Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5155
Mărime: 16.28MB (arhivat)
Publicat de: Eugen Spiridon
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stoleriu Oana
Facultatea de Geografie si Geologie
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. I. ANALIZĂ A ATRACȚIILOR TURISTICE 4
  3. II. ANALIZĂ A LODGING - URILOR 6
  4. III. ANALIZĂ A RESTAURANTELOR 8
  5. IV. ANALIZĂ A ACTIVITĂȚILOR/TUR - URILOR 9
  6. V. PROPUNERE PRODUS TURISTIC - DARK TOURISM CIRCUIT FOR CEMETERY SEARCHERS 11
  7. BIBLIOGRAFIE 17

Extras din proiect

INTRODUCERE

În urma căutărilor realizate pe www.tripadvisor.com pentru teritoriul României după cuvântul cheie Cimitir (Cemetry), am identificat un efectiv de 148 rezultate iar următorul pas a fost analizarea acestora din punct de vedere al subiectului detaliat în cadrul fiecărui rezultat - atracție turistică, unitate de cazare, unitate de alimentație publică cât și activitate turistică. Toate acestea din urmă constituie așadar scopul lucrării în cauză, Cemetery România - Search on Trip Advisor - Analiză rezultate.

Mai mult, pentru fiecare categorie de rezultate obținute am încercat să identificăm care sunt cele mai îndrăgite de către vizitatori, care au obținut cele mai bune cotații din partea acestora ori care au fost cel mai mult fotografiate în timpul vacanțelor.

În final, am dorit a propune și un produs turistic care să puncteze atracțiile turistice aflate în topul preferințelor turiștilor și implicit cu mare însemnătate culturală, istorică ori religioasă cât și unitățile de cazare și alimentație foarte apreciate turiști și corelate astfel cu cuvântul cheie al căutării, Cemetery, produs turistic pe care l-am intitulat așadar Dark Tourism Circuit for Cemetery Searchers.

I. ANALIZĂ A ATRACȚIILOR TURISTICE

Primul capitol al lucrării îi este dedicat așadar identificării și analizei atracțiilor turistice ce apar în urma căutării realizate pe www.tripadvisor.com pentru teritoriul României după cuvântul cheie Cimitir (Cemetry).

Într-o privire de ansamblu, mai puțin de jumătate din județele Românei, respectiv 19 plus Municipiul București, se regăsesc în lista rezultatelor afișate în ceea ce privește atracțiile turistice.

Se remarcă județul Maramureș - localitățile Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Săpânța, Târgu Lăpuș, Ieud ori Bârsana și județul Mureș - doar Sighișoara, cu 6 atracții turistice legate de cuvântul cheie al căutării, Cemetery. La polul opus, cu o singură atracție - Tulcea, Gorj ori Bihor.

Așadar, Municipiul București deține întâietatea în ceea ce privește efectivul de atracții turistice legate de cimitire - 10 (al doilea rezultat pe prima pagină afișat fiind chiar din București, respectiv Cimitirul Belu). În opinia noastră, statutul de capitală îi conferă notorietate turistică în rândul turiștilor români cât și al celor străini (fiind pol politic, administrativ, cultural cât și turistic al țării) și bineînțeles și efectivul ridicat de atracții turistice corelate cu această temă de căutare, Cemetery. Identificăm Cimitirul Belu, Biserica Eroilor Martiri din Decembrie 1989, Ghencea Civil Cemetery, Turnul Frânghierilor ori Biserica Sfântul Nicolae, cu 125, 3, 7, 28 respectiv 97 de reviews din partea vizitatorilor, dintre care majoritatea (în cazul fiecăruia dintre obiective) fiind excelente ori foarte bune.

De asemenea, mai identificăm cu surprindere că sunt incluse în aceeași categorie Villages with Forticated Churches ori Muzeul Național al Aviației Române, atracții regăsite în căutările noastre dar care sunt părți componente ale patrimoniului istoric ori cultural al țării dar care, ca urmare a îndrăgirii de către vizitatori, și-au găsit loc și în topul nostru.

În ceea ce privește județul Maramureș (loc în care tradițiile și obiceiurile străvechi sunt și astăzi conservate), Sighetu Marmației apare fruntaș două atracții turistice (Cimitirul Săracilor - 10 reviews și 11 fotografii realizate de către vizitatori și Memorial of the Victims of Communism and of the Resistance - atracție extrem de cunoscută și emblematică pentru municipiul maramureșean, cu 250 de reviews și alte 277 fotografii), Târgu Lăpuș, Bârsana ori Ieud (o atracție turistică) cât și Săpânța, cu trei atracții (locul întâi în topul căutărilor - Merry Cemetery, cu număr ridicat de reviews din partea turiștilor - 407 reviews și 415 fotografii).

În continuare, punctând județul Mureș, în Sighișoara am regăsit șase atracții turistice în corelație cu cimitirul și îndrăgite de către vizitatori și răsplătite cu calificative bune și foarte bune cât și foarte fotografiate. Considerăm că Sighișoara se află în topul atracțiilor turistice ca și efectiv în analiza noastră ca urmare a nenumăratelor obiective turistice găzduite și a notorietății turistice dobândite de-a lungul timpului (fiind burg din centrul Transilvaniei, vizitat de nenumărați turiști anual din vremuri îndepărtate).

Printre cele șase atracții turistice am identificat (în ordinea afișării rezultatelor) Church on the Hill (323 reviews și 282 fotografii), Covered Stairway (245 reviews și 168 fotografii), Turnul Frânghierilor (28 reviews și 21 fotografii), Sighișoara Historic Center, Breite Ancient Oak Tree Reserve cât și The Clock Tower.

Dintre aceste atracții turistice, cu cele mai multe reviews cât și de fotografii realizate de către turiști putem menționa și sublinia Centrul Istoric al Sighișoarei (ce include la rândul său obiective ca Turnul cu ceas/Turnul Fierarilor/Biserica Mănăstirii/Casa Venețiană/Casa Vlad Dracul/Casa Comitatului - Primăria Sighișoarei/Biserica Romano - Catolică) cât și Church on the Hill.

Continuând analiza, județele Brașov și Ilfov se află în top cu alte trei atracții turistice vizitate și de asemenea cu reviews satisfăcătoare acordate de către turiști. Astfel, în cazul județului Brașov - St. Nicolae Church (174 reviews și 151 fotografii), Prima Școală Românească cât și Holy Trinity Church, pentru județul Suceava - Dragormirna Monastery (31 de reviews și alte 98 de fotografii realizate de către vizitatori), Suceava Fortress cât și Sucevița Monastery iar pentru județul Ilfov - Cernica Monastery (Pantelimon), Biserica Fundenii Doamnei (Comuna Dobroești) și Snagov Monastery (Snagov).

Spre finalul clasamentului identificăm județe cu câte două atracții afișate în urma căutării. Este cazul județului Sibiu, Cluj, Alba, Bacău ori Iași. Alegem să detaliem județul Sibiu, capitală europeană în 2007 și important centru turistic al României, ce apare în topul nostru cu atracțiile - Museum of Steam Locomotives și Church of Annunciation (ce se bucură de feed - back - uri pozitive din partea turiștilor) și județul Iași (județul nostru de suflet, natal), cu atracțiile - Galata Monastery și Sinagoga Mare.

Bibliografie

1. ***www.dejulmeu.ro

2. ***www.gherla.ro/

3. ***www.maps.google.com

4. ***www.memorialsighet.ro

5. ***www.tripadvisor.com

Preview document

Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 1
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 2
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 3
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 4
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 5
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 6
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 7
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 8
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 9
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 10
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 11
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 12
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 13
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 14
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 15
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 16
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 17
Cemetery România - search on trip advisor - analiză rezultate - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Cemetery Romania - search on trip advisor - analiza rezultate.doc

Ai nevoie de altceva?