Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1930
Mărime: 9.39MB (arhivat)
Publicat de: Eugen Spiridon
Puncte necesare: 6
Facultatea de Geografie si Geologie
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Extras din proiect

Metodologie

Colectarea datelor referitoare la atracțiile turistice, unitățile de cazare și restaurantele din România a fost un proces relativ simplu și plăcut. Datele au fost colectate de pe site-ul oficial TripAdvisor (www.tripadvisor.com) unde am căutat după cuvântul cheie vampire toate atracțiile, unitățile de cazare și restaurantele, identificând astfel un număr total de 67 de rezultate pe care le-am analizat introducându-le în programul Microsoft Excel. Cu ajutorul datelor au fost realizate cartogramele de mai jos în programul Philcarto, cu ajutorul cărora vom interpreta respectivele date. Hărțile au fost editate și aduse la forma finală cu ajutorul softului special de editare Adobe Illustrator. În urma acestei analize vom ști care sunt cele mai apreciate atracții de către turiști, care sunt cele mai fotografiate sau care au cele mai multe review-uri în limba engleză.

Ultimul pas al lucrării este reprezentat de propunerea unui circuit turistic ce are ca și temă turismul negru. Acesta este intitulat „Pe urmele vampirilor” și presupune vizitarea unor atracții ce au o puternică legătură cu tema dată.

ANALIZA REZULTATELOR

Cartograma de mai sus ilustrează distribuția rezultatelor căutării grupate pe categorii, după cum urmează: atracții în număr de 31, unități de cazare în număr de 25 și restaurante în număr de 11. Acestea sunt distribuite pe teritoriul a 13 județe aflate în partea centrală a țării cu câteva mici excepții: Tulcea, Constanța, Teleorman, Suceava și Municipiul București.

După cum se poate observa și în cartogramă ponderea cea mai mare în cadrul rezultatelor o dețin atracțiile. Deși cele mai multe atracții se regăsesc în municipiul București acestea sunt reprezentate doar de tururi ale orașului, niciun obiectiv reprezentativ pentru cuvântul vampire evidențiându-se aici. Următorul în top este orașul Brașov, care are o situație asemănătoare cu cea a municipiului București în ceea ce privește atracțiile turistice. Localitatea Bran se evidențiază cu un număr egal al atracțiilor și unităților de cazare, aici regăsindu-se simbolul României în ceea ce privește legendele legate de vampiri, cu o foarte mare atractivitate mai ales pentru turiștii străini. Orașul Sighișoara deține o pondere mai mare a unităților de cazare, comparativ nu numărul de atracții sau restaurante. Câteva dintre localități dețin doar câte o unitate de cazare a căror legătură cu vampirii nu se evidențiază în descrierile lor: Murighiol, Tiha Bârgăului, Vama Veche, Covasna, Târgu Mureș, Sinaia, Avrig, Cinădioara, Zimnicea.

Bibliografie

www.maps.google.com

www.tripadvisor.com

Preview document

Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire - Pagina 1
Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire - Pagina 2
Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire - Pagina 3
Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire - Pagina 4
Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire - Pagina 5
Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire - Pagina 6
Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire - Pagina 7
Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire - Pagina 8
Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire - Pagina 9
Analiza rezultatelor obținute în urma căutării pe TripAdvisor a cuvântului cheie vampire - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza rezultatelor obtinute in urma cautarii pe TripAdvisor a cuvantului cheie vampire.docx

Ai nevoie de altceva?