Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2022
Mărime: 240.16KB (arhivat)
Publicat de: Faust Ștefan
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector univ. dr. Kanovici Adrian
Facultatea de Relatii Economice Internationale
Academia de Studii Economice, Bucuresti

Extras din proiect

Introducere

Motivul pentru care am ales cele două state este acela al IDU, deoarece sunt 2 țări total opuse atat din punct de vedere geografic cât și economic. Un alt motiv pentru care am ales aceste două state este acela de a știi mai multe detalii despre ele, fiind 2 state mai puțin cunoscute de catre marea majoritate a țării noastre. De asemenea pe parcursul proiectului am aflat că Sudanul, la fel ca și Coreea de Sud au trecut printr-un război care a separat Coreea de Nord de cea de Sud, respectiv Sudan de Sudanul de Sud.

Există însă urmări diferite ale acestor separări, Coreea devenind un stat dezvoltat și o mare putere economică în timp ce Sudanul a rămas pe loc din punct de vedere al economiei și al dezvoltării umane tinzând chiar sa involueze.

Obiectivele pe care dorim sa le atingem în cadrul acestui proiect sunt elaborarea unei prezentări cât mai concise și detaliate a celor 2 state pentru a putea scoate în evidență asemănările și deosebirile dintre acestea și pentru a învăța într-un mod cât mai interactiv mai multe informații despre aceste țări.

Pentru a putea realiza ceea ce ne-am propus vom analiza aceste 2 state comparativ pe baza unor indicatori economici, geografici și demografici, utilizând sursele disponibile.

Capitolul I: Analiza demografică a celor două state

Coreea de Sud și Sudan

Coreea de Sud, oficial denumită Republica Coreea este o țară din Asia de Est, care ocupă partea sudică a Peninsulei Coreene. Capitala este Seul, oraș care este a doua metropolă din lume ca mărime și un important oraș pe plan mondial. Coreea de Sud se învecinează la nord cu Coreea de Nord și este înconjurată de Marea Japoniei la est, Marea Galbenă la vest, iar Strâmtoarea Coreei o desparte de Japonia.

Coreea de Sud este o putere economică la nivel mondial și face parte din categoria țărilor dezvoltate. Are a douăsprezecea economie la nivel mondial și a treia în Asia, după Japonia și China. Cel mai mare partener comercial și de export al Coreei de Sud este, astăzi, China. Țara a avut o creștere economică rapidă datorită exporturilor de produse finite, fiind una din cei Patru Tigri Asiatici.

Sudan este a doua țară ca mărime din Africa și al 16-lea stat din lume ca mărime cu capiatala la Khartoum. Se învecinează la nord cu Egipt, la nord-vest cu Libia, la vest cu Republica Ciad și Republica Africa Centrală, la sud cu Kenya, Congo și Uganda, iar la est cu Etiopia.

Numărul total al populației

La ultimul referendum din Coreea de Sud, care a avut loc în iulie 2016, populația a fost estimată la aproximativ 51 de milioane de locuitori pe când în Sudan populația a fost aproximată la 37 de milioane de locuitori. În comparație cu populația Globului, Coreea de Sud se află pe locul 28, iar Sudan pe locul 38.

Bibliografie

- https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ks.html

- https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/su.html

- http://hdr.undp.org/sites/default/files/2015_human_development_report_1.pdf

- http://www.azomining.com/Article.aspx?ArticleID=60

- http://www.bp.com/content/dam/bp/pdf/energy-economics/statistical-review-2016/bp-statistical-review-of-world-energy-2016-full-report.pdf

- http://hdr.undp.org/sites/default/files/2015_human_development_report_1.pdf

- http://hdr.undp.org/en/composite/HDI

- https://unstats.un.org/unsd/demographic/products/vitstats/Sets/Series_A_2015.pdf

- http://hdr.undp.org/en/composite/trends

Preview document

Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 1
Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 2
Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 3
Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 4
Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 5
Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 6
Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 7
Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 8
Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 9
Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 10
Analiza geo-economică a statelor Coreea de Sud și Sudan - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza geo-economica a statelor Coreea de Sud si Sudan.docx

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Ai nevoie de altceva?