru frumusetea peisajelor sale,cu o mare varietate a formelor de relief, aici gasindu-se cel mai intins si spectaculos masiv de origince vulcanica din Romania, Masivul Calimani (2102m),Masivul Rarau – Giumalau, Obcinele bucovinei cu cele mai interesante sisteme depresionare si ape subterane , Depresiunea Dornelor, Depresiunea Radauti, pentru traditia, originalitatea si ospitaliatatea locurilor, si mai ales este cunoscuta pentru manastirile sale pictate ale caror valoare si frumusete este cunoscuta peste tot in lume, fiind inscrise in “Patrimoniul Universal Protejat” de catre UNESCO. Pe langa toate acestea la fel de importante sunt si numeroasele muzee,rezervatii precum Rezervatia Calimani, Rezervatia 12 Apostoli, Rezervatia Pietrele Doamnei si altele, case memoriale, mediul dedicat relaxarii, renumitele activitati artizanale precum: olaritul, tesutul, mestesugul lemnului, pictarea icoanelor,vopsitul oualor, sculptua, confectionarea mastilor populare mediul dedicate relaxarii, iar mai nou, sau amenajat diverse locuri pentru cei cu spirit de aventura sau pentru cei care vor sa faca ceva nou.

Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea de Turism in Bucovina.doc

Alte informatii

Prezentat in cadrul Facultatii Al.I.Cuza