Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 6936
Mărime: 100.57KB (arhivat)
Publicat de: Daniela Alexa
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Viorel Mionel
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREŞTI Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale

Cuprins

  1. Economia 3
  2. Infrastructura 6
  3. Industria 7
  4. Agricultura 9
  5. Energia şi resursele naturale 11
  6. Sistemul bancar 12
  7. Transporturile 13
  8. Turismul 14
  9. Bibliografie 18

Extras din proiect

ECONOMIA

Republica Federală Germania (în germană Bundesrepublik Deutschland), denumită colocvial Germania (Deutschland, sens literal: "ţara germană"), este un stat în Europa Centrală. Face parte din organizaţii internaţionale importante precum Consiliul Europei (1951), OCDE, Uniunea Vest-Europeană (1954), NATO (1955), Uniunea Europeană (1957), ONU (1973), OSCE şi din zona euro.

Germania este o ţară din Europa Centrală, care se întinde din Alpi, pe întreg teritoriul Campiei de Nord pana la Marea Nordului şi Marea Baltică. Germania este a doua tara ca populaţie din Europa (după partea europeană a Rusiei) şi este a saptea ca dimensiune din zona. Teritoriul Germaniei are ca intindere aproximativ 360000 de km patrati. Datorită locaţiei sale centrale, Germania are frontiere cu nouă ţări europene, mai mult decât oricare alta, cu excepţia Rusiei: Danemarca în nord, Polonia şi Republica Cehă în est, Austria si Elvetia în sud, Franţa, în sud-vest şi Belgia in N-V, Luxemburg şi Olanda în N-V.

Coasta de Fildeş (oficial Côte d'Ivoire) este o ţară din Africa Se învecinează cu Liberia, Guineea, Mali, Burkina Faso, Ghana şi are ieşire la Oceanul Atlantic în Golful Guineei.

Aceasta se află pe coasta Africii de Vest, cu iesire la Golful Guineea. Are o suprafata de aproximativ 330000 km pătraţi. Aceasta este delimitată la est de Ghana, la nord de Burkina Faso şi Mali, precum şi la vest de Guineea şi Liberia. Întreaga frontiera de sud a litoralului este Golful Guineea.

Germania are o populatie numeroasa: 81.3 milioane locuitori, situandu-se pe locul II in Europa, dupa Rusia. Populatia nu este repartizata uniform, fiind mai numeroasa de-a lungul fluviilor si a estuarelor. Dezvolatarea rapida a industriei a avut ca rezultat migrarea populatiei rurale la orase, astfel incat azi, 84% din total reprezinta populatia urbana. Cel mai mare oras este Berlin, capitala.

După religie, 64% dintre cetăţenii germani se declară creştini (31% protestanţi, 31% catolici, 1,7% ortodocşi), 4% musulmani. 29,6% s-au declarat nereligioşi.

În cazul Coastei de Fildes, 77% din populaţie este considerata ivoriana. Se estimează că 65 de limbi sunt vorbite în aceasta ţară. Una dintre cele mai comune limbi este Dyula, care acţionează ca o limbă de comerţ, precum şi o limbă vorbită frecvent de către populaţia musulmană.

Franceza este limba oficială ce este predată in scoli. Populaţia autohtonă este împărţiţa în trei grupuri: musulmani, crestini (în primul rând Romano-Catolici) si animisti. De cand Coasta de Fildeş s-a impus ca una dintre naţiunile cele mai de succes din Africa de Vest, aproximativ 20% din populaţie ( aproximativ 3,4 milioane) constă în lucrători din Liberia, Burkina Faso şi Guineea. Peste două treimi din acesti lucrători imigranţi sunt musulmani.4% din populaţie este de origine non-africana. Multi sunt francezi, libanezi, vietnamezi şi spanioli, precum şi misionari protestanti din Statele Unite şi Canada. În noiembrie 2004, în jur de 10.000 de francezi şi alti cetăţeni străini au fost evacuati din Coasta de Fildeş, ca urmare a atacurilor de la miliţiile de tineret pro-guvern. În afară de cetăţenii francezi, există băştinaşi descendenţi ai coloniştilor francezi care au sosit în timpul perioadei coloniale a ţării.

Germania este una dintre cele mai dezvoltate economii, a treia din lume ca mărime, după Statele Unite şi Japonia, a cincea din lume în ceea ce priveşte puterea de cumpărare şi prima din Uniunea Europeană. Economia ţării depinde in mare măsură de industrie. Aceasta s-a dezvoltat pe baza unor resurse de subsol foarte importante : cărbuni (lignit-locul I pe glob- si huilă), sare, minereu de fier- şi pe baza combustibililor şi materiilor prim importate. Germania este a doua producătoare europeană după Rusia de energie electrică, obţinută mai ales in termocentrale si atomocentrale.

Pe baza minereurilor importate, Germania produce cantităţi uriaşe (locul V in lume) de oţel, cupru şi aluminiu. Aceste metale sunt prelucrate in cadrul industriei constructoare de maşini, care produce: automobile, locomotive, aparatură electronică, utilaje şi multe altele.

Germania are cea mai mare economie naţională din Europa, a patra din lume ca PIB nominal, şi a cincea din lume în funcţie de paritatea puterii de cumpărare, conform datelor din 2008. De la începuturile erei industriale, Germania a fost un lider, inovator şi beneficiar al unei economii din ce în ce mai globalizate. Germania este lider mondial în exporturi, exportând bunuri în valoare de 1,133 trilioane de dolari în 2006 (incluzând ţările din zona Euro), şi generează un surplus comercial de 165 de miliard. Sectorul servicii contribuie cu aproximativ 70% la PIBul total, sectorul industrie cu 29,1%, şi sectorul agricultură cu 0,9%. Majoritatea produselor sunt din domeniul ingineriei, în special automobile, instalaţii mecanice, metalurgie şi bunuri chimicale. Pe baza minereurilor importate, Germania produce cantităţi uriaşe (locul V in lume) de oţel, cupru şi aluminiu. Aceste metale sunt prelucrate in cadrul industriei constructoare de maşini, care produce: automobile, locomotive, aparatură electronică, utilaje şi multe altele.

Preview document

Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 1
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 2
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 3
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 4
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 5
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 6
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 7
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 8
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 9
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 10
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 11
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 12
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 13
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 14
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 15
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 16
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 17
Analiză Comparativă între Germania și Coasta de Fildeș - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa intre Germania si Coasta de Fildes.doc

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Africa

1. POZIŢIA FIZICO-GEOGRAFICĂ A AFRICII Grecii şi romanii antici numeau această parte a lumii Libia – după numele etniei libu, care locuiau în...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?